שתף קטע נבחר
 

החברה הישראלית ששינתה את עולם הדפוס

בתערוכת הדפוס והמדיה הגדולה בעולם שתתקיים בסוף החודש בגרמניה, תגיע חברת הייקון (Highcon) הישראלית עם פיתוח חדש ששינה תהליך בן 150 שנה בענף הקיפול והחיתוך של מוצרי דפוס - מה שהופך אותה לאחת ההבטחות הגדולות של התערוכה. צפו

בסוף החודש (31 במאי) תיפתח תערוכת "דרופה" (drupa) - תערוכת הדפוס ועולם המדיה, המתקיימת אחת לארבע שנים בדיסלדורף שבגרמניה. מי שבינתיים מסומנת להיות הדבר הבא בתערוכה הנחשבת לגדולה והחשובה בעולם עם ארבע מאות אלף מבקרים ואלפי מציגים היא חברה ישראלית - חברת הייקון (Highcon), שבפיתוח אחד הצליחה לשנות את התהליך האנלוגי של חיתוך וקיפול האריזות שהיה קיים במשך 150 שנה לתהליך דיגיטלי מלא.

 

השוק הבינלאומי בתחום החיתוך והקיפול מוערך כיום בכ-80 מיליארד דולר בשנה ועבור הייקון בפרט ולייצוא הישראלי בכלל מדובר במכרה זהב של ממש. בינתיים נמכרו עשרות מכונות בכל רחבי העולם, ובחודשים האחרונים פיתחה החברה את הדור הבא, אותו היא תציג לראשונה בתערוכה. 

 

צפו בכתבה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"עולם הדפוס נמצא בעידן שהוא משווע לחדשנות ובכל מיני רמות", אומר אשחר בן שטרית, סמנכ"ל השיווק של חברת הייקון. "היום הטרנדים של הצריכה דורשים כמויות קטנות יותר, או שינויים תכופים של המוצרים על המדפים. אנחנו נותנים פתרון שמאפשר לייצר כמויות גם לא עצומות, שזה הבסיס - אבל מעבר לזה, הטכנולוגיה מאפשרת לייצר גם אריזות של מוצרי דפוס שלא ניתן לייצר בשום מקום אחר או בטכנולוגיה אחרת".

תערוכת דרופה  (צילום: HighCon) (צילום: HighCon)
תערוכת דרופה (צילום: HighCon)

הייקון הוקמה ב-2009 על ידי אביב רצמן ומיכאל צימר - שני יוצאי אינדיגו - ענקית דפוס שנולדה אף היא בישראל בשנות ה-70. כיום מעסיקה החברה כ-80 עובדים במפעליה ביבנה, והמכונות כולן מיוצרות בישראל ונשלחות מכאן לכל העולם. רצמן מייסד משותף ומנכ"ל הייקון מציין כי ב-140 השנים האחרונות עובדים בעולם עם שטנצים - סכינים שמורכבות על לוחות עץ. "כיום מיוצרים בעולם כ-7.5 מיליון שטנצים בשנה בתהליך שבו לוח עץ נחתך בלייזר, ואל לוח העץ מוכנסות הסכינים, שכופפו לפני כן ידנית. מדובר בתהלך ארוך שמייקר משמעותית את המוצר כאשר מדובר בכמויות קטנות, משום שכל שטנץ עולה לא מעט",

 

את סכיני החיתוך המתכתיים מחליפה המכונה שפיתחה הייקון הפועלת בחיתוך לייזר, ואילו קווי הקיפול נוצרים במכונה על ידי הצבה של תבנית פלסטיק שנוצרת בהדפסה תלת־ממדית של פולימר שמוקשה בתאורה אולטרה־סגולה במכונה עצמה.

 

לצד מכירת המכונות, המודל העסקי של החברה מבוסס גם על מכירת הפולימר הייעודי, באופן דומה למודל של חברות טכנולוגיה בתחום ההדפסה, שחלק גדול מהכנסותיהן מבוסס על מכירת דיו וחומרי הדפסה אחרים. "החזון שלנו זה לשנות את כל התעשייה מאנלוגי לדיגיטלי, ובעצם היום המוצרים שלנו מאפשרים לעשות מנייר דברים שלא היה ניתן לעשות בעבר. אנחנו מחברים יכולות ייצור לבין הקריאייטיביות - היצירתיות", מציין רצמן.

 

בן שטרית מוסיף כי החברה נמצאת בתקופה מאוד משמעותית מבחינת הפריצה שלה לרחבי העולם ובימים אלו החברה מפתחת את הדור הבא והוא הדפסה תלת מימדית על נייר. "הייקון היא אחת מהחברות שהכי מסוקרות ומסומנות כהבטחה הגדולה של התערוכה הזאת - וכמובן כחברה ישראלית וזה רגע גדול לחברה. זהשאנחנו ישראלים אנחנו מציינים לחיוב ולא מנסים להסתיר. כולנו תקווה שהתערוכה תציג את הייקון כחברה טכנולוגית מובילה בעולם הדפוס וכחברה ישראלית מובילה בחדשנות".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Highcon
חדשנות בעולם הדפוס. מוצר שנחתך באמצעות המכונה של הייקון
צילום: Highcon
צילום: Highcon
פיתוח חדש ששינה תהליך בן 150 שנה
צילום: Highcon
מומלצים