שתף קטע נבחר

הסיבה לשריפה: סוללת אופנים חשמליים שהתפוצצה

זו הסברה העולה מחקירת השריפה שפרצה לפנות בבוקר בבניין מגורים בבית שמש, שבו נמצאו גם ליקויים שגרמו להתעצמות האש ועליית הטמפרטורה. באירוע נפצעו שלושה בני אדם ו-15 אחרים נלכדו

 

 

שאריות הסוללה שהתפוצצה. הוטענה כל הלילה (צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים) (צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים)
שאריות הסוללה שהתפוצצה. הוטענה כל הלילה(צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים)

חקירת כיבוי האש באשר לשריפה שפרצה לפנות בוקר (ב') בבית שמש, מעלה כי סוללת ליתיום של אופניים חשמליים, שהושארה בהטענה כל הלילה, התפוצצה וכמעט גרמה לאסון. באירוע נפגעו שלושה בני אדם באורח קל, ו-15 נוספים נלכדו וחולצו.

 

עוד עולה מהחקירה כי בקומה האחרונה בבניין נבנתה קומה נוספת באופן פיראטי, דבר שגרם לכך שכל פתחי שחרור החום והעשן הנמצאים על פי חוק בגג הבניין ונבנו באופן ייעודי למצב שבו פורצת שריפה - לא היו קיימים. חלונות בחדר המדרגות בבניין, אשר נועדו גם הם לאוורור הבניין במצב של שריפה, נאטמו בניגוד לחוק. בשירותי הכבאות וההצלה הסבירו כי הבנייה האסורה הובילה לכך שהטמפרטורה הפכה גבוהה מאוד בעת השריפה, וגרמה להילכדות של אנשים.

 

 (צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים) (צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים)
(צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים)

אחד הבתים שניזוק בשריפה. חלק מהאנשים נזקקו לטיפול רפואי (צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים) (צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים)
אחד הבתים שניזוק בשריפה. חלק מהאנשים נזקקו לטיפול רפואי(צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים)

 

במהלך האירוע השתמשו כוחות החילוץ במנוף גבהים, סולמות ואמצעים נוספים. "האזרחים זעקו לעזרה מהחלונות וממרפסות הבניין", סיפר להב משה ביטון, קצין כבאות והצלה. "נכנסנו לתוך הבניין אשר היה אפוף עשן סמיך וחום רב הצטבר בו והתחלנו בחילוץ לכודים. במקביל ביצענו כיבוי ואוורור של המבנה. חלק מהאנשים נזקקו לטיפול של מד"א".

 

דובר שירותי הכבאות וההצלה של מחוז ירושלים, רס"ל אודי גל, אמר כי בכל שנה פורצות עשרות שריפות בישראל כתוצאה מפיצוץ והתלקחות של סוללות לאופניים וקורקיניטים חשמליים. באחד המקרים אף נהרג אדם.

 

"באגף בטיחות וחקירות של כבאות והצלה ממליצים ומזכירים לציבור כמה כללים לשימוש נכון בסוללות ליתיום בכלל, וסוללות לאופניים חשמליים בפרט: אסור להשתמש במטען לא תואם (מאושר על ידי היצרן) או לא תקין", אמר גל. "אסור להיעזר בשירותי מעבדה לא מוסמכת לטיפול בסוללות ליתיום. חובה להקפיד על סוללות איכותיות בעלות תו תקן. חל איסור להשאיר סוללות בטעינה ללא השגחה או לזמן ממושך מכפי הצורך. חל איסור חמור לכסות ולאטום סוללות אלו כשהן בטעינה, ואין להטעין סוללה ש'התנפחה' ושינתה את צורתה".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים
שאריות הסוללה
צילום: כבאות והצלה מחוז ירושלים
מומלצים