נפתח משפטו של אלון חסן: "רונאל פישר ביקש את רעתו"
היו"ר לשעבר של ועד העובדים בנמל אשדוד מואשם עם המנכ"ל לשעבר שוקי סגיס בשורת עבירות שוחד ומרמה. סנגורו טען: "החקירה היא פרי התנהלותו של סנגורו הקודם, אנו דורשים חומרי חקירה". הפרקליטות: רוב החומר כבר הועבר אליו
פרשת השחיתות בנמל אשדוד : היו"ר לשעבר של ועד העובדים בנמל, אלון חסן, הגיע הבוקר (א') להקראת כתב האישום נגדו בבית המשפט המחוזי בבאר שבע. חסן, יחד עם מנכ"ל הנמל לשעבר שוקי סגיס, מואשמים בין השאר בלקיחת שוחד, בקשת שוחד, מרמה והפרת אמונים.
סנגורו של חסן, עו"ד אשר אוחיון המייצג אותו עם עו"ד בני כץ, ציין בדיון את הטענות שיעלה, ולפיהן סנגורו לשעבר של הנאשם, עו"ד רונאל פישר, עשה יד אחת עם קצין החקירות המורשע ערן מלכה ובכך פגע בייצוגו ופעל בניגוד לאינטרסים שלו.
"טענה מקדמית אחת נוגעת לאופן שבו נוהלה החקירה", אמר עו"ד אוחיון. "מלכה, שהיה קצין ממונה על התיק, עשה יד אחד עם מי שהתחזה להיות סנגורו של חסן בניגוד לאינטרסים שלו. באופן מעשי הוא לא ביקש את טובתו של חסן אלא טובתו שלו, את רעתו של אלון. החקירה שהתוצרים שלה מונחים פה לפנינו נובעים בצורה ישירה ובאופן חמור ביותר מאותו קשר נפסד.
"ייתכן מאוד שלשם הכרעה בטענה הזו נצטרך לשמוע ראיות. ייתכן שלא ניתן יהיה להגיע להכרעה עוד בשלב המקדמי הזה. אבל ייתכן שכן. הדברים תלויים בחומרי חקירה נוספים שלדעתנו היה ראוי שיועברו, דבר שלמרות פניות חוזרות ונשנות לא נעשה. אם החומר לא יועבר נצטרך לפנות לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי (בקשה מהפרקליטות להמציא את כל חומרי החקירה בתיק, א"ק). יש גם תעודת חיסיון. לכן הבקשה לא הוגשה, כי ייתכן שחומרים חסויים בתעודת החיסיון הם חומרים שנרצה לבקש במסגרת 74. תעודת החיסיון להבנתי במהלך מתקדם של עבודה".
נציג הפרקליטות עו"ד עמיחי חביבאן אמר מנגד כי "רובו המכריע של חומר החקירה בתיק נמסר לסנגורים עוד בשלבי השימוע. בשבועיים הקרובים נעמיד את החומרים לרשות הסנגורים. כך גם לגבי תעודת החיסיון. ככל שישנן טענות מקדמיות נעדיף שינוהלו בכתב. גם לגבי חומרי חקירה חסרים".
עו"ד פישר, שייצג את חסן בתחילת הפרשה, מואשם בינתיים בשורת עבירות חמורות של שוחד ומרמה. את הפרשה חשף חסן עצמו, כשתיעד את פישר מקבל ממנו כסף בתמורה להבטחה לסגור את התיק נגדו בפרשת הנמל, תוך שיתוף פעולה עם קצין המשטרה מלכה, שהודה מאז הורשע.
ניצול מעמדו של חסן
על פי כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז דרום, חסן ונאשמים אחרים בפרשה הפיקו טובות הנאה אסורות בהיקף של מיליוני שקלים מפעילות תפעולית בתחומי נמל אשדוד בין השנים 2013-2010. זאת בין היתר על ידי ניצול מעמדו של חסן להשגת התקשרויות כספיות פסולות לחברת "דנה לוגיסטיקה". באותה תקופה אפשרו סגיס וחסן לחברה לפעול בתוך נמל אשדוד לקידום תועלתם הכספית והאישית של חסן ומקורביו, תוך הסוואת הקשר בין חסן לחברה.
חסן וסגיס פעלו על פי האישום בניגוד עניינים חריף ביחס לתפקידם הציבורי ובמרמה כדי ש"דנה" תקבל חוזים ועבודות מלקוחות מובילים בנמל. כל הנאשמים ניצלו את תלותם הכלכלית של לקוחות בנמל ובוועד העובדים, והציגו בכזב את חברת "דנה" כגורם ששכירת שירותיו הכרחית לפתרון בעיותיהם של לקוחות הנמל מול הנמל וועד העובדים שלו. התקשרויות אלה, שהלקוחות נאלצו לעשות עם "דנה", הזרימו לקופת החברה יותר מ-22 מיליון שקל, שהועברו בחלקם לחסן באמצעות עסקיו הפרטיים, ואף שימשו חלק מהחשודים לעסקאות בינלאומיות של סחר בדלק גנוב וכן להלבנת הון.
לפני כשבועיים הורשעו שניים מהמעורבים בפרשה על פי הודאתם בעבירות של מרמה והפרת אמונים, קשירת קשר לביצוע שוחד, הלבנת הון, עבירות מס ועוד. השניים הם אורי ויניב בלטר, שותפיו של חסן ב"דנה", שהורשעה גם היא במסגרת הסדר טיעון במחוזי בבאר שבע.
במסגרת ההסדר, שכפוף לאישור בית המשפט, סוכם כי יניב בלטר ירצה 18 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, ישלם קנס של 600 אלף שקל, וכן יחולט רכוש שלו בשווי 2.9 מיליון שקל.
על אורי בלטר הגזרו שישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, וכן מאסר על תנאי ובסך 500 אף שקל. על חברת "דנה לוגיסטיקה" הוטל חילוט בסך 600 אלף שקל וקנס בסך 100 אלף שקל.