שתף קטע נבחר
 

מחקר ענק: חיסון לשפעת בהריון מגן על התינוק ממחלות רבות

חוקרים שבדקו מעל רבע מיליון תינוקות, מצאו כי אלו שאמהותיהם חוסנו לשפעת במהלך ההריון חלו פחות לא רק בשפעת, אלא גם בשאר המחלות הויראליות. ההערכות: החיסון לשפעת מעורר את מערכת החיסון

הוכחה נוספת ליתרונות החיסון לשפעת בהריון: מחקר חדש שכלל מעל רבע מיליון תינוקות, מצא כי תינוקות שאמהותיהם חוסנו במהלך ההריון כנגד שפעת, זכו בהגנה לא רק בפני המחלה אלא גם מפני מגוון רחב של מחלות נוספות הגורמות לעליית חום הצטננות ושיעול.

 

אולי יעניין אותך גם:

- מחקר: האם תינוק שיונק קשור יותר לאמו?

- תחליפים בריאים לחשקים בהריון

- מחקר: הנקה מפחיתה ב-50% הסיכון לדיכאון

 

המחקר החדש, שיפורסם בקרוב בכתב העת לרפואת ילדים Pediatrics, בדק את מצבן הרפואי של 245,386 נשים הרות ואת 249,387 ילדיהם. חלק מהלידות הסתיימו בלידת תאומים או שלישיות. החוקרים בדקו את שיעור ההתחסנות לשפעת של האמהות לעתיד, ואת שיעור התחלואה בקרב הילודים.

 

החוקרים מצאו כי אצל תינוקות שאמהותיהם חוסנו לשפעת, נמצאה ירידה של 64% בסיכון לחלות במחלות דמויות שפעת (המתבטאות בנזלת, חום, ושיעול) וירידה של 70% בסיכון ללקות בשפעת. עוד נמצא כי אצל התינוקות שאמהותיהם חוסנו לשפעת בהריון, היתה גם ירידה של 81% בסיכון לאשפוז במהלך חצי השנה הראשונה לחיים. בנוסף גילו החוקרים, כי בקרב 97% מהתינוקות שלקו בשפעת, האמהות לא חוסנו נגד שפעת במהלך ההריון.

 

 ( )

 

על פי הערכות המומחים, החיסון לשפעת גורם לשפעול מערכת החיסון אצל הילוד, ובכך מרחיב את טווח ההגנה של הגוף לא רק בפני וירוסי השפעת אלא גם נגד וירוסים נוספים. "המחקר מחזק את ההוכחה שחיסון נשים בהריון נגד שפעת מגן לא רק על האם אלא גם על התינוק במהלך חצי השנה הראשונה לחיים", סיכמו החוקרים. "ילודים לאחר הלידה אינם בעלי מערכת חיסונית בשלה, ואינם יכולים לקבל את החיסון נגד שפעת בעצמם, ולכן הדרך היחידה היא לחסן את האם ההרה".

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חיסון בהריון מונע מחלות
צילום: shutterstock
מומלצים