שתף קטע נבחר
 

איזו אפליקציה תעזור לכם להישמע מבינים ביין?

יוצאים מהפקק: יושבים במסעדה ואין לכם מושג על מה מדבר הסומלייה? אפליקציית יין תוכל לתת לכם את כל המידע הנדרש בשביל להראות כאילו אתם מבינים משהו. וגם: באיזו מדינה בעולם תמצאו את פסטיבל היין הכי שווה?

 

צילום : אורי דוידוביץ' וליאור פז , עריכה : תום עוזיאל

צילום : אורי דוידוביץ' וליאור פז , עריכה : תום עוזיאל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אולי אתם לא יודעים אבל לכל אחד ואחת מאיתנו מסתתר בטלפון החכם שלו סומלייה קטן, שיכול להגיע איתו לכל מקום: מדובר באפליקציה שהיא בעצם אנציקלופדיית יין המשלבת מסד נתונים, ציוני טעימה ואפילו השוואת מחירים. 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לאלו שאינם מבינים ולו טיפה אחת ביין, כל המידע זמין בקצה האצבעות. ישנם מאות אפליקציות שבהן תוכלו להתעדכן החל מיין על המדף בסופרמרקט, מה מיובא לישראל, תוכנות חינוך ולימוד שיעורים בנושא יין, ועד מילון מונחים ואפילו איך לבנות מרתף יין פרטי בביתכם.

 

למי שעושה את הצעדים הראשוינם בעולם היין, אפליקציות אלו יכולות להיות מאוד שימושיות. אולם גם חובבי יין יכולים לנווט את דרכם סביב תפריט יין בכל מסעדה טיפוסית. כך למשל, האפליקציה החינמית Raisinable מאפשרת להשוות את מחיר היין הסיטונאי שבו קונות מסעדות בחו"ל את יינותיהם.

 

אפליקציה משעשעת נוספת היא Plonk, אשר מעבר לתכונות רבות ומסקרנות, מלמדת את הגולשים איך לבטא נכון את שם היין האהוב עליכם.

 

אז איזו אפליקציה הכי טובה? קשה לקבוע אחת ספציפית, כיוון שהשוק מוצף באפליקציות יין. לפעמים נראה שיש כמות זהה של אפליקציות יין כמו של היצע היינות בעולם.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

שתי האפליקציות המובילות בעולם בכמות ההורדות מגיעות מארה"ב: Vivino וכן Delectable. בשתיהן, הגולש מצלם את תווית היין ומיד מקבל מידע על היין, כולל ציון ותיאור מפורט. בנוסף, ניתן להוסיף רשימות וחוויית טעימה משל עצמכם. במובן זה, יישומוני יין אלה דומים מאוד למה שעושה אפליקציית TripAdvisor לעולם התיירות: אפשר לקרוא הערות של גולשים אחרים, להוסיף תמונות מאינסטגרם ועוד אינספור חוויות משתמש.


 (צילום: מתוך האפליקציה) (צילום: מתוך האפליקציה)
(צילום: מתוך האפליקציה)

אפליקציית vivino החינמית מפרסמת שיש לה כשבעה מיליון משתמשים, ואילו Delectableהחינמית אינה משוויצה במשתמשים, אך מקובלת מאוד בקרב יצרני יין ואוצרי יין בעולם. בשתי האפליקציות מופיע למשל היין הישראלי "הר חרמון אדום" של יקב רמת הגולן, ולו למעלה מ-800 רשמי טעימה שכתבו גולשים.

 (צילום: מתוך האפליקציה) (צילום: מתוך האפליקציה)
(צילום: מתוך האפליקציה)
 

האפליקציה Hello Vino שואפת לפגוש את חובבי היין המתלהבים, ועל כן ממליצה אלו יינות ישתלבו באופן הכי טוב עם האוכל שלכם. גם פה, משתמשים יכולים לצלם תמונות של הבקבוקים שרכשו ולהוסיף הערות למועדפים. המדריך ברקע מאפשר למשתמשים לקרוא על זני ענבים ואזורי גידול.

 

האפליקציה Drync מאפשרת למעריצי יין לצלם תמונות בזריזות, לגלות מחיר, רשמי טעימה, תיאורים ואף לדעת באלו פרסים שונים זכה היין. בנוסף, גולשים יכולים לעקוב אחר זמינות של יינות שהם אוהבים ואף להזמין אותם באינטרנט עם האפליקציה.

 

בעוד שרוב האפליקציות משלבות הרבה אלמנטים חברתיים, Wine-Searcher מתמקדת רק בחיפוש. משתמשים יכולים לקבל מידע על יינות ספציפיים, אך גם דירוגי בציר, זני ענבים, היינות עם הדירוגים הכי גבוהים השנה ומחירים. באמצעות הפעלת הנווטן (GPS), היישומון אף יכול לזהות גם היכן חנות היין הקרובה אליכם.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

כדאי גם לשים לב לאפליקציה Snooth, המאפשרת למשתמשים למצוא כמות אדירה של יותר משני מיליון (!) יינות, ולכל אחד ביקורת והערות טעימה. לבסוף, ראוי לציין את CellarTracker אשר בוודאי לא תזכה בפרס העיצוב היפה ביותר עבור הממשק שלה, אך היא יעילה בארגון ובשמירת אוסף היינות שלכם, כך שהיא מודיעה מתי כדאי לשתות כל יין שמתבגר וצובר אבק על המדף לאחר שסרקתם את תווית או ברקוד הבקבוק.

 

בסופו של דבר, חשוב לציין כי כל האפליקציות לעיל עובדות בשפה האנגלית (וחלקן בעברית עם תרגום לוקה מאוד של גוגל). חבל כי בישראל לא קיימת אפליקציה איכותית לתחום היין. ישנן כמה אפליקציות השייכות ליקבים פרטיים או לחנויות יין ישראליות, אך מלבד מידע בסיסי על היינות הפרטיים שלהם, לא ניתן לקבל מידע מקיף, איכותי ובטח שלא השוואת מחירים. כנראה שזה עניין של זמן, כמו שנותנים ליין להתבגר ולענבים להבשיל, גם האפליקציה הכחול לבן תצא מהפקק מתישהו.

 

ולדבר האמיתי: פסטיבלי היין המסקרנים בעולם

יתכן ואתם חובבי יין רציניים, ואולי אתם בעלי יקב שמתעניינים להציג את מרכולתכם. מה הם תערוכות פסטיבלי היין הגדולים והחשובים בעולם?

 

תערוכות יין הן הזדמנות נהדרת לטעום יין, להשתכשך בקהל החובבים או לפתח קשרים ולבנות מודעות למותג יין כזה או אחר. אם אתם בעלי יקב רוצים ולהגדיל את המכירות, תערוכות וירידי יין גדולים מארחים נציגים חשובים, יבואנים, מפיצים וקמעונאים שיכולים לתת דחיפה גדולה למותג לקראת הרחבת הפצתו בשווקי יעד.

 

כדי להבין אלו תערוכות טובות יותר, ליקטנו את ירידי היין המובלים בעולם, לכל אחד נקודות חוזק שונות.

 

פרו-ויין | Prowein

פרו-ויין היא תערוכת היין הגדולה בגרמניה ומתגאה במוניטין מרשים כאחד האירועים החשובים בעולם ליצירת קשרים. זהו אירוע עסקי יותר מאשר לאלו שרוצים לטעום, ולאחרונה חגגה את הפעם ה-21 באירוע שגדל משנה לשנה.

 

בשנת 2016 הציגו 5,981 בעלי עסקים ולמעלה מ-50,000 איש ביקרו, כולם היו יבואנים, מפיצים, מסעדות, ברים, קייטרינג, אנשי תקשורת ומסחר. שטח האירוע מתקיים על למעלה מ-67,000 מ"ר ובהחלט הזדמנות להכיר את עולם היין של גרמניה. גם ישראל קיבלה שם ייצוג לא רע, והופיעו יינות של יקבים כמו גבעות, רמת הגולן, הרי גליל, רקנאטי, יפו, טריו, ויתקין וטפרברג 1870.

 

מתי ואיפה: 19-21 במרץ, 2017, דיסלדורף, גרמניה

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

יריד היין של לונדון | London Wine Fair LWF

יריד היין של לונדון (LWF) הפך לאירוע מרכזי בבריטניה מאז 1981, ומדי שנה מארח יותר מ-11,000 מבקרים. האירוע הוא מסחרי נטו ומציג למעלה מ-10,000 יינות נשפכים למרקקות מ-80 מדינת.

מתי ואיפה: 3 במאי, 2016, קנזיגנטון, בריטניה

 

וין-אקספו | VinExpo

בשנת 2015 תערוכת וין-אקספו אירחה 2,350 מציגים מ-42 מדינות. כ-48,500 איש ביקרו מ-151 מדינות ונכחו ב-96 כנסים וטעימות ברחבי התערוכה. זו כנראה תערוכת היין הגדולה ביותר באירופה (ויש שיאמרו גם בעולם).

 

מתי ואיפה: 15-16 בנובמבר, 2016, בבורדו, צרפת

 

כדאי לשים לב גם לתערוכת המסחר בארצות הברית (USATT) אשר תתקיים במרץ 2017, כנס היין והכהילים שהתקיים בחודש אפריל בפלורידה, תערוכת היין של הונג קונג, יריד היין של שנחאי ויריד יין וגורמה ביפן.

