שתף קטע נבחר

 

1 במאי אלים בפריז: עימותים בין שוטרים למאות מפגינים

איגודי העובדים וסטודנטים ניצלו את חג הפועלים כדי למחות על הרפורמות בתעסוקה שיאריכו את שבוע העבודה, יקצצו בשכר וייעלו את הליך הפיטורים של עובדים. אך המחאה גלשה לפסים אלימים: "שונאים את המשטרה"

1 במאי: עימותים אלימים בפריז    (צילום: רויטרס)

1 במאי: עימותים אלימים בפריז    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עימותים אלימים פרצו אתמול (יום א') בפריז בין כוחות משטרה לבין מאות מפגינים. הכול התחיל כשאיגודי העובדים וסטודנטים ניצלו את התאריך המיוחד - 1 במאי (חג הפועלים) - ויצאו לצעדת מחאה נגד חוקי העבודה החדשים שהציעה ממשלת צרפת. בין השינויים הצפויים שמעוררים מחלוקת במדינה - הארכת שבוע העבודה, קיצוץ שכר וייעול תהליך הפיטורים. אלא שצעדת המחאה גלשה לפסים אלימים לאחר שכמה עשרות מפגינים רעולי פנים השליכו אבוקות עשן לעבר השוטרים וצעקו "כולם שונאים את המשטרה". השוטרים השתמשו בגז מדמיע כדי לפזר אותם.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

1 במאי בעולם: חג במוסקבה, מהומות בטורקיה

 

משטרת צרפת מסרה כי כוחותיה התנגשו עם כ-300 מפגינים צעירים וששלושה מהם נעצרו על ידה.

 

המפגינים השליכו אבוקות עשן על שוטרים, שהגיבו בירי גז מדמיע לפיזור המוחים (EPA) (EPA)
המפגינים השליכו אבוקות עשן על שוטרים, שהגיבו בירי גז מדמיע לפיזור המוחים(EPA)
ההצבעה על חוקי העבודה החדשים צפוים להתקיים באסיפה הלאומית בפריז בהמשך השבוע. הממשלה הצרפתית טוענת כי החוקים החדשים הכרחיים כדי לשפר את המצב הכלכלי ולצמצם את שיעור האבטלה הגבוה שעומד על יותר מעשרה אחוזים. בקרב הצעירים שיעור האבטלה גבוה עוד יותר ועומד על 25 אחוזים.

 

שרת העבודה של צרפת: "חוק הוגן והכרחי למדינה"

בין הסיבות שהובילו להחלטת הממשלה, ישנם הקשיים הכלכליים אליהם נכנסו חברות רבות במשק, ועמידת החוק לצד העובד במקרים של פיטורים, מה שהופך את תהליך הגיוס ליקר מאוד עבור המעסיק. השינויים הצפויים עתידים לאפשר שעות עבודה רבות יותר מבלי להעלות את שכר העובדים, כמו גם כאמור הקלה בתהליך הפיטורים.

 

מבקרי החוקים החדשים טוענים שהם יובילו לתנאי עבודה קשים ולפיטורים רבים נוספים. שרת העבודה הצרפתייה מרים אל-קומרי חושבת אחרת. בראיון לתחנת הרדיו "אירופה 1", לעיתון "לה מונד" ולערוץ הטלוויזיה iTELE היא אמרה ש"הצעת החוק הוגנת והכרחית עבור המדינה".

 

 (EPA) (EPA)
(EPA)

 (EPA) (EPA)
(EPA)

 (AP) (AP)
(AP)

 (AP) (AP)
(AP)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

משטרת צרפת מסרה שיותר מ-80 אלף בני אדם צעדו היום ברחבי צעד לרגל 1 במאי, 17 אלף מהם בפריז. מדובר בנתון נמוך משמעותית ממספר המוחים שהשתתפו בחודשיים האחרונים בהפגנות נגד הממשלה הצרפתית והרפורמות שלה. איגוד העובדים CGT טען מנגד כי רק בהפגנה בפריז השתתפו 70 אלף בני אדם.

 

לפני שלושה ימים עצרה משטרת צרפת יותר ממאה מפגינים בכמה ערים, בהן פריז, נאנט, ליון ורן, שמחו נגד הרפורמה הממשלתית.

 

הכעס הצרפתי על רפורמות בשוק העבודה הוליד לאחרונה תנועה חדשה שהלכה והתרחבה, בשם "ערים כל הלילה". היא כבשה את הכיכרות בעוד ועוד ערים ברחבי צרפת, ובמסגרתה מתאספים צעירים ומפגינים עד עלות השחר - בדרישה לשינוי חברתי.

 

התנועה התפשטה מפריז לערי מערב צרפת נאנט וראן, וקיימת פעילות ערה גם בטולוז שבדרום-מערב המדינה. במסגרת המחאה כובשים המפגינים כיכרות מרכזיות במהלך הלילה, עד שהמשטרה מפזרת אותם בבוקר, כשהשמש זורחת. עם זאת, בתקופה האחרונה נרשמו סימנים להיחלשותה ומספר המשתתפים במחאה הלך וירד. 

פורסם לראשונה 01/05/2016 23:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים