התעלומה נפתרה: נחשף ממציא הביטקוין
בהודעה דרמטית חשף רייט את זהותו מול שלושה גופי תקשורת גדולים, בהם ה-BBC הבריטי, חשף קרייג רייט האוסטרלי כי הוא עומד מאחורי המטבע הממוחשב שנוצר לפני כשבע שנים. הוא הוכיח לעיתונאים כי הוא הממציא על-ידי פעולה אחת
לאחר שנים של חשאיות והשערות לגבי זהותו של ממציא הביטקוין, המטבע הממוחשב שנוצר בשנת 2009 על-ידי מי שהזדהה אז כסאטושי נקאמוטו, נחשפה זהותו של הממציא המוכשר, יזם אוסטרלי בשם קרייג רייט.
בהודעה דרמטית חשף רייט את זהותו מול שלושה גופי תקשורת גדולים, ה-BBC, האקונומיסט, ו-GQ והוכיח את הכרזתו על-ידי שליחת הודעה עם חתימה שמשתמשת במפתחות קריפטוגרפיים שנוצרו בימים הראשונים שלאחר חשיפת הפיתוח ושזוהו ככאלו שנוצרו (או נכרו) ע"י סאטושי נקאמוטו, שמו הבדוי כאמור של הממציא המקורי.
לאחר שנחשף לראשונה שמו באתר Wired פשטו רשויות המס האוסטרליים על ביתו של רייט, לטענתם בהקשר לחקירה מתמשכת בנוגע להעלמות מס דווקא ולא בהקשר הביטקוין. כשנשאל רייט לגבי החקירה הפתאומית, ענה כי הוא משתף פעולה באופן מלא עם רשויות המס. על-פי ההערכות ממציא הביטקוין צבר לעצמו מיליון ביטקוינים במהלך השנים האחרונות, מה שמעמיד את הונו בשווי משוער של 450 מיליון דולר.
"יש לנו עורכי דין שנמצאים כרגע בדיונים עם רשויות המס לגבי כמה אנחנו צריכים לשלם. יש הרבה סיפורים ושמועות שמסתובבים בחוץ, כולל סיפורים מומצאים ואני חושש שאנשים שאני מעריך ויקרים לי יפגעו מהסיפור הזה. לא עשיתי את זה מכיוון שרציתי בכך, זו לא הייתה הבחירה שלי", הוסיף רייט שהבהיר שהוא לא מתכוון לשמש כאיזו דמות ראשית או ניהולית בתחום הביטקוינים. "אני לא רוצה כסף, אני לא רוצה תהילה, אני לא רוצה מעריצים. אני רק רוצה שיעזבו אותי לנפשי ואני רוצה יותר מכל להמשיך לעבוד ולעשות את מה שאני אוהב".
ההיסטוריה של המטבע
מטבע הביטקוין נלחם בשנים האחרונות לקבל מעמד משפטי של אמצעי תשלום כשר, אולם הוא נתקל בקשיים פוליטיים ואדמניסטרטיביים רבים. משנת 2011 החלו אתרים מוכרים לקבל את הביטקוין כאמצעי תשלום, כמו למשל ויקיליקס וארכיון האינטרנט שהסכימו לקבל תרומות במטבע הזה ובשנת 2012 קיבלה ביטקוין סנטרל, אחת החברות שמפעילות בורסה להמרת מטבעות ביטקוין, מעמד של ספק אמצעי תשלום.
ב-2013 החלו אתרי Reddit ואתר האחסון Mega לקבל ביטקוין כאמצעי תשלום כשר וזו הייתה שנת פריחה למטבע בה הוא הגיע לשווי של כ-100 דולרים למטבע ביטקוין בודד. באוקטובר 2013 נתפס
אתר מכירת סמים עצום על ידי ה-FBI והתברר לאחר מכן שכל העסקאות למכירת הסמים נעשו באמצעות ביטקוינים. נתפסו מטבעות בשווי 3.5 מיליון דולר.
בישראל התייחסו לראשונה לנושא ב-19 לחודש פברואר כאשר בנק ישראל, אגף שוק ההון, רשות המיסים והרשות לניירות ערך ציינו בהודעה מיוחדת שכלל ההיבטים של הסוגיה עדיין נמצאים תחת בחינה, אך הם חייבים להדגיש את הסיכונים הכרוכים בשימוש בביטקוין. חשוב לציין שאין חוק מפורש האוסר על שימוש בביטקוין בישראל וישנם כמה וכמה בתי עסק בישראל שמקבלים אותו כאמצעי תשלום.
מני רוזנפלד, יו"ר איגוד הביטקוין בישראל אמר היום כי: "חשיפתו של ד"ר קרייג רייט כמי שעומד מאחורי השם סאטושי נאקמוטו היא אכן רגע מרגש עבור כל מי שעוסק במהפכה הפיננסית האדירה של הביטקוין והמטבעות הדיגיטליים. עם זאת, חשוב לציין כי את הוכחת הזהות ניתן לעשות בצורה פשוטה ופומבית וכרגע לא ראינו הוכחה כזו המוצגת באופן גלוי. למעשה, אנחנו נשענים על דיוחים של כלי תקשורת, על כך שלהם הוצגה הוכחה. אך עד שזו לא תוצג באופן פומבי ותיבדק לעומק ע"י מפתחי הקהילה לא ניתן יהיה לקבוע זאת בוודאות. זאת ועוד, בלוקצ'יין וביטקוין כבר עברו את השלב בו הם זקוקים לפנים שיקדמו את הטכנולוגיה. הבלוקצ'יין כבר עומד על רגליים יציבות המאפשרות שימושים מגוונים ברחבי העולם, שימושים שבוודאי יוכפלו עשורת מונים בשנים הקרובות. אני מאמין כי סאטושי נקומוטו, והאיש מאחורי השם הזה יזכר לשנים ארוכות בשורה אחת עם סר טים ברנרס לי וחלוצי האינטרנט המודרניים כאנשים האחראים לאחת המהפכות הגדולות ביותר בתולדות האנושות".