הרודן הצפון קוריאני קיבל תואר חדש - וגירש 3 עיתונאים זרים
"מפלגת הפועלים" השלטת חתמה את הקונגרס המיוחד שלה בהכרזה על מינויו של קים ג'ונג און ליו"ר המפלגה. שלושה עיתונאים של רשת החדשות הבריטית BBC גורשו מהמדינה המבודדת בגלל סיקור ש"פגע בכבודה"
"מפלגת הפועלים" השלטת בצפון קוריאה חתמה היום (יום ב') את הקונגרס המיוחד שלה והכריזה על תואר חדש לרודן המדינה קים ג'ונג און - יו"ר המפלגה. הקונגרס הראשון של מפלגת השלטון זה 36 שנים נועד בעיקר לחזק את מעמדו של המנהיג הצעיר.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
קבוצה קטנה של עיתונאים זרים קיבלה אישור לצפות בקונגרס הצפון קוריאני במהך כעשר דקות. בפרק זמן זה נמסרה ההודעה על התואר החדש שניתן לקים.
הייתה זו הפעם הראשונה מאז פתיחת הקונגרס ביום שישי שכמה עיתונאים זרים מתוך יותר ממאה שהוזמנו קיבלו אישור לצפות במהלך האירועים בתוך אולם הקונגרס. מוקדם יותר הבוקר גורשו שלושה עיתונאים מרשת החדשות הבריטית BBC בגין "העלבת כבודה" של צפון קוריאה.
אלפי הצירים איחלו למנהיגם חיים ארוכים
כשקים ג'ונג און עלה לבמה צעקו אלפי הצירים המשתתפים בקונגרס ואיחלו למנהיגם חיים ארוכים. ביחד איתו תפסו מקומות על הבמה כמה מבכירי המפלגה הקומוניסטית וברקע תלויות תמונות דיוקן גדולות של קים ג'ונג איל, אביו המנוח של קים, ושל סבו המנוח קים איל סונג, מייסד האומה.
קים יונג נאם, יו"ר הפרלמנט הצפון קוריאני, נעמד והקריא את רשימת בעלי התפקידים במפלגת השלטון וכינה בראשונה את קים ג'ונג און "יו"ר מפלגת הפועלים של צפון קוריאה". קים כבר נחשב לראש המפלגה, אך עד כה נשא את התואר "המזכיר הראשון". קודמיו של קים בתפקיד שמרו על התארים שלהם גם לאחר מותם. קים איל סונג נותר "המזכיר הכללי הנצחי" וקים איל סונג הוא עדיין "הנשיא הנצחי".
במהלך הקונגרס אמרו שבחים והלל על ההצלחות של קים בנושא הגרעין והבטיחו שיפורים כלכליים שיביאו לשיפור רמת החיים במדינה הענייה. אך בעיקר, הקונגרס הציב את קים בחזית ובמרכז תשומת הלב של האנשים ושל המפלגה כדי שלא יהיה ספק מיהו המנהיג היחיד של צפון קוריאה.
עם סיום קונגרס "מפלגת הפועלים" הצפון קוריאנית, צפויות להיערך מחר עצרות גדולות כדי לחגוג את האירוע ואת ההחלטות שקיבל הקונגרס. הייתה זו הפעם הראשונה שעיתונאים זרים הורשו להיכנס לקונגרס. מספרם עמד על 30. מוקדם יותר גירשה צפון קוריאה את כתב BBC רופרט ווינגפילד-הייז, שהגיע לצפון קוריאה, אולם לא היה בין העיתונאים שסיקרו את הקונגרס, אלא סיקר את ביקורם של חתני פרס נובל במדינה, בהם הישראלי אהרן צ'חנובר, והיה אמור לעזוב אותה ביום שישי. במקום זאת, הוא נעצר בנמל התעופה ונחקר. לטענת המשטר הצפון קוריאני בפיונגיאנג, כתב BBC עיוות עובדות ודיבר רעות על המערכת ועל ההנהגה של המדינה. מרשת BBC נמסר בווינגפילד נעצר ביום שישי בנמל התעופה בפיונגיאנג ביחד עם המפיקה מריה בריין ועם הצלם מתיו גודארד.
"אנחנו מאוד מאוכזבים שרופרט ווינגפילד-הייז והצוות שלו גורשו מצפון קוריאה", נמסר בהודעת רשת החדשות הבריטית BBC.