שתף קטע נבחר

מיפוי הגנים לסרטן השד: "תקווה לגבי סוגי סרטן אחרים"

שניים מהחוקרים שגילו את הגנים הגורמים לסרטן השד, פרופ' אולה קריסטיאן לינגארדן ופרופ' אנה ליסה בורסן-דלה, התראיינו בעקבות פרסום הממצאים הדרמטיים ל-ynet ואומרים: "עכשיו המידע יהיה נגיש לחוקרים בכל העולם וזה צעד ראשון בדרך לתרופה חדשה". צפו בראיון

  

  

פריצת דרך משמעותית בחקר סרטן השד התרחשה אתמול (ב') כשכתב העת המדעי Nature פירסם את מחקרם של צוות חוקרים בינלאומי שהצליח למצוא שורת קידודים גנטיים המובילים לייצור גידולים סרטניים.

 

"זהו המאמץ הכי גדול למיפוי גנטי אי פעם של סרטן, של כל סוג של סרטן, 560 גידולים מופו לחלוטין, כך שזה מאגר מידע מדהים והוא מבוסס על מאמץ משותף של הרבה מדינות", אמר בהתרגשות פרופ' פרופ' אולה קריסטיאן לינגארדן מאוסלו, שהשתתף במחקר הבינלאומי לאולפן ynet הבוקר.

 

ופרופ' אנה ליסה בורסן-דלה, גם היא מאוסלו, לשעבר נשיאת האיחוד האירופי לחקר הסרטן וחברה גם היא בצוות החוקרים הוסיפה: "זו תוצאה של עבודה קשה מאוד במשך כמה שנים של הרבה אנשים אז אנחנו מאוד שמחים, זה צעד ראשון מתוך הרבה צעדים שאנחנו עושים בפרויקט המשותף הזה".

 

"המחקר מעורר תקווה עבור חולי סרטן"

פרופ' כריסטיאן מדגיש כי הדרך עוד ארוכה אבל הוא מדגיש שמדובר בבשורה. "עשינו את הצעד הראשון אבל יש עדיין דרך לעבור, אבל עכשיו זה יהיה פתוח לכולם, המידע יהיה נגיש לחוקרים ברחבי העולם וזה יהיה מאוד מעניין מה ייצא מזה בעתיד", הוא אמר והדגיש כי "אני חושב שזו אבן דרך בתיאור הגנום של סרטן השד וזה יהיה הצעד הראשון בכל מקרה בדרך לתרופה חדשה".

 

פרופ' בורדן-דאלה, שהייתה מיוזמי המחקר, מדגישה כי המחקר מעורר תקווה עבור כל חולי הסרטן. "נוכל לשלב את זה עכשיו לסוגי סרטן אחרים כדי לראות מה ספציפי לסרטן השד ומה לא.

 

"אני חושבת שהרבה סימנים שראינו אפשר לראות בכל סוגי הסרטן, לכן השאלה האם מדובר בגנים האישיים של כל אדם שגורמים לזה או שזה סוג תא מסוים או תאים שנוכל לחקור ולשלב את זה עם מאגרי מידע על סוגי סרטן אחרים".

 

על המשך המחקר היא אומרת: "אנחנו צריכים לקחת את זה לשלב של מחקרים קליניים כדי לראות איזה מהסימנים האלה חשובים לטיפול וגם כמה מהם חשובים להתפתחות של הסרטן כך שלבסוף נוכל להשתמש בזה למניעה".

 

פרופ' כריסטיאן לניאדה מסכם באופטימיות כי "מדובר באבן דרך בתיאור הגנום של סרטן השד וזה יהיה הצעד הראשון בכל מקרה בדרך לתרופה חדשה".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מסרטן השד לסוגי סרטן אחרים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים