שתף קטע נבחר

רודן צפון קוריאה: לא נהיה הראשונים להשתמש בנשק גרעיני

על רקע החשש בעולם שהוא נערך לבצע ניסוי גרעיני חמישי, הבטיח קים ג'ונג און שארצו היא מדינה גרעינית אחראית שתשתמש בנשק הגרעיני שברשותה רק אם יפלשו אליה מדינות גרעיניות: "מחויבים לאי הפצת נשק גרעיני"

 

 

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און אמר אתמול (יום שבת) כי ארצו היא מדינה גרעינית "אחראית" שלא תשתמש ראשונה בנשק הגרעיני שנמצא ברשותה ושהיא מחויבת לאי הפצת נשק גרעיני. דבריו של קים נאמרו במהלך ועידת הקונגרס של "מפלגת הפועלים" השלטת במדינה הקומוניסטית המבודדת, שנערכת לראשונה מאז 1980 ובפעם השביעית מאז ייסודה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

במהלך הנאום שנישא מול אלפי צירי המפלגה הקומוניסטית, הכריז קים על תוכנית חמש-שנתית לשיפור כלכלת המדינה הענייה ואורחות החיים של תושביה. בימים האחרונים חוששים בדרום קוריאה ובכלל בקהילה הבינלאומית שצפון קוריאה נערכת לביצוע ניסוי גרעיני חמישי.

 

קים ג'ונג און בוועידת הקונגרס הנדירה של "מפלגת הפועלים" (צילום: AP) (צילום: AP)
קים ג'ונג און בוועידת הקונגרס הנדירה של "מפלגת הפועלים"(צילום: AP)
קים פתח את ועידת הקונרס בנאום שבו הגן על תוכנית הגרעין הצפון קוריאנית ושיבח את הניסוי ה"מדהים ומרגש" שבוצע לטענת פיונגיאנג בפצצת מימן ב-6 בינואר. אלא שאתמול, ביומה השני של ועידת הקונגרס של "מפלגת הפועלים", הדגיש קים שצפון קוריאה היא גם "מדינה גרעינית אחראית" עם ארסנל גרעיני שנבנה למטרות הרתעה.

 

דוקטרינת הגרעין הצפון קוריאנית: הגנה עצמית, הרתעה ואיום

"הרפובליקה שלנו לא תשתמש בנשק גרעיני אלא אם יפלשו לריבונות שלה כוחות עוינים עם נשק גרעיני", אמר קים בנאום שתורגם לאנגלית על ידי סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית KCNA. הוא גם הבטיח שארצו "תקיים במלואן" את התחייבויותיה לאי הפצת נשק גרעיני ותדחוף לפירוק גרעיני גלובלי.

 

צפון קוריאה נטשה ב-2003 את האמנה לאי הפצת נשק גרעיני (NPT) והייתה המדינה הראשונה שחתומה על האמנה לעשות צעד זה. בכלל, דוקטרינת הגרעין של המדינה הקומוניסטית המבודדת בעולם הייתה תמיד שילוב מורכב של הגנה עצמית, הרתעה ואיום. בעת שערכה המדינה את הניסוי הגרעיני הראשון שלה ב-2006, היא הדגישה ש"לעולם לא נשתמש ראשונים בנשק גרעיני".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
באפריל 2013, כשתוכנית הגרעין הצפון קוריאנית הוכנסה לחוקי המדינה, צוין שהמדינה תשתמש בנשק גרעיני רק כדי להדוף פלישה או תקיפה מצד מדינה גרעינית אחרת. עם זאת, בשנים האחרונות ובייחוד על רקע הסנקציות הקשות שהטיל עליה האו"ם בגין הניסוי הגרעיני הרביעי שביצעה בחודש ינואר, פרסמה פיונגיאנג איומים רבים שהיא תצא למתקפת מנע גרעינית נגד דרום קוריאה וארצות הברית.

 

"הישרדות משפחת קים קשורה קשר הדוק לנשק הגרעיני"

"ההישרדות של משפחת קים השלטת קשורה קשר הדוק לנשק הגרעיני משום שהוא מסייע לחזק את הלגיטימציה לשלטונו של קים ג'ונג און", אמר אלכסנדר מנסורוב, מומחה בנושא ביטחון בחצי האי הקוריאני.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לקראת ועידת הקונגרס הוצבו שומרים בכניסה לאצטדיון שבו מתקיים הכינוס. רחובות פיונגיאנג קושטו בדגלים ובתמונות של קים ג'ונג און, אביו קים ג'ונג איל ומייסד האומה קים איל סונג לקראת האירוע, ואזרחים הונחו להניח פרחים בכיכרות מרכזיות. עם ההודעה על הכינוס הוזמנו לאצטדיון בבירה כמאה עיתונאים זרים לסקר אותו.

 

הכינוס אמור היה להוות הזדמנות גדולה עבור שליטה הצעיר של צפון קוריאה, שנותר חידתי למדי עד כה. פרשנים ציפו כי באירוע הוא ייצא מבין הצללים שהותירו אביו וסבו, ויתחיל להגדיר את הטון האישי שלו כשליט המדינה. הכינוס צפוי לספק תובנות לגבי סדר העדיפויות של קים והנושאים שהוא רוצה לקדם.

 

באופן רשמי ועידת הקונגרס מהווה כינוס של הגוף הבכיר ביותר של מקבלי ההחלטות במפלגה, אם כי ברור כי קים מקבל לבדו את ההכרעות האמיתיות יחד עם מעגל פנימי של יועצים. הנציגים בקונגרס, שמספרם מוערך בכאלף, מתייצבים שם כדי לאשרר את שלטונו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים