שתף קטע נבחר

 

סוגרים את הפינה: אפייה לשבת

מארחים הערב? כך תכינו בקלות עוגת שושנים של תותים, טארט ברוקולי ופנקייק - כל מה שצריך בשביל לעבור את השבת עם משפחה וחברים

שושנים של תותים

המרכיבים:

לבצק -

1 ק"ג קמח

40 גר' שמרים

400 מ"ל חלב

220 גר' סוכר

160 גר' חמאה, מומסת

מעט מלח

4 ביצים 

למילוי -

200 גר' סוכר

1/2 ק"ג תותים, חצויים בלי הירוק

לקישוט -

תותים, חתוכים לרבעים יפים

 

שושנים של תותים (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
שושנים של תותים(צילום: בן יוסטר)

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: מערבבים את השמרים עם מעט חלב בטמפרטורת החדר. מערבבים במיקסר במהירות נמוכה-בינונית את הקמח, הסוכר, החלב, הביצים והחמאה כ-5 דקות עד ליצירת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את השמרים שעורבבו במעט חלב. לשים עוד כ-5 דקות. הבצק יהיה דביק ונוזלי יחסית - הוא יתמצק יותר לאחר ההתפחה.
  3. מתפיחים את הבצק בקערה עד להכפלת הנפח. בתנועות לחיצה עם האגרוף מוציאים את האוויר מהבצק עד שהוא חוזר לגובהו המקורי.
  4. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח, ומרדדים אותו למלבן בגובה כ-½ ס"מ.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  6. הכנת המילוי: מערבבים את הסוכר והתותים עם הידיים בתנועות ליטוש עדינות עד שהתותים מכוסים בנוזלים שהגירו והסוכר נמס. בעזרת מברשת מורחים מהנוזל על הבצק שכבה עדינה ומניחים תותים במרווחים של לפחות 1 ס"מ אחד מהשני.
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות . מגלגלים את הבצק צמוד אך לא לחוץ, חותכים את השוליים מהצינור כך שהם ישרים.
  8. חותכים מצינור הבצק פרוסות בעובי של כשני שליש מגובה התבנית ומניחים על נייר האפייה עם הצד החתוך כלפי מטה. מקפידים על מרווח של כסנטימטר בין שושנה לשושנה.
  9. בעזרת מברשת מורחים את הצד העליון בנוזל תותים.
  10. אופים 30-40 דקות עד להשחמה ומוציאים לצינון.
  11. בסיר קטן מחממים את מה שנשאר בקערת התותים והנוזל ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות.
  12. לפני ההגשה כדאי בעזרת מצקת קטנה להזליף מהנוזל החם על השושנים.
  13. מקשטים עם רבעי התותים, אפשר להגיש עם שמנת חמוצה מעורבב עם סוכר.

 

טארט ברוקולי ופרמזן

המרכיבים:

לבצק:

250 גר' קמח

125 גר' חמאה רכה

מעט מלח 

למלית -

2 כוסות פרחי ברוקולי חלוטים דקה במים רותחים ועברו למי קרח

1 בצל לבן בינוני קצוץ

200 גר' פרמזן מגורר

2 כפות שמנת מתוקה (32-38%)

1 ביצה

טארט ברוקולי ופרמזן (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
טארט ברוקולי ופרמזן(צילום: בן יוסטר)

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: מערבבים במעבד מזון את מרכיבי הבצק כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  2. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעיגולים בגודל התבנית הנבחרת (חשוב לשמן אותה בספריי שמן או בנייר מרוח בחמאה) ומרפדים את התבנית בבצק. מכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה.
  3. לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית מהמקרר, מחוררים את הבצק במזלג, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות עד להשחמה. במקרה של התרוממות הבצק כדאי להוריד אותו בעזרת המזלג. מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ונותנים לו להצטנן כחצי שעה.
  4. הכנת המלית: מערבבים בקערה פרחי ברוקולי, בצל לבן קצוץ, פרמז'אן, שמנת וביצה, מטבלים במלח ופלפל, יוצקים את המלית לבצק תוך כדי פיזור אחיד של המוצקים בתוכה. מכניסים לתנור ואופים עוד כ-20 דקות, עד שסכין שנכנסת למרכז הטארט יוצאת יבשה.

 

חושבים שאתם יצירתיים? צפו מה אפשר לעשות מבלילה של פנקייק:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פנקייק

המרכיבים:

300 גר' קמח

1 כף אבקת אפייה

מעט מלח

1 כף סוכר

75 גרם חמאה מומסת

2 ביצים

1 כוס חלב

ארוחת בראנצ'  (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
ארוחת בראנצ' (צילום: בן יוסטר)
 

אופן ההכנה:

  1. מנפים בעזרת מסננת את הקמח, אבקת אפייה מלח וסוכר.
  2. טורפים את הביצים, החמאה, הסוכר כ3 דקות. מערבבים את החלב עם תערובת הביצים.
  3. מערבבים את המרכיבים היבשים בעזרת המטרפה לתוך התערובת הרטובה.
  4. מחממים מחבת טפלון מעל להבה בינונית. יוצקים כף מהבלילה למחבת החמה, ולצדה כפות נוספות ככל שמאפשר המקום.
  5. כשהפנקייק מתמלא בועות קטנות והבלילה טרם התייבשה, הופכים אותו בעזרת מרית מתכת דקה. מוציאים כשמרכז הפנקייק נראה יבש כשבוצעים אותה.

 

הכלים באדיבות "גולף & קו"


פורסם לראשונה 06/05/2016 10:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בן יוסטר
טארט ברוקולי ופרמזן
צילום: בן יוסטר
מומלצים