שתף קטע נבחר

 

מאסרו של שלומי לחיאני קוצר בשליש

ועדת השחרורים קיבלה את בקשתו של ראש העיר בת ים לשעבר, והוא ישחורר מיידית. זאת כיוון שהוא "עובד במפעל הסכו"ם ללא בעיות משמעת, מגלה מוטיבציה לברר דפוסי התנהגות שהובילו לביצוע העבירות, ומשתתף פעיל בקבוצת 'עבריינות כללית'". הוא נידון ל-8 חודשי מאסר בגין הפרת אמונים

 

 

לחיאני נכנס לכלא. דצמבר 2015 (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
לחיאני נכנס לכלא. דצמבר 2015(צילום: גיל נחושתן)

עונש המאסר של ראש עיריית בת ים לשעבר, שלומי לחיאני, יקוצר בשליש והוא ישוחרר מיידית מהכלא. כך הכריעה היום (ב') ועדת השחרורים שליד השב"ס. לחיאני מרצה את עונשו, 8 חודשי מאסר, בכלא חרמון שבצפון. את ההחלטה קיבלה ועדת השחרורים בראשות השופטת בדימוס ברכה סמסון.

 

לחיאני נידון למאסר לאחר שהורשע בשלוש עבירות של הפרת אמונים. הוא נכלא מסוף דצמבר 2015 בסיומו של משפט ארוך. העבירות שבהן הורשע נגעו להתנהלותו בקדנציה הראשונה שלו כראש עיריית בת ים. בנוסף נגזר על לחיאני קנס בסך 250 אלף שקל.

 

ועדת השחרורים התרשמה כי "האסיר מודה במיוחס לו, מסביר את העבירות בפזיזות דעת ובקושי להיראות חלש ונזקק. הוא מבין כי ניצל את סמכותו שלא כדין". במסמך מסכם פרסמה הוועדה כי לחיאני "עובד במפעל הסכו"ם ללא בעיות משמעת. נמצא בקשר פרטני עם עו"ס האגף. מגלה מוטיבציה לברר דפוסי ההתנהגות, שהובילו אותו לביצוע העבירות, ומחויב לתהליך הטיפולי ומנצל אותו לחקירה פנימית. השתתף בקבוצת 'עבריינות כללית', משתתף באופן פעיל".

 

עוד קבעו: "ההתרשמות היא כי המאסר מהווה גורם הרתעה משמעותי. הוא איננו חושש להביע ביקורת כלפי חברים אחרים בקבוצה כאשר נדרש ומגלה פתיחות וכנות גם כאשר מקבל שיקוף על אודות דפוסי התנהגותו. משתדל לנצל את המאסר כדי לערוך חשבון נפש מעמיק. ההתרשמות היא כי תקופת המאסר יצרה הזדמנות לבחון את מעשיו בצורה ביקורתית ולמצוא תשובות בדפוסי התמודדותו.

 

"לאחר ששקלנו את מכלול נסיבותיו של האסיר ולאחר שעיינו הן במידע המודיעיני והן בחומר הרב שהוצג לנו, הגענו לכלל דעה כי מן הראוי להורות על שחרורו המוקדם של האסיר".  



 

כתב האישום המקורי נגד לחיאני הוגש באוקטובר 2013 וכלל ארבעה אישומים. שניים עסקו בקבלת שוחד מבעלי עסקים, והשלישי עסק בעבירה של מרמה והפרת אמונים (פנייה שביצע לחיאני לתשעה עובדים בעירייה בבקשה שייטלו הלוואות מהבנק ויעבירו לו את הכספים). האישום הרביעי נגע לניגוד עניינים שבו היה מצוי כבעל מניות בחברה המפיצה מקומון בבת ים. כחלק מהסדר הטיעון נמחקו עבירות השוחד ולחיאני הודה והורשע בהפרת אמונים בגין קבלת המחאות כהלוואה מעובדי עירייה. 

 

בנושא ההלוואות צוין בכתב האישום שלחיאני החליט לנצל את מעמדו, תפקידו וסמכויותיו ופנה לשורה של עובדים בכירים בעירייה בבקשה שיסורו לבנק וייטלו עבורו הלוואות בסכום כולל של מאות אלפי שקלים. הכספים נמסרו לו ושימשו להחזר חובותיו לבנקים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
שלומי לחיאני
צילום: גיל נחושתן
מומלצים