 

ומה בישראל? גם אצלנו היין הפך סיבה למסיבה. היום, בכמעט כל ישוב קיים יקב או מזקקה, ועל כן נערכות בו פעם בפעם פסטיבל או תערוכה משכרת כזו או אחרת. לא ניתן לתאר את כל אירועי היין בארץ, אך להלן התערוכות הבולטות:

 

פסטיבל היין בירושלים

בכל חודש אוגוסט, במזג אוויר קייצי ירושלמי, עם בריזה קרה ונעימה במיוחד, על רקע גן הפסלים המואר ובליווי מוזיקת ג'אז ברקע, מתקיים הפסטיבל מזה למעלה מעשור ברציפות במוזיאון ישראל בירושלים.

 

כיום הפסטיבל נחשב לאחד מן האירועים המובילים של ענף היין בישראל, שכולו הצדעה ליקבים הישראלים, ואיגד בשנה שעברה מספר שיא של 60 יקבים ישראלים אשר הציעו מאות יינות לטעימה, כאשר חלקם הושק לראשונה במסגרת הפסטיבל.

 

מדי שנה מבקרים בפסטיבל כ-20,000 איש, כאשר עם השנים התווספו לאירוע תכנים נוספים המעניקים למבקרים חווית שיכרון חושים המשלבת יין טוב, אוכל איכותי והרכבים מוזיקאליים מובילים. התערוכה הקבועה צפויה להתקיים בחודש אוגוסט 2016.

 

סומלייה

בכל תחום קיימת תערוכה גדולה שנחשבת לפסגת התערוכות, בישראל זו תערוכת סומלייה הנערכת בתל אביב. תערוכה זו מיודעת בעיקרה לשוק המקצועי ומספקת הזדמנות וחשיפה לכל היבואנים, יקבים וספקים למוצרים נלווים בתחום היין.

 

במהלך יומיים מתקיימים מפגשים עם מסעדנים, מלצרים, מנהלי בר, בעלי חנויות ואנשי מפתח בתעשייה אשר עוברים מדוכן לדוכן ומתנסים, טועמים ולומדים. האווירה תוססת ומרגשת תוך שיטוט, שיחות עם קולגות וטעימת מאות יינות שונים בין הדוכנים.

 

התערוכה האחרונה נערכה לא מזמן, בחודש מרץ, אך צפו בכיליון עיניים לקראת השנה הבאה.

 

פסטיבל White

זו השנה השביעית ברציפות שפסטיבל White מבשר על בוא הקיץ, עם שמפניירות עמוסות קרח ויינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, שנמזגים לגביעי היין האצילים לנוף היאכטות העוגנות במרינה הרצליה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

הפסטיבל מלהק את מיטב התוצרת המקומית עם שחקני חיזוק מרחבי העולם וחושף כל שנה מחדש את השפע והמגוון של הזנים והסגנונות שיש ליינות לבנים להציע. הפסטיבל מתקיים ימים ספורים לפני חג הביכורים, ומאפשר להכיר, לטעום ולרכוש במחירים חסרי תקדים את המשקאות שירעננו את שולחן החג.

 

פסטיבל היין במטה יהודה

כ-30 יקבים מרחבי המועצה האזורית מטה יהודה הפכו לא מכבר לשם דבר בתעשיית היין הישראלית. השנה, בחודש נובמבר, התקיים האירוע בפעם ה-18, כחגיגת תיירות, יין, חקלאות ותרבות. האירועים בפסטיבל זה מאפשרים הצצה אל מרתפי היין ואל דרך העשייה וייצור היין, וסיורים ביקבים.

 (צילום: ענבל רוז) (צילום: ענבל רוז)
(צילום: ענבל רוז)
 

בנוסף, המבקרים בפסטיבל עצמו יכולים לטעום ממבחר יינות משובחים מכרמי האזור ולהכיר את הייניים ובעלי היקבים, סביב שולחנות בר עם מוסיקה. האירוע מתקיים בפארק מיני ישראל ועל כן מואר בתאורה מיוחדת לכבוד האירוע וניתן לטייל בין שביליה של ישראל הקטנה בליווי כוס יין טובה. מתי בפעם הבאה? צפו לסתיו הקרוב.

 

תערוכת היין הכשר

כ-40 יקבים ישראלים משתתפים בתערוכת היין הכשר, שהתקיימה בפעם החמישית בחודש מרץ האחרון – בבנייני האומה בירושלים. התערוכה גדולה ומושכת אליה אלפי חובבי יין מהבירה ומסביבותיה. לאחר שרוכשים כרטיס כניסה ב-90 שקל, המבקרים יכולים לטעום את היינות ללא הגבלה וגם לרכוש אותם במבצע מיוחד בחנות יין, שמוצבת בתערוכה. מתי שוב? חודש מרץ 2017.

 

אם אתם חובבי יין רציניים, כדאי לשים לב גם לפסטיבל היין של ראש פינה, פסטיבל Salute במתחם התחנה בתל אביב, בראשון לציון ובקרוב גם בבאר שבע.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איזו אפליקציה תגרום לכם להיראות מבינים גדולים ביין?
צילום: shutterstock
מומלצים