"גורל הארץ הטריד את יוסי, הקול שלו חסר"
במלאות עשור למותו של יוסי בנאי תחבור התזמורת הפילהרמונית לשחקנים ומוזיקאים, שיעלו יחדיו מופע מחווה ליצירתו הענפה והבלתי מתפשרת. "אם היה חי היה לו הרבה מה להגיד, פוליטית ואמנותית", אומר יוני רכטר, ממשתתפי המופע. נורית גלרון: "אני מתגעגעת אליו. כמוהו לא יהיה". צפו
עשור חלף מאז הלך יוסי בנאי לעולמו, ועולם התרבות מסרב להיפרד. ב-28 וב-29 במאי יחברו זמרים, שחקנים ומוזיקאים אל התזמורת הפילהרמונית ויקיימו שני ערבי מחווה שיוקדשו ליצירתו של בנאי, למען לא תישכח. גם אלון אולארצ'יק, יוני רכטר ונורית גלרון יהיו בין המשתתפים. ביקרנו אותם בחדר החזרות למופע, רגע לפני שיעלו לבמה. צפו.
"הוא היה איש אשכולות, אדם מוכשר בהמון תחומים", אומר חברו ושותפו ליצירה יוני רכטר "היתה לו היכולת להיות גם שחקן שהמציא דברים, גם איש בידור וגם איש תיאטרון רציני, לצד הכתיבה שלו. אני חושב שחסרות כאלה דמויות היום", ונורית גלרון מגבה: "היה בו משהו כל כך שובה לב, שמח ומצחיק. יסודי מאוד".
"ניסינו לחשוב על אמנים שיצליחו להעביר את הסיפור ושיש לכם יכולת הגשה ברמה גבוהה וייחודית", מסבירה אתי אנטי, המנהלת האמנותית של הפרויקט, את תהליך ליהוק המשתתפים. הקונצרטים, שיתקיימו בהיכל התרבות בתל אביב בניהולו המוזיקלי ובניצוחו של אילן מוכיח, יכללו עיבודים קונצרטיים לשיריו הגדולים של בנאי. לצד רכטר וגלרון, יקחו שם חלק שמות כמו שלומי שבן, אלון אולארצ'יק, איתי טיראן, רועי בר נתן, עלמה זק, תמר אייזנמן ואחרים.
נוכח השיח התרבותי הנוכחי בישראל ותופעת ההתלהמות, מעניין לתהות כיצד בנאי - איש שלא חשש לומר את שעל דעתו - היה מתבטא באשר למתרחש בארץ שהוא אוהב. "אני חושב שהוא היה די ביקורתי אם הוא היה חי, זו התחושה שלי", מציין רכטר, "כאבו לו דברים ולכן הוא גם התבטא". "החיים והגורל של הארץ מאוד הטרידו אותו, לאן המדינה הזו הולכת", מסכמת אנטה, שהכירה את בנאי היטב. "יוסי אף פעם לא פחד להגיד את דעתו".