סוגרים את הפינה: אפייה לשבת
מארחים הערב? כך תכינו בקלות עוגת שושנים של תותים, טארט ברוקולי ופנקייק - כל מה שצריך בשביל לעבור את השבת עם משפחה וחברים
שושנים של תותים
המרכיבים:
לבצק -
1 ק"ג קמח
40 גר' שמרים
400 מ"ל חלב
220 גר' סוכר
160 גר' חמאה, מומסת
מעט מלח
4 ביצים
למילוי -200 גר' סוכר
1/2 ק"ג תותים, חצויים בלי הירוק
לקישוט -תותים, חתוכים לרבעים יפים
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: מערבבים את השמרים עם מעט חלב בטמפרטורת החדר. מערבבים במיקסר במהירות נמוכה-בינונית את הקמח, הסוכר, החלב, הביצים והחמאה כ-5 דקות עד ליצירת תערובת אחידה.
- מוסיפים את השמרים שעורבבו במעט חלב. לשים עוד כ-5 דקות. הבצק יהיה דביק ונוזלי יחסית - הוא יתמצק יותר לאחר ההתפחה.
- מתפיחים את הבצק בקערה עד להכפלת הנפח. בתנועות לחיצה עם האגרוף מוציאים את האוויר מהבצק עד שהוא חוזר לגובהו המקורי.
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח, ומרדדים אותו למלבן בגובה כ-½ ס"מ.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- הכנת המילוי: מערבבים את הסוכר והתותים עם הידיים בתנועות ליטוש עדינות עד שהתותים מכוסים בנוזלים שהגירו והסוכר נמס. בעזרת מברשת מורחים מהנוזל על הבצק שכבה עדינה ומניחים תותים במרווחים של לפחות 1 ס"מ אחד מהשני.
- מחממים תנור ל-190 מעלות . מגלגלים את הבצק צמוד אך לא לחוץ, חותכים את השוליים מהצינור כך שהם ישרים.
- חותכים מצינור הבצק פרוסות בעובי של כשני שליש מגובה התבנית ומניחים על נייר האפייה עם הצד החתוך כלפי מטה. מקפידים על מרווח של כסנטימטר בין שושנה לשושנה.
- בעזרת מברשת מורחים את הצד העליון בנוזל תותים.
- אופים 30-40 דקות עד להשחמה ומוציאים לצינון.
- בסיר קטן מחממים את מה שנשאר בקערת התותים והנוזל ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות.
- לפני ההגשה כדאי בעזרת מצקת קטנה להזליף מהנוזל החם על השושנים.
- מקשטים עם רבעי התותים, אפשר להגיש עם שמנת חמוצה מעורבב עם סוכר.
טארט ברוקולי ופרמזן
המרכיבים:
לבצק:
250 גר' קמח
125 גר' חמאה רכה
מעט מלח
למלית -2 כוסות פרחי ברוקולי חלוטים דקה במים רותחים ועברו למי קרח
1 בצל לבן בינוני קצוץ
200 גר' פרמזן מגורר
2 כפות שמנת מתוקה (32-38%)
1 ביצה
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: מערבבים במעבד מזון את מרכיבי הבצק כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעיגולים בגודל התבנית הנבחרת (חשוב לשמן אותה בספריי שמן או בנייר מרוח בחמאה) ומרפדים את התבנית בבצק. מכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה.
- לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית מהמקרר, מחוררים את הבצק במזלג, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות עד להשחמה. במקרה של התרוממות הבצק כדאי להוריד אותו בעזרת המזלג. מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ונותנים לו להצטנן כחצי שעה.
- הכנת המלית: מערבבים בקערה פרחי ברוקולי, בצל לבן קצוץ, פרמז'אן, שמנת וביצה, מטבלים במלח ופלפל, יוצקים את המלית לבצק תוך כדי פיזור אחיד של המוצקים בתוכה. מכניסים לתנור ואופים עוד כ-20 דקות, עד שסכין שנכנסת למרכז הטארט יוצאת יבשה.
חושבים שאתם יצירתיים? צפו מה אפשר לעשות מבלילה של פנקייק:
פנקייק
המרכיבים:
300 גר' קמח
1 כף אבקת אפייה
מעט מלח
1 כף סוכר
75 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1 כוס חלב
אופן ההכנה:
- מנפים בעזרת מסננת את הקמח, אבקת אפייה מלח וסוכר.
- טורפים את הביצים, החמאה, הסוכר כ3 דקות. מערבבים את החלב עם תערובת הביצים.
- מערבבים את המרכיבים היבשים בעזרת המטרפה לתוך התערובת הרטובה.
- מחממים מחבת טפלון מעל להבה בינונית. יוצקים כף מהבלילה למחבת החמה, ולצדה כפות נוספות ככל שמאפשר המקום.
- כשהפנקייק מתמלא בועות קטנות והבלילה טרם התייבשה, הופכים אותו בעזרת מרית מתכת דקה. מוציאים כשמרכז הפנקייק נראה יבש כשבוצעים אותה.
הכלים באדיבות "גולף & קו"
פורסם לראשונה 06/05/2016 10:28
טארט ברוקולי ופרמזן
צילום: בן יוסטר
מומלצים