שתף קטע נבחר

אנס, דקר והסיר איברים פנימיים. הודו סוערת מרצח סטודנטית

מפגינים במדינת קרלה יידו אבנים על שוטרים ודרשו צדק על רקע חוסר יכולתן של הרשויות לאתר את האנס-רוצח של סטודנטית למשפטים מן המעמד הנמוך

מפגינים נגד אונס ורצח אישה בקוצ'י שבמדינת קרלה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינים נגד אונס ורצח אישה בקוצ'י שבמדינת קרלה(צילום: AFP)

הרשויות הקשיחו את הענישה, אבל האלימות נגד נשים לא פסקה לרגע במעצמה האסייתית - והציבור זועם, זועם מאוד: מפגינים במדינת קרלה שבדרום הודו יידו אבנים לעבר שוטרים ודרשו צדק בעקבות אונס ורצח של אישה באזור. המקרה הקשה אירע לפני שבוע והרשויות עדיין לא הצליחו לשים את ידן על האנס-רוצח.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

המשטרה ההודית פרסמה קלסתרון של החשוד ומסרה שהיא מחפשת אחר גבר שנצפה עוזב את ביתה של הסטודנטית למשפטים בת ה-30. הקורבן, בת לקסטה נמוכה, נמצאה על ידי אמהּ בשבוע שעבר בתוך שלולית של דם.

 

מחאת נשים בניו דלהי על האונס והרצח של הסטודנטית למשפטים ממדינת קרלה (צילום: AP) (צילום: AP)
מחאת נשים בניו דלהי על האונס והרצח של הסטודנטית למשפטים ממדינת קרלה(צילום: AP)
רופא שבדק את גופתה של הצעירה אמר שהיא סבלה מפצעי דקירה רבים ושהמעיים שלה הוצאו מגופה בתקיפה הקשה שאירעה ב-28 באפריל בפרומבאוור, הנמצאת במרחק של 250 קילומטרים צפונית-מערבית לבירת מדינת קרלה, טריוונדרום. עד כה תשאלה המשטרה שבעה חשודים, אולם לא ביצעה שום מעצר.

 

המשטרה: "מבינים את הזעם, אבל יש לנו מעט ראיות"

עשרות שוטרים, כמה מהם עם מגנים לגופם ואלות בידיהם, נשלחו לשמור על הסדר בצעדת המחאה שעשתה את דרכה לעבר מטה המשטרה של פרומבאוור. בשלב מסוים התעמתו השוטרים עם המפגינים שניסו לפרוץ לתוך לשכת מפקד המשטרה המקומית.

 

"אנחנו יכולים להבין שהאנשים כועסים מאוד, אבל יש לנו מעט מאוד ראיות כדי לאתר את הנאשם", אמר קצין המשטרה המקומי ק' פאדמאקומאר. "אנחנו עושים את המיטב".  


מפגינים בקוצ'י מתעמתים עם השוטרים (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים בקוצ'י מתעמתים עם השוטרים(צילום: AP)
 

המקרה הקשה במדינת קרלה הוביל מיד להשוואות עם האונס הקבוצתי של אישה בת 23 בניו דלהי ב-2012 שעורר מחאת ענק ברחבי המדינה נגד חוסר הטיפול היעיל של הרשויות באלימות נגד נשים ובענישה הקלה של עברייני מין - אם בכלל.

 

מכת מדינה

הודו הקשיחה את החקיקה נגד אנסים בתגובה לזעם הציבורי הגדול בעקבות מותה של הסטודנטית לאחר שנאנסה בתוך אוטובוס על ידי קבוצה של גברים לעיני חברהּ. אלא שמקרי אונס, התקפות חומצה ואלימות במשפחה עדיין נחשבים לתופעה רווחת במדינה האסייתית.

 

הדיווחים על אונס קבוצתי לכאורה של סטודנטית בת 19 בקרלה הגבירו עוד יותר את המחאה ואת הזעם כלפי הרשויות במדינה שנמצאת בעיצומן של בחירות לאסיפת המדינה החדשה.

 

מקרי האונס האחרונים בקרלה הפכו מיד לסוגיה פוליטית, ומנהיגים מקומיים דרשו לחקור אותם עד תום. ראש ממשלת מדינת קרלה, אומן צ'אנדי, שמקווה להישאר בתפקיד לקדנציה נוספת, אמר שהוא יציג חוקים חדשים נגד אונס כדי למנוע טעויות בחקירות המשטרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מפגינים נגד הרשויות. קוצ'י, מדינת קרלה
צילום: AFP
מומלצים