צייר את דיוקנאות חללי צוק איתן - ושולח להורים השכולים
איזי שילדהאוס מרמת גן אייר את פניהם של 67 חיילי צה"ל שנפלו בקיץ 2014. לחלק מהמשפחות הוא כבר העביר את הדיוקן של יקיריהן, אך הוא מבקש סיוע להגיע לשאר ההורים לפני יום הזיכרון
במשך שנה ישב איזי שילדהאוס (76) בביתו ברמת גן וצייר את הדיוקנאות של 67 חללי צה"ל שנפלו במבצע צוק איתן בקיץ 2014, וכעת הוא מבקש להעביר להוריהם את התמונות. בפוסט שהועלה אתמול (ב') לרשת הוא מבקש לסייע לו לשנע אותן למשפחות החללים בקצוות המרוחקים של הארץ. "הגעתי למסקנה שנפשית אני לא אעמוד במסירת כל הדיוקנאות לכל המשפחות", אמר. בעקבות פרסום הדברים ב-ynet קיבל שילדהאוס מאות פניות מאזרחים שביקשו לסייע לו להעביר את התמונות.
שילדהאוס, צייר ומעצב אופנה במקצועו, עלה לארץ לפני 30 שנה. "אף מלחמה לא עשתה לי את מה שמבצע צוק איתן עשה לי", הוא אומר. "בזמן המלחמה עם ישראל נסע להעניק לחיילים אוכל ומתנות, שזה משהו שלא הייתי מסוגל לעשות, אז החלטתי שאעשה את זה בדרך שלי. להגיד תודה למשפחות דרך הציור".
כאמור, על 67 הדיוקנאות הוא עמל במשך כשנה. "ציירתי אותם לפי תמונות שראיתי ב-ynet", הוא מסביר. "בחרתי את התמונה הכי ברורה של אותו חלל והתחלתי לצייר, קודם כול את העיניים. כשהעיניים היו מדברות אליי הייתי ממשיך עם שאר הציור. הציורים נעשו בצבעי שמן, העיניים הן צבעוניות ושאר הציור הוא בשחור לבן".
הציורים נתלו למשך תקופה בבית "יד לבנים", ולאחר מכן החלה העברתן למשפחות. שילדהאוס הספיק לבקר אצל משפחת טל, שבנה, סגן עמרי טל, נהרג מפצצת מרגמה בחבל אשכול בדרכו לשטחי הכינוס. "המפגש היה לי מאוד מרגש ומלא אמוציות אבל גם קשה נפשית", הוא אומר.
בעזרת אנשים שסייעו לו הועברו חלק מהתמונות למשפחות. "להערכתי נשארו 25 דיוקנאות להעביר", הוא אומר, ומציין שבין יעדיהם של הנותרים צפת, נהריה, קיבוץ עברון, כפר ורדים, חיפה והקריות, קיבוץ גניגר,
אפרת, ירושלים, מודיעין, נתיבות, קריית ארבע, אשדוד, אשקלון, באר שבע ונתיבות.
"חשוב מאוד שלקראת יום הזיכרון בשבוע הבא כמה שיותר משפחות יקבלו את הציור של בנן", הוא מסכם.
שילדהאוס הוא לא הראשון שהוציא לפועל יוזמה מסוג זה. כבר במהלך המלחמה התמקדה הציירת שירלי רז נרודצקי בהנצחת הנופלים ובניחום של המשפחות השכולות. ביולי-אוגוסט 2014 היא ציירה מדי יום שלושה דיוקנאות של חללי המבצע ומסרה אותם לבני המשפחה.