סקר בארה"ב: יתרון ראשון לטראמפ על קלינטון
לראשונה מתחילת הפריימריז עוקף טראמפ את קלינטון בסקר על הבחירות הכלליות: 41% מהנשאלים אמרו שיצביעו לו, 39% יבחרו בקלינטון. טראמפ מוביל על קלינטון בקרב הלבנים והגברים ומקבל 33% מקולות ההיספנים למרות האמירות החריפות. הלילה: פריימריז לשתי המפלגות באינדיאנה
הפער אמנם קטן, אבל פילוח מגמות המצביעים צריך להדליק לקלינטון את כל האורות האדומים: טראמפ מקבל אצל הדמוקרטים כפליים מהקולות שמצליחה קלינטון לקבל אצל הרפולביקנים. זה אומר שטראמפ מצליח גם לחצות קהלים, בעוד הילרי מצליחה הרבה פחות.
נראה ששני המעומדים לא מצליחים לכבוש את לב המצביעים. לפי הסקר 15% מעדיפים מועמדים אחרים ו-5% טרם החליטו. המשמעות של הנתון הזה: המצביעים חוששים מטראמפ מצד אחד, ולא נלהבים מקלינטון מהצד השני. לא ברור מה גרוע יותר.
הסקר נערך בקרב קבוצה מדגמית של אנשים שמתכוונים להצביע. לקלינטון, כצפוי, תמיכה גדולה בקרב הדמוקרטים. 77% מאלו שמתכוונים ללכת לקלפיות אמרו בסקר שיצביעו עבורה. בצד הרפובליקני, אחרי כל הניסיונות להכשיל את טראמפ, נראה שהתמיכה במפלגה עדיין מרשימה: 73% אמרו שיתמכו בו.
מה שצריך להדאיג את קלינטון הרבה יותר הוא התפלגות הקולות בין המצביעים "העצמאיים", שאינם משתייכים מסורתית לאחת המפלגות. המצביעים האלה הם שמכריעים את הבחירות. בקרב קבוצה זו מוביל טראמפ עם 37% מהקולות. קלינטון מקבלת רק 31%. טראמפ מוביל באופן משמעותי בקרב המצביעים הגברים: 48% מול 35% של קלינטון. את הקול הנשי הוא מפסיד: קלינטון מובילה עם 44%, טראמפ רק עם 34%.
הבעיה הגדולה של הילרי קלינטון, על פי הסקר, היא בקרה אוכלוסיית הצעירים: רבע מבין הצעירים הדמוקרטים רוצים מועמד אחר. הילרי קלינטון לא מצליחה להלהיב את הצעירים או לתת להם השראה, ובקמפיין שלה מודעים לבעיה זו ומכינים תכנית מיוחדת לקירוב הצעירים אליה, בעיקר את אלו המכונים "ילדי ברני" שהולכים באש ובמים אחרי ברני סנדרס.
להילרי קלינטון יש יתרון מוחץ בקרב המצביעים השחורים: היא מקבלת 71 אחוז מקולותיהם לעומת טרמפ שמקבל רק 9 אחוז מהקולות. קלינטון זוכה גם בקולות ההיספנים עם 45%. טראמפ, שהעליב אותם ואת כלל המהגרים, בכל זאת מצליח לקבל מהם 33%. הילרי מפסידה את הקול הלבן, שהולך באופן מובהק לטראמפ: 48 אחוז מהלבנים יצביעו טראמפ לפי הסקר. רק 33 אחוז יצביעו קלינטון.
היום מצביעים באינדיאנה בפריימריז של שתי המפלגות. אצל הרפובליקנים מחלקים 57 צירים, אצל הדמוקרטים 83. טראמפ צפוי לנצח כאן. סנדרס צמוד לקלינטון, אבל גם אם ינצח זה כבר לא משנה. הוא לא יצליח להדביק את הפער. "אם אנצח באינדיאנה הסיפור גמור. המינוי שלי ואני אנצח", אמר טראמפ אתמול, מעודד מהסקרים החדשים.
בשבועות האחרונים אמר טד קרוז לתומכיו: "חכו לאינדיאנה". הוא הבטיח כי במדינה זו הוא ינצח ויקים את הגוש שיחסום את טראמפ וימנע ממנו להשיג 1,237 צירים שדרושים לניצחון. לטראמפ יש כרגע 996 צירים. עד הימים האחרונים הסקרים היו לצדו, אבל בימים האחרונים התהפך הגלגל וטראמפ מוביל בפער דו ספרתי. הסיבה העיקרית לתהפוכה היא העסקה של קרוז וקייסיק, שהנשאלים כינו אותה "מגעילה". קרוז ציפה להרוויח ממנה, אך ראה שהקולות עוברים לטראמפ.
קרוז עדיין לא התחייב כי יפרוש אם יפסיד, אבל במטה שלו כבר החלו לדבר אתמול על סוף הדרך. וכך צפויה לקבל ארה"ב בנובמבר 2016 שני מועמדים שונים בתכלית: טראמפ, שהמונים הולכים אחרים מתוך ייאוש, תסכול ורצון לנתץ את הפוליטיקה הישנה. וקלינטון, המנוסה יותר, שלא מצליחה למנף את יכולותיה ולסחוף את ההמונים.