שתף קטע נבחר

עולם חדש סביב הכנרת

קסם על ים כנרת אבל לא רק: סביב הימה היפה מחכים לכם מסלולים רבים שטרם התגלו עד היום. פרויקט בשם "שביל סובב כנרת" בשיתוף מתנדבים מכל הארץ החליט להרחיב את הגישה סביב ולהנגיש את כל שבילי ההליכה ופינות החמד לקהל הרחב, שבילים שהיו חסומים ברובם עד לא מזמן. הנה כמה הצעות למסלולים לכל השנה ולחול המועד בפרט

מחפשים פעילות שתעשה טוב גם לגוף וגם לנפש? זה הזמן להכיר את הכנרת מחדש. תמיד נחמד לנפוש בחופי הכנרת ולטבול במים המתוקים אבל מי שרוצה להפעיל גם קצת את השרירים ולגלות מה נמצא מסביב לאגם, מוזמן לסייר בטיולים מגוונים בשביל "סובב כנרת". בכל יום בחול המועד יוצא סיור אחר שעובר במקום שונה סביב האגם היפה, כשכולם - ללא תשלום.

שביל "סובב כנרת": טיולים מגוונים לחול המועד    (צילום: שביל סובב כנרת)

שביל "סובב כנרת": טיולים מגוונים לחול המועד    (צילום: שביל סובב כנרת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"שביל סובב כנרת" הינו אחד מהפרויקטים החשובים והמרכזיים של איגוד ערים כנרת ורשות הכנרת, מטרתו הבטחת מעבר חופשי לחופי הכנרת באמצעות שביל נוח להולכי רגל המקיף את הכנרת ומציע נופים ופינות חמד נסתרות ובכך להחזיר את הכנרת לציבור ואת הציבור אל הכנרת.

לקראת סיום המקטע בסמוך לקיבוץ האון: תצפית אל הכנרת היפה (צילום: רשות הכנרת) (צילום: רשות הכנרת)
לקראת סיום המקטע בסמוך לקיבוץ האון: תצפית אל הכנרת היפה(צילום: רשות הכנרת)

השביל הוסדר והוכשר לטיולים רגליים בעזרת קבוצות נוער מבתי ספר מכל רחבי הארץ שנרתמו לעשייה, ואימצו מקטעים שונים לאורך השביל, פרצו וניקו את התוואי, סידרו מקטעים מיוחדים שהותאמו לגישת נכים, נטעו עצים, הציבו ספסלים בפינות החמד החדשות ועוד. אגב, הקבוצות ממשיכות להגיע לטפח ולפתח את השביל גם בימים אלו.

 

מסלולי הטיול הרגליים לאורך השביל, מאפשרים לקהל הרחב לטייל באופן מוסדר באמצעות סיורים מודרכים ללא תשלום של רשות הכנרת או לחילופין באופן חופשי ועצמאי, מסביב לימת הכנרת ולגלות עולם מופלא של יחסי גומלין בין היצורים החיים, הצומח ומי האגם במערכת אקולוגית ייחודית.

 

עד כה ניתן לצעוד בכ-90% מהשביל שחובק את הכנרת ואורכו כ-53 ק"מ. בימים אלו ממשיכים לפעול ברשות הכנרת ואיגוד ערים כנרת לפריצת עשרת האחוזים הנוספים שישלימו את אורך השביל ל-58 ק"מ. קבלו טעימה מ-5 מסלולים:

 

מעיין עין נון

מחורבת מניה לעין נון המתחיל בארמון בן 1,000 שנה, עובר דרך סירה בת 2,000 ומסתיים במעיין קריר - עין נון.

מתחילים את המסלול בכביש 90 בכניסה לאתר ספיר. נוסעים לכיוון חוקוק. נכנסים בשערי הארמון, שהדרו עדיין נשמר.

שולחנות פיקניק המשקיפים למעיין ומאפשרים פיקניק משפחתי באמצע המסלול - בסמוך למעיין עין נון (צילום: רשות הכנרת) (צילום: רשות הכנרת)
שולחנות פיקניק המשקיפים למעיין ומאפשרים פיקניק משפחתי באמצע המסלול - בסמוך למעיין עין נון(צילום: רשות הכנרת)
נחל עין נון, הממוקם באזור המושבה מגדל, הוא חלקת גן עדן תחת עצי דקל, מים צלולים ומתוקים. הנחל מחולק לשתי בריכות: בריכה אחת נגישה לציבור, ובריכה נוספת נחבאת בסבך. המעיין משמר את שמו הקדום של המקום - מגדל נוניא. נון בארמית פירושו דג, לכן בבריכות ניתן למצוא דגים רבים. רשות הכנרת הכשירה את המקום, יצרה שבילים ופינות ישיבה והנגישה את המעיין לציבור הרחב.

