צפון קוריאה הציגה את ההוכחה ששיגרה טיל בליסטי מצוללת: "כבר לא בדיחה"
בדרום קוריאה ובארצות הברית ממשיכים לנתח את תוצאות שיגור הטיל הבליסטי מצוללת בצפון קוריאה. גורם אמריקני רשמי: "יכולת שיגור הטילים של צפון קוריאה מצוללות הפכה מבדיחה למשהו רציני מאוד". אובמה מגיב בביטול ל"עסקה" שהציעה לו פיונגיאנג
"יכולת שיגור הטילים של צפון קוריאה מצוללות הפכה מבדיחה למשהו רציני מאוד". כך אומר גורם אמריקני רשמי ל-CNN בעקבות שיגור הטיל הבליסטי ביום שבת. לדבריו, "ארצות הברית עוקבת מקרוב" אחר הנעשה בצפון קוריאה.
מפרטים שפרסמה דרום קוריאה עולה כי הטיל הבליסטי עף למרחק של 30 קילומטרים בלבד, לעומת 300 קילומטרים הנדרשים למיצוי יכולת שיגור טילים שכאלו. סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הממלכתית מסרה שהניסוי היה מוצלח ושהשליט קים ג'ונג און עקב אחר נקודת השיגור התת-מימית של הטיל. צפון קוריאה גם פרסמה תיעוד של השיגור המציג את הטיל ממשיך במעופו לאחר שהוא יוצא מהמים. לדברי גורם אמריקני רשמי, הניסוי הזה הוא "צעד מתגרה, אך אינו מהווה איום על ארצות הברית". הוא ציין שהטיל נורה במרחק ניכר מיפן ומדרום קוריאה.
בשנה שעברה ביצעה צפון קוריאה ניסוי דומה של ירי טיל בליסטי מצוללת והצעד הזה סימן התקדמות במערכות הנשק של הדיקטטורה המאיימת על שכנותיה. לאחר אותו ניסוי, נראה היה שניסויי השיגור הנוספים לא עלו יפה וצפון קוריאה נאלצה לשדר סרטונים מזויפים שהציגו ניסוי מוצלח לכאורה. כך לדברי מומחים שבחנו את הסרטונים.
שר החוץ הצפון קוריאני רי סו יונג הציע בסוף השבוע לאמריקנים עסקה שלפיה פיונגיאנג תפסיק את ניסויי הגרעין שלה ובתמורה ארצות הברית תשעה את האימונים הצבאיים השנתיים שהיא מקיימת עם דרום קוריאה.
בראיון לסוכנות AP אמר שר החוץ הצפון קוריאני כי ארצות הברית היא זו שדחפה את ארצו לפתח נשק גרעיני לצורך "הגנה עצמית". לדבריו, הפסקת האימונים הצבאיים של ארצות הברית ודרום קוריאה עשויה לפתוח את הדלת לשיחות שיפחיתו את המתיחות: "אם נמשיך בנתיב התנגשות, זה יוביל לתוצאות הרות אסון, לא רק לשתי המדינות, אלא לכל העולם. חיוני שארצות הברית תפסיק את המדיניות העוינת כלפי צפון קוריאה ותפסיק את אימוני המלחמה בחצי האי הקוריאני. אז נגיב באופן דומה".
ואולם, הנשיא האמריקני ברק אובמה מתנגד לעסקה שכזו. אובמה, שהופיע במסיבת עיתונאים משותפת עם הקנצלרית אנגלה מרקל בהאנובר שבגרמניה, אמר: "אנחנו לא לוקחים ברצינות את ההבטחה של צפון קוריאה להפסיק את הניסויים עד שיחליטו לעשות ניסוי שכזה. אם צפון קוריאה תגלה רצינות בפירוק חצי האי הקוריאני מגרעין, נהיה מוכנים להיכנס לשיחות רציניות באשר להפחתת המתיחות. אבל זה לא יכול לקרות בהתבסס על הודעה לעיתונות בעקבות סדרה של צעדים מתגרים. הם יצטרכו לעשות יותר מזה". אובמה ציין כי "ברור שצפון קוריאה ממשיכה בתוכנית הגרעינית. למרות שרבים מהניסויים כושלים, הם צוברים ידע ואנחנו לוקחים את זה ברצינות רבה וכך גם בעלות בריתנו".
היקף האימונים הצבאיים שמבצע השנה צבא ארצות הברית עם צבא דרום קוריאה הוא הגדול ביותר מאז ומעולם. כ-300 אלף חיילים משתתפים באימונים. בדרום קוריאה ובארצות הברית נערכים לניסוי גרעיני שעשויה לבצע צפון קוריאה בכל רגע. צבא דרום קוריאה הועמד בכוננות גבוהה מחשש שהשכנה מצפון תבצע את הניסוי הגרעיני החמישי שלה למרות סנקציות נוספות שהוטלו עליה במועצת הביטחון של האו"ם לפני ארבעה חודשים. צילומי לוויין חדשים מוכיחים שצפון קוריאה חידשה את חפירת התעלות באתר המרכזי המיועד לניסויים גרעיניים, כפי שעשתה לפני הניסוי בחודש ינואר.