שתף קטע נבחר

 

דו"ח: עלייה בנפגעי פיגועים בכל העולם – זינוק של 7,682% בטורקיה

בעוד מספר פיגועי ההתאבדות נותר דומה בשנים האחרונות ואף חלה ירידה בפיגועי מטעני חבלה, נרשמה עלייה חדה ומטרידה במספר הנפגעים בכל העולם. ה"גרדיאן" הבריטי דיווח כי 33 אלף אזרחים נהרגו או נפצעו ב-2015 בלבד. הנתון הקשה ביותר נרשם בטורקיה – עלייה של 7,682% רק בשנה שעברה. יעדי הפיגועים הקטלניים ביותר: שווקים ובתי תפילה

 

 

רגעים אחרי הפיצוץ באיסטנבול בחודש שעבר

רגעים אחרי הפיצוץ באיסטנבול בחודש שעבר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יותר מ-33 אלף אזרחים ברחבי העולם נהרגו או נפצעו בידי מטעני וחומרי נפץ בשנת 2015 – עלייה של יותר מ-50% בתוך חמש שנים בלבד. כך דווח הבוקר (ד') ב"גרדיאן" הבריטי על בסיס מחקר רחב-היקף שנערך בשנים האחרונות וממצאיו הועברו לעיתון. כמו כן עולה כי פיגועי הטרור נהיים קשים וקטלניים יותר: בעוד מספר פיגועי ההתאבדות נותר די דומה בשנים האחרונות ואף חלה ירידה בכמות התקריות שבהן נעשה שימוש בחומרי נפץ, נרשמה עלייה חדה במספר הנפגעים.

 

הנתונים מטרידים במיוחד ביחס לטורקיה, שנאבקת הן בכוחות כורדים והן בארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש) שכבר ביצע כמה וכמה פיגועים בה, ובשנה האחרונה לבדה ראתה עלייה של 7,682% במספר הנפגעים במדינה מחומרי ומטעני נפץ. הלחימה הקשה בשנה האחרונה בתימן הביאה לעלייה של 1,204% בכמות הנפגעים ממטעני וחומרי נפץ במדינה. גם במצרים נרשמה עלייה חדה בכמות הנפגעים (142%) וכן בלוב (85%), בסוריה (39%) ובניגריה (22%).

 

על פי ממצאי המחקר שפורסמו הבוקר, גם מספר האזרחים שנהרגו או נפצעו בפיגועי התאבדות ברחבי העולם זינק בחדות והגיע לכדי 9,205 בני אדם בשנה שעברה – עלייה של 68% מ-2014 – אף שמספר הפיגועים עצמם – 253 – נותר די דומה. לשם השוואה, מספר הנפגעים בפיגועים מסוג זה עלה באופן כללי ב-78% מאז 2011. חרף העלייה החדה בנתוני ההרוגים והפצועים, דווקא נרשמה ירידה של 20% במספר אירועי החבלה ב-2015 בהשוואה לשנה הקודמת.

 

פיגועי התאבדות עם חומרי נפץ בוצעו בשנה שעברה ב-21 מדינות – הנתון הגבוה ביותר שאי פעם נמדד. בין סעודיה, סומליה, לוב וכווית נכללת ברשימה המפוקפקת גם צרפת – שסדרת פיגועי הטרור בה ב-13 בנובמבר, 2015, הייתה הראשונה מסוג זה בתקופה המודרנית.

פינוי נפגעים מזירת הפיגוע בתאטרון הבטקלאן בפריז לפני חמישה חודשים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פינוי נפגעים מזירת הפיגוע בתאטרון הבטקלאן בפריז לפני חמישה חודשים(צילום: EPA)

עלייה של יותר מ-7,600% במספר הנפגעים - רק בטורקיה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עלייה של יותר מ-7,600% במספר הנפגעים - רק בטורקיה(צילום: EPA)
 

הממצאים המלאים פורסמו בדו"ח של ארגון Action on Armed Violence, שתיעד ממוצע של 30 קורבנות אזרחיים מחומרי נפץ מדי יום ברחבי העולם. יותר מ-90% מאלו שדווח כי נפגעו ממטעני נפץ באזור מאוכלסים היו אזרחים, כך על פי הדו"ח.

 

הדו"ח מגדיר מטעני וחומרי נפץ בתור כל נשק שמביא למוות, לפציעה או להרס באמצעות הדף, חום או רסיסים שנגרמים מפיצוץ. זה כולל פצצות שמוטלות מהאוויר, מרגמות, מטעני נפץ מאולתרים ופגזי ארטילריה. מטענים מאולתרים אחראים ל-16,199 מקרי מוות ופציעה של אזרחים, מחבלים מתאבדים פגעו ב-9,205 אזרחים, הפצצות מהאוויר גרמו ל-9,200 נפגעים ופגזים שנורו מהקרקע הביאו לפגיעה ב-7,095.

 

הפיגועים הקלטניים ביותר, על פי הדו"ח, התרחשו בשווקים. היעד הקטלני השני הוא מסגדים ובתי תפילה, התאספויות ציבוריות ואזורים מסחריים. יותר מ-44 אלף בני אדם, בהם 33,307 אזרחים (76%), נהרגו בעקבות מטעני וחומרי נפץ ביותר מ-2,000 תקריות שונות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
פינוי פצועים ממועדון הבטקלאן לאחר הפיגועים בפריז
צילום: EPA
מומלצים