בסמוך למעיין נון: הסבר על המקום והשביל (צילום: רשות הכנרת) (צילום: רשות הכנרת)
בסמוך למעיין נון: הסבר על המקום והשביל(צילום: רשות הכנרת)
  

איך מגיעים? נוסעים לכיוון חוף חוקוק. כ-500 מטר מהצומת מצד ימין (מבחינים בשרידי ארמון מהתקופה המוסלמית), מחנים את הרכבים ומתחילים בטיול.

*מומלץ לשלוח רכב איסוף לעין נון בסוף המסלול.

 

ג'ונגל בקיבוץ מעגן

טיול קסום בין האון למעגן בדרום מזרח הכנרת - שבילים אשר נחשפו ורופדו בגזרי אקליפטוס על ידי תלמידי בתי ספר, שיצרו פינות חמד מוצלות ובתי קינון לציפורים. לאורך השביל מערות העשויות מקני סוף ופינות חמד בין סבכי הג'ונגל, בצל עצי תאנה המאפשרים מקומות נעימים וקרירים בהם ניתן לנוח ולקיים פיקניק וליהנות מנוף כנרת.


בקיבוץ מעגן על שפת הכנרת אנדרטה לזכרם של הצנחנים. חוף הצנחנים הוא על שם הלוחמים שצנחו באירופה הכבושה במלחמת העולם השנייה. הבריטים גייסו מתנדבים מקרב הישוב היהודי לפעולות הצלה וקומנדו נגד הגרמנים. מתוך 250 מתנדבים נבחרו 37 לפעילות המבצעית. 7 צנחנים נתפסו והוצאו להורג על ידי הנאצים, ביניהם פרץ גולדשטיין, אחד מהצנחנים שלא שב, אשר היה חבר קיבוץ מעגן ובשנות ה-50 הקימו חברי מעגן אנדרטה לזכרו.

מבט מגובה המים במקטע שבין האון למעגן (צילום: רשות הכנרת) (צילום: רשות הכנרת)
מבט מגובה המים במקטע שבין האון למעגן(צילום: רשות הכנרת)
 

איך מגיעים? נוסעים על כביש 92, פונים לכיוון קיבוץ האון מחנים את הרכב בתחנת הדלק אלונית הצמודה לקיבוץ האון סיום המסלול באותה נקודה.

 

"ללכת על המים" בין כפר נחום לטבחה

הליכה לכל המשפחה ברצועת חוף קסומה בצפון הכנרת: תצפית מרהיבה על האגם, עופות מים ושפני סלע. ולבסוף, מסיימים בהפתעה צוננת במפל הנסתר שנוצר מבאר ארטזית שוצפת.

בסמוך לכפר נחום ניתן להביט לעבר הכנרת ולראות שקנאים ובעלי חיים נוספים באגם הלאומי (צילום: רשות הכנרת) (צילום: רשות הכנרת)
בסמוך לכפר נחום ניתן להביט לעבר הכנרת ולראות שקנאים ובעלי חיים נוספים באגם הלאומי(צילום: רשות הכנרת)
  

המפל השוצף הוא תוצאה של קידוח של תה"ל משנות ה-60, כחלק מהמאמץ של המוביל הארצי למניעת נביעת המעיינות המלוחים בכנרת. הקידוח ארטזי, כלומר: פורץ בכוחות עצמו בלחץ המים, ללא משאבה. כיוון שנתגלה שהמים הם בעלי מליחות נמוכה, הם זורמים בחופשיות אל הכנרת.

 

משפת הכנרת עולות מדרגות אל כביש 87. בדרך למעלה אל הכביש מבחינים משמאל במבנה עגול, "באר איוב". זוהי בעצם בריכת הרמה שנבנתה מעל עין איוב. המעיין הנובע בין קירות הבריכה ממלא אותה ומאפשר השקיית שדות סמוכים.

 

איך מגיעים? מחנים את הרכב בחניון מסעדת כפר נחום, 3.5 ק"מ מצומת כפר נחום מערבה. נקודת הסיום בעין איוב- מומלץ שרכב איסוף ימתין ברחבת החנייה מצפון לכביש.

יש לנקוט משנה זהירות בעת החניה וחציית הכביש, הכביש צר.

