שתף קטע נבחר
 

מאיר שביט התפטר מאיגוד חברות הביטוח, גיא רוטקופף מונה למנכ"ל החדש

רוטקופף, מנכ"ל משרד המשפטים לשעבר, יצטרך להתפטר מתפקידו כדירקטור באי.די.בי.פתוח. שביט: "מכלול הנסיבות בהן פועל האיגוד לא יאפשר לי לבטא את מלוא כישוריי המקצועיים"

מאיר שביט, מנכ"ל איגוד חברות הביטוח, הגיש היום (ב') מכתב התפטרות ליו"ר האיגוד עופר אליהו (מנכ"ל מגדל). שביט מונה לתפקיד רק לפני שנה וחצי, בתחילת 2015.

 

שביט נימק את ההחלטה בחוסר היכולת למצות את יכולותיו בתפקיד. עם זאת, מתברר שברקע להחלטה עומדת העובדה שלא הסתדר עם המנהלים של חברות הביטוח.

 

שביט היה בשנים 1995-1992 המפקח על הביטוח באוצר, ובכיהן בהמשך השנים כדירקטור בחברות גמל ובבנקים, לצד עיסוק ביעוץ. שביט החליף בתפקיד מנכ"ל האיגוד את זאב אבן חן, שפרש אחרי 14 שנים בתפקיד.

 

ל"כלכליסט" נודע כי בזמן שעוד לא יבשה הדיו על מכתב הההתפטרות של שביט, באיגוד הוחלט על מחליפו - גיא רוטקופף, לשעבר מנכ"ל משרד המשפטים. מההתפתחויות המהירות עולה שדבר עזיבתו של שביט היה מתוכנן והמכתב היה רק אקט פורמלי.

גיא רוטקופף (צילום: יובל חן, "ידיעות אחרונות") (צילום: יובל חן,
גיא רוטקופף(צילום: יובל חן, "ידיעות אחרונות")
 

בפברואר האחרון מונה רוטקופף לדירקטור באי.די.בי פתוח, תפקיד ממנו יצטרך לפרוש בעקבות המינוי. זוהי הפעם הראשונה שהאיגוד מביא איש מהמגרש "הפוליטי" שמחזיק בקשרים במשרדי הממשלה, ובפרט ממשרד המשפטים. זאת בתקופה שבה מתמודדות חברות הביטוח עם שורה של גזרות מצד משרד האוצר.

 

במכתב ההתפטרות כתב שביט: "בקשתי זו באה לאחר התלבטות שהביאתני למסקנה כי מכלול הנסיבות בהן פועל האיגוד בעת הזו, לא יאפשר לי להביא לידי ביטוי את מלוא כישוריי המקצועיים ולממש חלק מהמטרות המקצועיות שהצבתי לעצמי עם היכנסי לתפקיד". עוד כתב ש"כיון שכך אני מעדיף לחזרו ולהתמקד בעסקי הפרטיים ולפנות את תפקיד מנכ"ל האגוד לאדם ראוי אחר שבטוחני שתגייסו בהקדם".

 

ביוני הקרוב צפויות להתקיים בחירות בין המנהלים של חברות הביטוח לבחירת יו"ר חדש לאיגוד שיחליף את עופר אליהו. אליהו היה אמור לפרוש באוגוסט אשתקד מתפקידו אך לבסוף נשאר בתפקיד.

 

בג"צים נגד רפורמות

 

בשנה החולפת הגיש שביט שני בג"צים משמעותיים וחריגים מטעם האיגוד בסיוע משרד ש. הורוביץ. הראשון שבהם תקף את הרפורמה של אגף שוק ההון בתחום ביטוחי רכב חובה שהפך את הפול, תאגיד בבעלות משותפת של חברות הביטוח (שהוקם מכוח חוק), מתחרה של החברות בביטוחי רכב חובה. זאת לאחר שהמפקחת הורתה על הפחתת התעריפים שהוא גובה בצורה משמעותית.

 

החל מינואר 2016 צפויה המפקחת על הביטוח דורית סלינגר לדרוש מחברות הביטוח להפחית תעריפי ביטוחי הרכב חובה כך שלא יעלו על 90% מתמחור הפול. בג"ץ דחה לפני חודש את דרישת חברות הביטוח להקפיא את הרפורמה אך אסר על הפיקוח לקבוע באופן רוחבי כי תעריפי החברות יופחתו בהתאם - אלא דרך תקנות שיאושרו בכנסת. המפקחת מצידה מתכננת להתמודד עם פסיקת בג"ץ דרך פסילה פרטנית תעריפים של חברות ביטוח שלא יישרו קו עם תעריף הפול.

 

בג"ץ נוסף שהוגש באחרונה נוגע לרפורמת פנסיית ברירת המחדל שבמסגרתה יבחר האוצר שתי קרנות פנסיה שיציעו דמי ניהול זולים במיוחד ויהפכו לקרנות אליהן ישוייכו אוטומטית חוסכים שהמעסיק שלהם לא דאג להם לדמי ניהול מוזלים בפנסיה. מדובר ברפורמה שעשויה לגרום להפחתה משמעותית ברווחי קרנות הפנסיה הגדולות.

 

בג"ץ עתידי נוסף שאותו בוחן האיגוד הוא נגד חוק שכר הבכירים בגופים הפיננסים שצפוי להיכנס לתוקף באוקטובר הקרוב במסגרתו יופחת שכר המנהלים בחברות הביטוח לעלות מקסימלית של 2.5 מיליון שקל בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
גיא רוטקופף
צילום: יובל חן
מומלצים