בגלל הפחד מטראמפ: מבול בקשות אזרחות
המוני מהגרים שבמשך שנים התעצלו לבקש אזרחות אמריקנית למרות שהיו זכאים לה כבר מזמן, צובאים על הלשכות, ממלאים טפסים ונרשמים לקורסים כדי לעבור את מבחני האנגלית. כולם פוחדים שטראמפ יממש את איומיו - ואם ייבחר לנשיא יגרש אותם
אוספינה הוא אחד מעשרות אלפי מהגרים שנמצאים כעת בתהליך של בקשת אזרחות, וזה קורה בשנה שבה סוגיית ההגירה הפכה לנושא מרכזי מאוד במרוץ לנשיאות, במיוחד בפריימריז של המפלגה הרפובליקנית. טראמפ, שהלילה נותר המועמד היחידי במרוץ הרפובליקני אחרי פרישתם של טד קרוז וג'ון קייסיק, הבטיח לגרש 11 מיליון בני אדם שחיים בארה"ב בניגוד לחוק ולאסור כניסת מוסלמים למדינה, לפחות לזמן מסוים. הוא הבטיח גם לקצץ את התשלומים שמהגרים מכסיקנים בארה"ב שולחים הביתה, לארצם. בנוסף הוא קורא להקים חומה בגבול מכסיקו כדי לעצור מהגרים, ולחייב את מכסיקו לשלם על הקמת החומה הזו.
פעילים למען מהגרים וגם מחוקקים אמריקנים אומרים שהרטוריקה הזו של טראמפ גורמת לרבים מתושבי ארה"ב שנולדו במדינות אחרות למהר ולבקש אזרחות. "יש פחד ממצב שבו טראמפ יהיה נשיא", אומרת מריה פונסה מ-iAmerican Action, ארגון שמושבו בוושינגטון ושמסייע למהגרים. הארגון הזה יחד עם ארגונים אחרים מסייע לאלה שרוצים אזרחות כחלק מקמפיין ארצי תחת הכותרת "Stand Up To Hate". הם מממנים סדנאות התאזרחות ממדינת וושינגטון, דרך נברסקה ועד למסצ'וסטס.
ברחבי ארה"ב חלה עלייה של 14% בבקשות לאזרחות בששת החודשים האחרונים של 2015 בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שלפני כן. כמעט תשעה מיליון תושבי קבע ובעלי גרין קארד זכאים לאזרחות אמריקנית, וכארבעה מיליון מביניהם היספנים. חבר הקונגרס לואיס גוטיירס, דמוקרטי מאילינוי, אף הופיע בתשדיר שירות שבו נקראים מהגרים להגיש בקשה לאזרחות כדי שיוכלו להצביע בנובמבר. הוא לעג לסיסמת הקמפיין של טראמפ "להפוך את אמריקה לגדולה שוב", וטען שבפועל הכוונה מאחוריה היא "לגרום לאמריקה לשנוא שוב".
"ראינו זאת בעבר ואנחנו רואים זאת שוב פעמים רבות במהלך השנה הזו", אמר. "כשקהילות מהגרים מרגישות שהן מותקפות הן מגיבות במספרים גדולים של מהגרים שמממשים את זכותם ומבקשים אזרחות, ומספר גדול של אזרחים הופכים למצביעים".
למה עכשיו? אתה יודע למה
אריקה ברנל מההתאחדות הארצית לבני הקהילה הלטינית שמכהנים במוסדות ממשל, אומרת שהטון של הקמפיין לנשיאות מעורר את המהגרים הלטינים. לדבריה התנועה כיום מזכירה את התנועה של שנות ה-90, כשהלטינים בקליפורניה התקוממו נגד הצעה 187, שמטרתה הייתה למנוע שירותים ממשלתיים ממי ששוהים במדינה בניגוד לחוק. בתי המשפט הפכו את ההחלטה ההיא. הארגון שלה וכמה ארגונים מקומיים בלוס אנג'לס פתחו לאחרונה בקמפיין שמטרתו לעודד מהגרים לטינים להפוך לאזרחים. כ-775 אלף מהגרים חוקיים בלוס אנג'לס זכאים לאזרחות.
כדי להיות בעל זכות לאזרחות, מהגר חייב לשהות במדינה חמש שנים, למלא חוברת טפסים בת 21 עמודים, למסור טביעות אצבעות, לעבור מבחני אזרחות ואנגלית ולשלם אגרה בסך כמעט 700 דולר.
איוואן פארה, מתאם אזרחות בקואליציית המהגרים של פלורידה, אומר שמהגרים צוחקים כשהוא שואל למה הם רוצים להפוך לאזרחים אמריקנים. "הם עונים 'אתה יודע למה, אני רוצה להצביע נגד גזענות ושנאה'". לדבריו השנה מהגרים "משתוקקים לקחת חלק בתהליך הפוליטי".
מריה כריסטינה חירלדו, שבאה מקולומביה וכבר מחזיקה באזרחות אמריקנית, אומרת שהיא פוחדת כל כך שטראמפ יהפוך לנשיא, עד שהיא הביאה חמישה בני משפחתה לקורס התאזרחות בדרום פלורידה. "טראמפ מתנגד להגירה", אומרת חירלדו, שמנקה בתים למחייתה. "אני לא יודעת אם זה מפני שהוא כל כך גס בנאומיו או שהוא לא זהיר במה שהוא אומר, אבל הוא מתנהג באופן מרושע כלפי היספנים".
אחותה, גלדיס סביוס שגרה בהוליווד, פלורידה, מסכימה. זו הפעם השנייה שהיא מנסה להפוך לאזרחית אמריקנית, אחרי שבפעם הקודמת נכשלה במבחן באנגלית. לדבריה היא אינה פוחדת מטראמפ, אבל היא אינה בוטחת בו.
ג'ון הוטון, מהגר מג'מייקה בן 66, אומר: "טראמפ הוא אדם שיכול להגיד דבר אחד היום ולשנות את השקפותיו מחר. אני רוצה שהקול שלי יישמע", הוא אומר. הוטון הוא
תושב קבע מאז 2008. סאונג באיק, בן 43 שנולד בדרום קוריאה והובא לארה"ב כנער, מאמין גם הוא שטראמפ יותר מדי מעורר מחלוקת. "לקח לי קצת זמן להפוך לאזרח כי לא רציתי להגיש בקשה ולהתייחס לזה כאל חברות במשהו, כמו כניסה למועדון", אומר באיק, כומר בכנסייה. "העולם והמדינה הזו משתנים, ולהצבעה שלי יש משמעות".
באיק אומר כי אין בכוונתו להירשם כדמוקרט או כרפובליקני, אלא להישאר עצמאי. הוא אינו בטוח למי יצביע בבחירות הראשונות לנשיאות ארה"ב שבהן ישתתף, אבל דבר אחד הוא כן יודע: "זה לא יהיה דונלד טראמפ".