לאורך מקטע מעיינות עייש: תצפית עוצרת נשימה לכנרת וההרים שברקע, מבין הצמחייה הירוקה (צילום: רשות הכנרת) (צילום: רשות הכנרת)
לאורך מקטע מעיינות עייש: תצפית עוצרת נשימה לכנרת וההרים שברקע, מבין הצמחייה הירוקה(צילום: רשות הכנרת)
 

תל רקת ועינות רקת

מעיינות הנובעים על שפת הכנרת לרגלי תל רקת, בריכות דגים שנמצאות בקטע השביל שבין גינוסר למוביל הארצי, תצפית נוף עוצרת נשימה בקטע השביל שעובר בסמוך לכפר נחום, כמו כן, השביל עובר בין מטעי הפרי ובין ממצאים היסטוריים.

 

תל אל קוניטרה הנקרא גם אלקלטיה זוהה על ידי החוקרים עם העיר רקת המוזכרת במקורות. האתר לא נחפר מלבד חפירת בדיקה קטנה בצמוד לכביש 90. מהחפירה ומסקרים שנעשו במקום עולה, שתולדותיה של רקת מתחילים בתקופת הברונזה הקדומה, בתחילת האלף השלישי לפני הספירה. האתר היה מיושב עד תקופת הברזל, במילים אחרות - מהתקופה הכנענית הקדומה לתקופה הישראלית.

 

על התל יש שפע של חרסים וקירות רבים, המעידים על עברו של התל וממתינים לצאת אל האור ולספר את סיפורם. נחל רקת זורם למרגלות התל מצפון מרמת ארבל לכנרת.

בריכות שכשוך רבות פזורות לאורך שביל סובב כנרת, בטמפרטורות שונות. זו הבריכה בנחל נון (צילום: רשות הכנרת) (צילום: רשות הכנרת)
בריכות שכשוך רבות פזורות לאורך שביל סובב כנרת, בטמפרטורות שונות. זו הבריכה בנחל נון(צילום: רשות הכנרת)
 

עינות רקת: מעיינות הנובעים על שפת הכנרת לרגלי תל רקת. בנוסף על ארבעת המעיינות שבחוף יש בקרקע הכנרת עוד שש נביעות. בערבית נקראים המעיינות "אל אלפליה". עוד בתקופה הרומית ניבנו בריכות הרמה כדי לאפשר השקיה של השדות הסמוכים. אלה הן בריכות שנבנו על גבי הנביעות, המים הנובעים מהקרקע ממלאים את הבריכה, וכך אפשר להשקות את השדות בגרביטציה.

 

חלק מהבריכות והנביעות נמצאות בשטח פרטי וחלקן בשטח ציבורי. קווי הגבול של החלקות לא מסומן בשטח ולא כל השטחים הפרטיים מגודרים. איך ניתן לדעת היכן ללכת בשטח הציבורי ללא פגיעה ברשות הפרט והשגת גבול? שביל סובב כנרת מסומן בשטח ציבורי, סימון השבילים בכחול סגול לבן, מנחה להליכה ושכשוך בשטחים ציבוריים ללא השגת גבול.

 

איך מגיעים? מחנים את הרכב ליד חוף "גרין ביץ'", ושולחים רכב איסוף לשער של "גן אפרת", מצפון למנזר הרוסי (בכניסה לפרדס האשכוליות). נכנסים לחוף וממשיכים ללכת צפונה כ-700 מטרים בהם פזורים המעיינות.

 

מסלול נחלים מגשר אריק לכפר נחום

מדובר במסלול רגלי ונינוח, המתאים לכל המשפחה, עובר בין חורשות איקליפטוסים ועצי זית, ערוצי נחלים שלאחר מערכת הגשמים האחרונה התחדשה הזרימה בהם, ומבני אבן עתיקים מהתקופה העותומאנית. לאורכו של השביל נהנים מפינות חמד מוצלות ושקטות בחיק הטבע אשר הוקמו בסיוע מתנדבים, תלמידי בית ספר, וכן מיופייה של הכנרת.

 

איך מגיעים? מחורשת האיקליפטוס שעל הירדן צועדים לכיוון מערב בשביל, בתחילה על שפת הירדן ובהמשך על שפת הכנרת. לאחר כקילומטר וחצי מבחינים בערוץ נחל אור, הזורם במהלך כל השנה (ובמיוחד בתקופה זו) בזכות מעיין עין עייש, הנובע בין כביש 87 לכנרת ובסמוך מגלים את אתר תל עייש, ישוב קדום מתקופת הברזל ועד תקופה העותומאנית.

מטיילים צועדים לאורך השביט במקטע עין עייש לאורכה של הכנרת (צילום: רשות הכנרת) (צילום: רשות הכנרת)
מטיילים צועדים לאורך השביט במקטע עין עייש לאורכה של הכנרת(צילום: רשות הכנרת)
  

אורך מסלול הטיול הקצר (עד צומת אלמגור): 2 קילומטר, כ-45 דקות הליכה.

