שתף קטע נבחר

 

המוסד לביטוח לאומי לפעוט שסובל משיתוק: לא זכאי לקצבה

כך אומרת אמו של פעוט בן שנה ושמונה חודשים שסובל מתסמונת נדירה בעמוד השדרה, שגורמת לו לשיתוק באחת מידיו ומצריכה טיפולים יקרים. בביטוח הלאומי קבעו כי הוא אינו זכאי לקצבה. ח"כ איציק שמולי: "אם העניין לא ייפתר בקרוב – אזמין את אנשי הביטוח הלאומי לכנסת לתת תשובות"

 

האם: הוצאות של עשרות אלפי שקלים    (צלמים: אלי סגל ניצן דרור)

האם: הוצאות של עשרות אלפי שקלים    (צלמים: אלי סגל ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אין גבול: פעוט בן שנה ושמונה חודשים לא מקבל קצבת נכות מהביטוח הלאומי אף שהוא סובל משיתוק באחת מגפיו, כתוצאה מתסמונת נדירה ולא מפוענחת בעמוד השדרה הגורמת לו לחוסר יכולת להחזיק את עצמו. הוריו נאלצו לעבור דירה, מוציאים עשרות אלפי שקלים על טיפולים ואף ביקרו בכל בתי החולים בארץ, אך תמיכה מהמדינה הם לא מקבלים. "אני נלחמת על הילד החולה שלי מול מערכת אטומה שלא אכפת לה מאיתנו ושאנחנו לא מעניינים אותה" אומרת אמו, ליהיא.

 

מחלת הפעוט אובחנה בטרם מלאה לו שנה. בעקבותיה הוא נופל בתכיפות, ובין היתר נזקק להשגחה צמודה ולטיפולים כמעט מדי יום. הוא עבר כמעט בכל בתי החולים בארץ ויצא לטיפולים יקרים בארצות הברית, אבל בביטוח הלאומי מסרבים להכיר בו כזכאי לקצבה. גם ערעור המשפחה בנדון נדחה. "שלחנו את החומר כמעט לכל העולם ואפילו נסענו לבית החולים ג'ון הופקינס בבולטימור שבארה"ב. גם הרופאים בישראל אמרו לנו שהם התייעצו בעולם אבל איש מהם לא היה מסוגל לפענח את מחלתו", מספרת אמו.

 

עוד מעלילות הביטוח הלאומי:

 

ועדה רפואית של הביטוח הלאומי דחתה את בקשת המשפחה לקצבה. בחודש שעבר נערכה ועדת ערר, וגם שם התקבלה תשובה שלילית. "בוועדת הערר של הביטוח הלאומי אמרתי שהילד משותק ביד שמאל ומרבה ליפול ואפילו לא יכול להכניס אוכל לפה. הרופא שם שאל אותי אם ביד ימין הוא כן יכול להכניס אוכל לפה", סיפרה אמו.

 

ח"כ שמולי. "זו שערורייה" (צילום: חגי דקל ואורי דוידוביץ') (צילום: חגי דקל ואורי דוידוביץ')
ח"כ שמולי. "זו שערורייה"(צילום: חגי דקל ואורי דוידוביץ')

 

כתוצאה מהטיפול הנדרש לילד, עברה אמו לעבוד בחצי משרה ובני הזוג עברו להתגורר ליד הסבתא כדי לקבל עזרה. האם מספרת כי ההוצאות כתוצאה ממחלתו של בנה גבוהות מאוד. "הילד לא יכול להחזיק לבד כוס מים ולשתות, הוא זקוק להשגחה וטיפול צמודים. ההוצאות שלנו גדלו מאוד בעקבות המצב הרפואי של הילד. אנחנו נמצאים במצב כלכלי לא פשוט, אוכלים חסכונות ונאבקים כדי לטפל בילד, ולמרות כל זאת מדינת ישראל מתעלמת מאיתנו", היא אומרת.

 

מי שנזעק כששמע על המקרה היה ח"כ איציק שמולי. "זו פשוט שערורייה. במדינת ישראל עד שמישהו לא עם רגל וחצי

 בקבר הוא לא יקבל סיוע מהמדינה והכרה מהביטוח הלאומי. מה בדיוק מצפים מפעוט בן שנתיים במצב כזה לעשות - להסתדר באופן עצמאי?", הוא תוהה.

 

שמולי גיבש הצעת חוק המבקשת להגדיל ל-188% את אחוזי הנכות של ילדים הסובלים ממחלות קשות כגון סרטן על מנת לסייע למשפחות הנקלעות, במקרים רבים, לקריסה כלכלית. ההצעה תוגש בשבועות הקרובים עם תחילת מושב הקיץ. "אני לא מקבל את תשובת הביטוח הלאומי, ואם העניין לא ייפתר בקרוב הם יוזמנו לכנסת כדי לתת תשובות ופתרונות. במקביל, נפעל להרחבת התמיכה וההגנה התעסוקתית בחוק על הורים לילדים חולים", הדגיש.

 

מהביטוח הלאומי נמסר בתגובה: "אנו מבינים ללבה של המשפחה, אך עם כל הצער שבדבר, משפחתו של הילד לא זכאית לקצבה לילד נכה. הילד סובל מליקוי תפקודי בגפה אחת, ליקוי שבגינו לא ניתנת קצבה. אם יחול שינוי במצבו התפקודי, אנו נבדוק אותו פעם נוספת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים