שתף קטע נבחר
 

עושות רוח: עוגיות שבשבת עם ריבה

הכי כיף במטבח: מחפשים פעילות מהנה עם הילדים? שי-לי ליפא מראה לכם איך מכינים עוגיות שבשבת ריבה - גם טעימות וגם יפיפיות

בימוי: נעה רוזנפלד

בימוי: נעה רוזנפלד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

עוגיות שבשבת ריבה

המרכיבים (לכ-25 עוגיות):

200 גר' חמאה רכה

1 גביע (200 גר') גבינת שמנת

2 כוסות (280 גר') קמח רגיל

1/2 כוס (60 גר') אבקת סוכר

 

למלית:

3/4 כוס ריבת תותים חלקה

3/4 כוס ריבת משמשים חלקה

 

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

אופן ההכנה: 

  1. הכנת הבצק: מערבלים חמאה וגבינת שמנת במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים קמח ואבקת סוכר ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק.
  3. חוצים את הבצק, מכסים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  4. מרכיבים את העוגיות ואופים: מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  5. מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ (את החצי השני של הבצק שומרים במקרר עד שמסיימים עם החלק הראשון). חותכים לריבועים בגודל 8 ס"מ. מניחים את הריבועים בתבניות.
  6. חותכים פס באורך 2 ס"מ בכל פינה של ריבוע כך שייוצרו שני משולשים קטנים בכל פינה.
  7. מניחים כ-1/2 כפית ריבה במרכז כל ריבוע. מקפלים משולש אחד בכל פינה של הריבוע לקבלת מראה שבשבת.
  8. אופים בתנור החם 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות. מצננים היטב.
  9. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.

 

העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50


פורסם לראשונה 05/05/2016 17:28

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
עוגיות שבשבת ריבה
צילום: נועם פריסמן
צילום: נועם פריסמן
שי-לי ליפא
צילום: נועם פריסמן
מומלצים