שתף קטע נבחר

 

המערכת שמזהה נזילות והצפות: "חסכנו הרבה כסף"

חברות גדולות בארץ ובעולם משתמשות במערכת של "אקווה רימט", המציעה פתרון ייחודי לניטור לניהול משקי מים. בבנק לאומי המערכת התריעה על צינור שהתפוצץ בסוף השבוע ומנעה נזק של עשרות אלפי שקלים

בשיתוף AQUA-RIMAT

 

הדריכות שבה אנחנו עוקבים אחרי מפלס הכנרת ומצב הגשמים, קמפיינים לאומיים כמו "ישראל מתייבשת" ומודעות גוברת לחיסכון במים - מיצבו את ישראל ברבות השנים כאחת המדינות המובילות בתחום ניהול משאב המים ופיתוח טכנולוגיות לשימורו. בעוד התחום של קיימות ואחריות תאגידית הפך בשנים האחרונות למשמעותי ומהותי, הוא מאפשר לחדשנות ישראלית לבלוט ולצמוח במרחב הגלובאלי העסקי. חברת "אקווה רימט", המציעה את Flowless -פתרון ייחודי לניטור לניהול משקי מים, מצליחה להתמקם במרכזם של תאגידים שחולשים על פני נקודות שונות מסביב לעולם, בזכות מענה על צורך בסיסי - לחסוך במים.

 

 (צילום: הילה נועם) (צילום: הילה נועם)
(צילום: הילה נועם)

 

"ניהול מים זה ערך מרכזי בדו"חות תאגידיים, ככה אנחנו מסתכלים על השרידות שלנו בעולם", מסביר יוחנן מור, אחד ממנהלי הנכסים והתפעול בתאגיד הטכנולוגי HP, "אני מאמין שאנחנו כבר הפסדנו את הגלגל, וכנראה לילדים של הילדים שלנו כבר יהיה מאד קשה לחיות פה, אבל זו בדיוק הסיבה שהתחום הזה כל כך חשוב". אחרי פיילוט מוצלח עם המוצר של "אקווה רימט", שנמשך כשמונה חודשים וכלל את הסניפים המקומיים של HP, החליטו לאמץ את הפתרון הישראלי ולצאת לפיילוט גם במשרדים באירופה, בייג'ינג וסן דייגו.

 

מה החשיבות של פתרון כזה בעולם התאגידי?

מור מסביר: "HP מנסה לשמור על הכדור, ומנסה לקנות אנרגיה ירוקה בלבד. עושים את זה בהרבה מקומות: קונים אנרגיה ממקור שאינו מזהם - מפלים, שמש, רוח, אבל בישראל זה פחות מתאפשר. אצלנו עושים שימוש בעיקר בגז - כי אין לנו משאבים אחרים. אבל דווקא בתחום של המים, ישראל היא המובילה, גם בניהול הצריכה, גם בתהליכים טכנולוגיים, גם בשימוש במים אפורים להשקיה או לשירותים. השאיפה של תאגידים היא לעמוד בתקנים מאוד מחמירים של קיימות ומיחזור, זה כולל גם היבטים של בנייה ירוקה כמובן - אנחנו עושים כל מה שאפשר כדי לשפר את היכולת שלנו ולשמור על המשאבים".

 

איך התעורר אצלכם הצורך בפתרון?

מור: "ממשלת אוסטרליה עשתה מחקר בנושא, שבו גילו שבערך 25 אחוזים מהמים הולכים לאיבוד. מדובר על שירותים שנוזלים ואנחנו לא יודעים על זה, גינות, מטבחים עם ברזים דולפים ועוד תופעות כאלה. בניגוד לבתים פרטיים, במשרדים אנשים לא משלמים את החשבון, אז הם פחות מודעים ופחות חשוב להם.

 בפיילוט שעשינו מצאנו שהאחוזים של מים שהולכים לאיבוד, די דומים לאלה שנמצאו במחקר. אבל מעבר לניהול השוטף יש גם את כל הנושא של מניעת נזקים, במקרה כזה אירוע חד פעמי יכול להגיע גם לנזק של מילוני שקלים - בהנחה שהייתה נזילה מעל חדר מחשבים למשל".

 

לדברי מור, אחד המרכיבים המרכזיים בשיתוף הפעולה בין חברת HP לבין "אקווה רימט", קשור במיוחד בעובדה שתהליך העבודה תרם לשני הצדדים. "הם הגיעו אלינו כסטארט אפ קטן, עוד לא מוכוון למגזר העסקי. העבודה איתם הייתה נכונה בגלל שלא היה בה אגו, הם היו מוכנים להקשיב, לעזור ולחשוב על פתרונות ביחד. להם הייתה הטכנולוגיה, ולנו היה המידע על איך מנהלים פרויקט כזה ברמה של משרדים גדולים. ביקשנו מהם המון תוספות, גם בשיטת העבודה, גם בהתקנות ובאחזקה עצמה, בסופו של דבר הייתה הרגשה טובה מאד לשני הצדדים. מעבר לכל אלה, HP היא חברה גדולה שבין היתר רואה גם ערך עליון בכל הנושא של חדשנות. אמנם אנחנו לא חברת מים, אבל אנחנו שמחים להוביל את הדרך גם בתחום הזה. בסופו של דבר, זה מקבל ביטוי גם בהיבט הגלובאלי, גם בפיילוט שמתחיל בעולם אבל גם אצל חברות אחרות שרואות את הדבר הזה ורוצות להצטרף גם".

 

"בית כנסת התחבר לשעון מים של בנק"

בגזרה המקומית, הצליחה "אקווה רימט" להביא את הפתרון שלה גם אצל בנק לאומי, שמחזיק כ-240 סניפים ברחבי הארץ, וכן מגדלי משרדים וקומפלקס ניהולי רחב ידיים. מאיר רוט, ראש ענף בטיחות בבנק, מסביר כי בלאומי מקפידים על עמידה בסטנדרטים גבוהים של תקינה ירוקה ושל קיימות במגוון תחומים. "הפעילות שלנו בהקשר של הסביבה נפרשת בכל הסניפים, יש לנו נאמני סביבה בכל סניף ובכל מטה, אנשים שהוכשרו ועברו הדרכה בדיוק בתחום הזה. אנחנו דואגים למיחזור נייר, מיחזור של פסולת אלקטרונית, סוללות, מחשבים, נורות חסכוניות. אנחנו גם מטפלים בנושא של אנרגיה, ובמסגרת הזו הקמנו חווה סולארית - שאמנם לא מכסה לגמרי את הצרכים שלנו, אבל פועלת במקסימום שאושר לנו לייצר".

 

למה החלטתם לטפל גם בתחום של מים?

רוט: "שמנו לב שבנושא המים אנחנו לא כל כך יודעים מה קורה כי כל סניף משלם באופן ישיר לעירייה את החשבון על הצריכה. ככה נוצר הקשר עם 'אקווה רימט', ועשינו פיילוט על חמישה סניפים. ראינו שבמשך תקופה אנחנו מקבלים דו"חות אמינים ונוחים, וגם גילינו כמה הפתעות. למשל, מצאנו שבאחד הסניפים שלנו שיש בו גינה, יש נזילה סמויה במערכת ההשקייה. המערכת זיהתה את זה כשראינו זרימה של מים במשך 24 שעות. סניף אחר

 היה מחובר באופן פיראטי לבית כנסת סמוך, ופתאום ראינו זרימת מים בשישי בערב כשהסניף אמור להיות סגור. אלה דברים שמבחינה כספית אולי אין להם ערך מאוד גדול, אבל כשרואים צריכה מוגזמת ומטפלים בזמן אז כמובן שהחיסכון הוא משמעותי".

 

אז איפה הערך הכספי הגדול? רוט: "באחד הסניפים התפוצץ צינור, וזה קרה במרתף במהלך שבת. המערכת זיהתה את זה ומיד ניתקה את המים, ואם לא היינו יודעים על זה - הסניף היה מוצף. יכול היה להיות שם נזק אדיר בסדר גודל של עשרות אלפי שקלים, כי הצפה היא משהו שדורש טיפול מיוחד. אנשים לא יכלו לבוא לעבוד למחרת, היה צריך לייבש את כל המבנה, להחליף את הציוד. צריך לקחת בחשבון שאירועים כאלה יכולים לקרות משהו כמו ארבע פעמים בשנה, ועם המערכת הזאת אנחנו יכולים להיות שקטים. האמינות היא נושא קריטי וזה מה שבעצם דחף אותנו עוד יותר ליישם את הפרויקט הזה בכל הארץ".

 

ליאור הרץ , סמנ"ל השיווק והמכירות של AQUA RIMAT, סיכם: "אנו גאים על בחירתן של חברות ענק כמו Hp , בנק לאומי , טבע ורבות אחרות שמהוות סמן ימני לחברות המשגשגות במשק הישראלי , אשר בחרו במערכת Flowless כטכנולוגיה ירוקה שמאפשרת למנוע נזקים ולהביא לייעול וחיסכון של משקי המים של הפירמות. בחירתן ב-Flowless, אשר בוצעה לאחר בדיקות קפדניות של טובי המומחים, מהווה דחיפה לטכנולוגיה פורצת הדרך של אקווה רימט. טכנולוגיה זו, המובילה בישראל בפרט, ובעולם בכלל, מאפשרת לשמור על משאב המים ולחסוך בעלויות- הן הסביבתיות והן הכלכליות, אשר נגרמות עקב דליפות, גניבות ותקלות אחרות".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הילה נועם
המערכת של אקווה רימט
צילום: הילה נועם
מומלצים