עושות רוח: עוגיות שבשבת עם ריבה
הכי כיף במטבח: מחפשים פעילות מהנה עם הילדים? שי-לי ליפא מראה לכם איך מכינים עוגיות שבשבת ריבה - גם טעימות וגם יפיפיות
בימוי: נעה רוזנפלד
עוגיות שבשבת ריבה
המרכיבים (לכ-25 עוגיות):
200 גר' חמאה רכה
1 גביע (200 גר') גבינת שמנת
2 כוסות (280 גר') קמח רגיל
1/2 כוס (60 גר') אבקת סוכר
למלית:
3/4 כוס ריבת תותים חלקה
3/4 כוס ריבת משמשים חלקה
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: מערבלים חמאה וגבינת שמנת במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים קמח ואבקת סוכר ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק.
- חוצים את הבצק, מכסים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
- מרכיבים את העוגיות ואופים: מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ (את החצי השני של הבצק שומרים במקרר עד שמסיימים עם החלק הראשון). חותכים לריבועים בגודל 8 ס"מ. מניחים את הריבועים בתבניות.
- חותכים פס באורך 2 ס"מ בכל פינה של ריבוע כך שייוצרו שני משולשים קטנים בכל פינה.
- מניחים כ-1/2 כפית ריבה במרכז כל ריבוע. מקפלים משולש אחד בכל פינה של הריבוע לקבלת מראה שבשבת.
- אופים בתנור החם 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות. מצננים היטב.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.
העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50
פורסם לראשונה 05/05/2016 17:28
עוגיות שבשבת ריבה
צילום: נועם פריסמן
שי-לי ליפא
צילום: נועם פריסמן
מומלצים