אורך מסלול הטיול הארוך: 5 קילומטר, כשעתיים הליכה.

רמת הקושי: קלה מאוד.

 

למעוניינים בסיורים מודרכים במשך חול המועד:

יום ראשון, 24 באפריל: סיור מעגלי, מעין גב לסוסיתא, כולל פעילות במעבדה השטה

נפגשים בשעה 11:00 בנמל קיבוץ עין גב, יוצאים לסיור מעגלי במהלכו נחשף לסודותיה הכמוסים של הכנרת בליווי פעילויות מיוחדת. מדובר במסלול בדרגת קושי קלה, אורכו כקילומטר, כשעה וחצי של הליכה כולל הפעילות. הסיור כאמור הינו ללא תשלום אך בסיומו (12:45) תצא הפלגה במעבדה השטה למשך שעה ורבע בעלות של 35 שקלים למבוגר, 25 שקלים לילד. ניתן להירשם לסיור או להפלגה בנפרד.

 

יום שני, 25 באפריל: סיור מגשר אריק למפרץ אמנון ומפגש עם תלמידים השותפים לפריצת שביל סובב כנרת.

נפגשים בשעה 11:00 בחוף מפרץ אמנון שם ימתין אוטובוס שייקח אותנו לתחילת המסלול בגשר אריק. נצעד לאורך המקטע הראשון של שביל סובב כנרת שנפרץ לפני 12 שנים- משפך הירדן לאורך הכנרת, בין עצי לינת הקורמורנים לעבר חורבות עיש והמעיין הנסתר. שם נפגוש את תלמידי רמת כורזים שיגיעו במיוחד על מנת לספר לנו על פעילותם לטיפוח המעיין וסיועם בפריצת שביל סובב כנרת. מדובר במסלול בדרגת קושי קלה, אורכו כ 2.5 ק"מ, כשעתיים הליכה.

 

יום שלישי, 26 באפריל: שני מסלולים לבחירה - מגן אפרת לחוף גרין או מגדלא לחוף גרין

מסלול א- נפגשים בשעה 10:00 בחוף גרין הממוקם מצפון לטבריה שם ימתין אוטובוס שייקח אותנו לתחילת המסלול בגן אפרת. נצעד לאורך שפת הכנרת דרך נביעות המים ובריכות השכשוך של שפך נחל רקת ובסמוך לימק"א עד לחוף גרין. מדובר במסלול בדרגת קושי קלה, אורכו כקילומטר, כשעה של הליכה קלה ונעימה.

מסלול ב- נפגשים בשעה 10:00 בחוף גרין הממוקם מצפון לטבריה שם ימתין אוטובוס שייקח אותנו לתחילת המסלול בחפירות מגדלא. נבקר בבית הכנסת העתיק מהמאה הראשונה לספירה. נצעד דרומה לאורך המוביל המלוח, נחלוף דרך בריכות השכשוך של עיינות נחל רקת ונסיים בחוף גרין. בגן אפרת. מדובר במסלול בדרגת קושי קלה עד בינונית, אורכו כשני ק"מ, כשעתיים הליכה.

 

יום רביעי, 27 באפריל: סיור מחרבת מיניה לגינוסר + קומזיץ

נפגשים בשעה 16:00 בסמוך לבית העלמין של קיבוץ גינוסר, שם ימתין אוטובוס שייקח אותנו לתחילת המסלול בחרבת מיניה שם נבקר בשרידי ארמון מהתקופה האומאית. משם נמשיך לאורך שביל סובב כנרת, נצעד דרך פינות קסומות בסמוך לאגף הדייג ושפך נחל עמוד. את המסלול נסיים בקומזיץ ושירה בסמוך לבית העלמין של גינובר בו טמון יגאל אלון. מדובר במסלול בדרגת קושי קלה אורכו 3 ק"מ, כשעתיים וחצי הליכה.

 

הסיורים פתוחים לקהל הרחב, כל המסלולים מתאימים למשפחות וילדים (ללא עגלות תינוקות, מומלץ להביא מנשא לתינוקות), יש להצטייד בנעלי הליכה. הסיורים כוללים הסעה חינם.

 

פרטים נוספים: ההשתתפות בפעילות מותנית בהרשמה מראש. לפרטים נוספים והרשמה - כוכבית כנרת מכל טלפון נייד - 55477*, או באתר ובדף הפייסבוק - "זורמים לכנרת".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רשות הכנרת
המפל הנסתר הנגלה לצועדים במקטע שבין כפר נחום לטבחה
צילום: רשות הכנרת
צילום: רשות הכנרת
תצפיוץ עוצרות נשימה לאורך שביל סובב כנרת
צילום: רשות הכנרת
מומלצים