שתף קטע נבחר
 

מאי בשוק הנדל"ן: נמשכים הביקושים לדירות

סקר של מכון גיאוקרטוגרפיה לחודש מאי מגלה כי הזוגות הצעירים שממתינים לתוכנית מחיר למשתכן הם החלק הארי בשוק רוכשי הדירות, ומוכנים להשקיע פחות - כ-1.16 מיליון שקל לעומת 1.49 מיליון שקל בקרב משפרי דיור

בחודש מאי צפויה עלייה נוספת בביקושים לדירות, בין השאר בזכות מכרזי מחיר למשתכן ומחיר מטרה ותוכניות בנייה במטרופולין חיפה. כך עולה מסקר ביקושים לחודש מאי שנערך עבור ynet על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה. על פי הסקר, שבוצע בקרב כ-1,000 נסקרים, החלק הארי של הקהל בשוק (כ-40%) צפוי להיות רוכשי דירה ראשונה, כ-20% יהיו משפרי דיור והיתר משקיעים או כאלה הרוכשים דירות עבור אחד הילדים במסגרת תוכניות הממשלה.

 

"בחודש מאי צפויים להיסגר מכרזי מחיר מטרה ומחיר למשתכן לכ-1,000 דירות, דבר שמעורר את שוק הדיור ומביא עמו עלייה במספר המתעניינים בשוק", מסבירה את הממצאים מתכננת הערים ד"ר רינה דגני, מנכ"לית מכון גיאוקרגטורפיה שערכה את הסקר. לדבריה, תמורת המתנה לתוכנית האוצר והשיכון, זוגות צעירים מוכנים לשלם פחות מיתר הרוכשים - כ-1.16 מיליון שקל לדירה חדשה לעומת 1.49 מיליון שקל בקרב משפרי דיור.



 (מקור: גיאוקרטוגרפיה) (מקור: גיאוקרטוגרפיה)
(מקור: גיאוקרטוגרפיה)

מהסקר עולה עוד כי הביקוש לדירות קטנות נמשך: 42% מהביקוש בתקופה הקרובה יהיה לדירה עד 3 חדרים. כ-41% מקרב רוכשי הדירות שהשתתפו בסקר מעוניינים בדירות 3.5-4 חדרים והיתר מעוניינים בדירות גדולות יותר. באשר לסכום הרכישה, בממוצע מוכנים היום לשלם על דירה כ-1.13 מיליון שקל - סכום נמוך בכ-6.5% לעומת התקציב בחודש הקודם.

 (מקור: גיאוקרטוגרפיה) (מקור: גיאוקרטוגרפיה)
(מקור: גיאוקרטוגרפיה)

לדברי דגני, הירידה נובעת, בין היתר, מפרסום מכרזי מחיר למשתכן ומחיר מטרה, שמורידים את המחיר הממוצע המבוקש. בין החודשים מרס-מאי ירד המחיר שמוכנים הרוכשים לשלם על דירה בממוצע בכ-12%. עוד עולה מהמחקר כי מסתמנת ירידה עקבית מראשית השנה בקרב רוכשי דירות היוקרה: חלקם של מי שמקצים תקציב של שני מיליון ויותר לרכישת דירה יורד לכ-5% מהביקוש לעומת כ-8%-10% במחצית השנה הקודמת.

 

דגני מציינת כי הערים המבוקשות ביותר למגורים הן תל-אביב, ירושלים וחיפה, לכל אחת מהן מופנים כ-10% מהביקוש. לדבריה, בעבר הביקוש לחיפה היה הרבה יותר נמוך אולם ריבוי תוכניות הבנייה ופיתוח תשתיות הכבישים במטרופולין מושכים ביקושים לאזור. "הביקוש למטרופולין חיפה עומד היום על למעלה מ-20%", היא אומרת, "מה שיוצר מעגלי ביקוש נוספים וכך עולה גם הביקוש למגורים בכרמיאל, טבריה וצפת".

 (מקור: גיאוקרטוגרפיה) (מקור: גיאוקרטוגרפיה)
(מקור: גיאוקרטוגרפיה)

"העלייה בביקוש למגורים במטרופולין חיפה יצרה גם שינוי בתמהיל הרוכשים, שמשפיעה לחיוב על התפתחות האזור", ממשיכה דגני. "בשנתיים האחרונות נחשפנו ל-3 תופעות מעניינות: יותר משפחות צעירות מבקשות לרכוש דירה באזור, בשעה שחלקם של הצעירים במטרופולין מאוד הצטמצם; מי שמבקש לרכוש דירה הן משפחות יותר מבוססות; וחלק גדול מגיע ממטרופולין תל-אביב. ייתכן שמדובר בבני חיפה שעזבו אותה וכעת מוכנים לחזור אל עיר הולדתם לדירה גדולה יותר ובתקציב סביר יותר ביחס למרכז", היא מסכמת.

 (מקור: גיאוקרטוגרפיה) (מקור: גיאוקרטוגרפיה)
(מקור: גיאוקרטוגרפיה)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
צילום: Gettyimages
צילום: איילת נויפלד
ד"ר רינה דגני
צילום: איילת נויפלד
מומלצים