שתף קטע נבחר

 

5 תינוקות אושפזו בשל חיידק מפינת החי

פרסום ראשון: לפחות 8 תינוקות מקיבוץ ניר עוז בעוטף עזה נדבקו בחיידק אי-קולי, שמקורו כנראה מפינת החי. 5 תינוקות אושפזו, בהם אחד במצב בינוני. בית התינוקות שבו שהו נסגר. משרד הבריאות פתח בבדיקה

 

 

סורוקה: 5 תינוקות מאושפזים עם דיזנטריה    (צילום: רועי עידן)

סורוקה: 5 תינוקות מאושפזים עם דיזנטריה    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרסום ראשון: חמישה תינוקות בקיבוץ ניר עוז בעוטף עזה אושפזו בימים האחרונים בבית החולים סורוקה בבאר שבע לאחר שנדבקו בחיידק המעיים אי-קולי, שמקורו כנראה מפינת החי של הקיבוץ.

 

התינוקות שהו בתינוקיה של הקיבוץ. שמונה מהם נדבקו בחיידק המעיים וחמישה מהם נזקקו לאשפוז. מצבו של אחד התינוקות הוגדר קשה והוא אושפז ביחידה לטיפול נמרץ בסורוקה. מאוחר יותר השתפר מצבו וכעת הוא בינוני. מצבו של תינוק נוסף שאושפז בטיפול נמרץ השתפר גם כן והוא הועבר למחלקת ילדים. שלושה תינוקות נוספים התאשפזו עם תסמינים של חום ושלשלולים ומאושפזים למעקב.

 

מקור החיידק כנראה מכאן. פינת החי בקיבוץ ניר עוז (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
מקור החיידק כנראה מכאן. פינת החי בקיבוץ ניר עוז(צילום: רועי עידן)

מבית החולים סורוקה נמסר כי שניים מהתינוקות פיתחו סיבוך נדיר של זיהום מעיים על רקע חיידק המייצר רעלן הפוגע במערכות הגוף השונות. "מדובר במחלה המתבטאת מהרס של כדוריות דם אדומות וטסיות דם, פגיעה כלייתית ומעורבות של מערכות אחרות. הטיפול במחלה הוא טיפול תומך תוך כדי מעקב וניטור", מסר ד"ר צחי לזר, מנהל היחידה לטיפול נמרץ ילדים.

 

פרופסור איתמר גרוטו, ראש שרותי בריאות הציבור, אמר כי "מדובר באירוע נדיר של תחלואה בעקבות חשיפה משותפת. משרד הבריאות מבצע חקירה אפידמיולוגית והורה לסגור את התינוקיה ואת פינת החי". התינוקיה תיפתח מחדש לאחר שיוסר החשש מסכנת הדבקה.

 

לאחר שנלקחה דגימה מאחד הילדים, בדיקה במעבדה המרכזית של משרד הבריאות העלתה כי מדובר בתסמונת נדירה. בתינוקיה, כך לפי משרד הבריאות, נמצאו ליקויים תברואותיים סביבתיים וכן ליקויים בתחום ההיגיינה האישית.

 

בעקבות הגילוי הופץ מכתב לכלל התושבים ובו נכתב: "מדובר בזיהום מדבק מאוד, אבל אך ורק במגע ישיר. לכן חשוב מאוד לשים לב לסממני תחלואה כמו שלשולים והקאות ולפנות מיידית לבדיקה וטיפול. כמו כן, חשוב מאוד לשמור על היגיינה מקסימלית למבוגרים וילדים".

 

במכתב צוין גם מסר לתושבים: "אנו מבקשים מכולם להיות ערניים ובו זמנית רגועים עד כמה שניתן ואנו נוסיף ונעדכן בהמשך".

 

אחד האבות שבנו מאושפז לצורך השגחה סיפר ל-ynet: "הילד מאושפז זה כמה ימים ונאמר לנו שמדובר בחיידק שככל הנראה מקורו בפינת החי של הקיבוץ. הילד מרגיש טוב ואנחנו מקווים להשתחרר בימים הקרובים. לצערי, החיידק תקף בצורה משמעותית תינוק נוסף בקיבוץ, שלפי מה שאנחנו מבינים הוא במצב קשה. אנחנו מודאגים ומתפללים לשלומו ומקווים שהסיוט הזה יישאר מאחור".

 

מלבד קיומו בקרב בעלי חיים, חיידק אי-קולי הוא אחד החיידקים הצואתיים השוכנים בגוף האדם. יילוד עלול להידבק בחיידק במספר דרכים: דרך תעלת הלידה כאשר מתרחשת לידה ממושכת, דרך השליה באמצעות הדם של האם, בשל זיהום בדרכי השתן של האם או דרך מערכת העיכול שלו עצמו. מקרי תמותה כתוצאה מזיהום בחיידק נדירים מאוד בישראל, אולם מקרי ההדבקה בחיידק אינם נדירים ומדי שנה נדבקים בו עשרות תינוקות ברחבי הארץ.

 

ד"ר צחי לזר מבית החולים סורוקה אמר: "המחלה שאנו מתמודדים עם הילדים האלה היא זיהום מעיים. קשה מאוד לבודד את החיידק, אבל בסבירות גבוהה זה מה שקרה". הוא הסביר כי "החיידקים מייצרים רעלן, אשר תוקף את המעיים ויוצר שלשול דמי, או תגובה שמערבת את כלל מערכות הגוף". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
פינת החי בניר עוז
צילום: רועי עידן
מומלצים