שתף קטע נבחר

מי ינציח את השואה בעתיד?

עמותת "דורות ההמשך" מציגה את האפליקציה הראשונה בעולם המסייעת, באמצעות אמצעי חדשני וזמין לציבור, להפוך את ההנצחה לרלוונטית וקלה מתמיד

הנצחת זיכרון השואה עוברת בשנים האחרונות להיות באחריותם של בני הדור השני לניצולי השואה. כיום כשרוב הניצולים כבר אינם עמנו או אינם יכולים לדבר ולהעיד בקולם, מהווים בני הדור השני והבאים אחריהם את הקול של השואה, "העדים של העדים".

 

לבני הדור השני ידועים הסיפורים, זכורות החוויות לחיות בביתו של אדם שניצל מהגיהנום וקם מעפר. כיום מתקיימים קורסים מקצועיים המכשירים בני דור שני לספר את הסיפורים ששמעו ואת חוויותיהם.

 

בני הדור השני משתתפים ב"זיכרון בסלון" כמספרים במקום ניצולים רבים שאינם יכולים להשמיע קול, הם אלה העוברים בבתי הספר ומרצים, הם אלה שביום השואה עוברים בחברות ומקומות עבודה ועורכים שיח על השואה עם צוות העובדים.

 

גם ארגון הפרטיזנים מעביר בימים אלה את הלפיד להנצחת הגבורה בשואה לבני הדורות הבאים אחריהם וכיום נמצא לפיד הזיכרון גם בידי "דורות ההמשך - נושאי מורשת השואה, הגבורה והתקומה".

 

 

אמצעי חדשני שפיתחו אנשי האתר כדי להפוך את ההנצחה לרלוונטית וקלה באופן יחסי, הוא פיתוח אפליקציה ראשונה בעולם המצויה בדף הפייסבוק של "next generetions of holocaust". האפליקציה פותחה על ידי חברת באומן בר כשירות לציבור וכסיוע לעמותת "דורות ההמשך" לקיים את ההנצחה בכל דרך אפשרית.

 

בלחיצת כפתור הפניה לאפליקציה עולה סרטון הדרכה בעברית ואנגלית שמדריך את המשתמש כיצד ליצור דף הנצחה בכמה דקות. אתה מעלה שם של נספה, מקום מגוריו בעבר, כמה פרטים נוספים- והדף נוצר. באתר מוסיפים מידע רלוונטי לכל מונצח, ומתוך המאגר העולמי הקיים בו ממלאים מה שניתן לתוך דף ההנצחה.

 


 

בימים אלה שוקדת חברת תקשורת גדולה בארץ על פיתוח האפליקציה לכדי הורדה לסמארטפון כך שתוכל להיות מצויה אצל כל אדם באופן זמין כך שתהיה אפשרות להקים דף הנצחה מכל מקום בעולם.

 

"מחויבות להנציח"

כדי לגייס את הדור השלישי והלאה לצורך הנצחת השואה, מתנדבים כיום תלמידים בכמה בתי ספר בארץ במסגרת המחויבות האישית ומעלים דפי הנצחה לאתר dorot memorialine אשר בו מוזיאון וירטואלי של תמונות ומידע על הקהילות לפני השואה, מה עלה בגורלן, ותיעוד שמות של נספים.

 

התלמידים מקבלים שמות ומעלים כל שם לדף הנצחה מיוחד כאשר לאחר מכן מוסיפים אנשי האתר מידע על הנספה, מהיכן הגיע, מי הם שאריו, מה עלה בגורלו ועוד.

 

זהו אחד מהפרויקטים המבטיחים מעורבות ואחריות של הדורות הבאים על הנצחת השואה.

יש לציין כי הפעילויות הן בהתנדבות ועם תקצוב דל מאוד מצד גורמים ממשלתיים, וגם כשמאושר תקצוב לפרויקטים החיוניים לעתיד העם, הדבר קורה לאחר כמה שנים, לאחר שכבר מומנו מכיסם של המתנדבים עצמם או אנשים טובים אחרים.

 

כדי להשלים את האמצעי הטכנולוגי, ישנה אופציה באתר המדובר להעלות מסמכים, יומנים ותיעודים שונים, תמונות ומידע על כל מי שנספה או ניצל, האתר מוסיף מידע, רקע על עבר הקהילה ממנה יצא האדם המונצח או הניצול, תמונות מהמקום כפי שנראה כיום, מידע על הקורות של בני הקהילה האחרים שחיו עמו, ומחבר הכול לכדי ספר דיגיטלי שניתן לדפדף בו באתר ממש כאילו מדפדפים בספר, ואף להדפיסו לכדי מסמך מודפס.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בני נוער הפועלים להנצחת הנספים
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים