הוקרה לנפגעי גל הטרור: "נאחזים בחיים"
קרובי נרצחים ופצועים בגל הטרור הנוכחי השתתפו באירוע הוקרה שערכה לכבודם הקרן לידידות בירושלים. מאיר פבלובסקי, שנפצע אנוש בפיגוע דקירה בחברון, אמר: "זו תחושה מיוחדת להיות כאן בין אנשים שעברו חוויה דומה"
"הפחד לא עובר, הוא הופך לחלק בלתי נפרד מהחיים שלך". לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה ערכה אמש (יום ב') הקרן לידידות אירוע הוקרה לנפגעי גל הטרור הנוכחי. באירוע, שהתקיים בבית שמואל בירושלים, השתתפו קרובי נרצחים וכן פצועים ששרדו פיגועים בחודשים האחרונים. "לא האמנתי שביום הזיכרון אדבר כאב לילדה שנתנה את חייה למען המדינה", אמר עופר כהן, אביה של רב-שוטר הדר כהן ז"ל, שנרצחה בפברואר בפיגוע בשער שכם בירושלים.
באירוע השתתף גם אבי דמרי, אלמנהּ של שמחה דמרי שנרצחה בפיגוע באיסטנבול במרס האחרון. "הכאב הפיזי הוא החלק הקל להתמודדות, אבל הבור של האובדן והחוסר הוא בלתי אפשרי", אמר דמרי בשיחה עם ynet. "כל החיים שלנו השתנו מאז, שמחה הייתה העוגן המרכזי שדאג שכולנו נהיה משפחה מאוחדת ושמחה. אני וארבעת ילדינו המשותפים אומרים שמאז ששמחה הלכה – הלכה גם השמחה. הכול מסביב מת, אנחנו מדממים בכל יום".
לפי נתונים שפרסם אתמול המוסד לביטוח הלאומי, מספטמבר האחרון נהרגו באירועי טרור 29 אזרחים ונפצעו 379. בסך הכול נהרגו בפעולות איבה מתום מלחמת העצמאות ועד היום 2,576 אזרחים. פיגועי הטרור הותירו 3,011 יתומים, בהם 107 יתומים משני ההורים, 975 אלמנים ואלמנות ו-972 הורים שכולים.
עופר כהן, אביה של רב-שוטר הדר כהן ז"ל, אמר באירוע: "היום, כשאני יודע את פרטי האירוע, אני מבין שגידלתי נשמה מיוחדת. בתי הדר חיסלה את המחבל תוך הצלת חיי אדם. החיבוק של עם ישראל עוזר לנו להתמודד עם מצב קשה. לא אשקר, אין לנו נחמה מול החלל הענק שהותירה הדר, היא הייתה לוחמת של עם ישראל אבל עבורנו היא בתנו הקטנה. יש לנו נחת כשאנו שומעים למשל שיש כבר ארבע בנות שנקראו על שמה".
סרן זיו שילון, שנפצע קשה ואיבד את ידו ב-2012 בפיצוץ מטען על גבול רצועת עזה, ביקש לחזק את הפצועים. הוא אמר לבאי אירוע ההוקרה: "אנשים גדולים מתמודדים במדינה הזו עם אתגרים גדולים. אם אנחנו הפצועים נדע להתגבר על הדברים הקטנים - שום דבר לא יעצור אותנו".
באירוע נאמה גם מאיה רחימי (25), שנפצעה באוקטובר האחרון באורח בינוני בפיגוע בארמון הנציב בירושלים. "ניצלתי מהירי שהתחיל בתוך האוטובוס כשהתכופפתי בתוך המושב שלי והתפללתי על חיי. כשניסיתי לברוח המחבל דקר אותי. הצלחתי לצאת משם חיה בנס", סיפרה רחימי. "הפחד לא עובר, הוא הופך לחלק בלתי נפרד מהחיים שלך. לפחד לעלות לאוטובוס, לפחד אפילו מנערים שעוברים לידך ברחוב, אבל הרצון הוא להמשיך להתקדם ולהסתכל קדימה גם כשיש עליות וירידות".
נתן מאיר, שאיבד את אשתו דפנה ז"ל בפיגוע בעתניאל בינואר, אמר לפצועים ולבני המשפחות השכולות כי הצוואה שקיבל מרעייתו כוללת "בחירה בחיים". לדבריו, "זה הציווי הקשה אולי יותר מכול בשבילנו, המשפחות השכולות. האתגר הוא לבחור בחיים, ומתוך זה ילדיי ואני מנסים לקום בכל בוקר, גם כשאנחנו לא רוצים - לבחור בחיים. זוהי הזכות והחובה שלנו, ותודה לכל מי שעוזר בדרך".
מאיר פבלובסקי (31) נפצע אנוש במוצאי חג הסוכות באוקטובר בפיגוע דקירה
בחברון. לאירוע הערב בירושלים הוא הגיע עם חברתו שמאז הפיגוע כבר הספיק להתארס עמה. "המחבל הסתתר מאחורי סוכה כשהוא קפץ, שלף סכין ותוך צעקות 'אללה אכבר' דקר אותי שלוש פעמים בבטן ואז בגב", שחזר פבלוסקי. "התחלתי לסגת לעיר, שם התמוטטתי והגיעו אנשים ופרמדיקית שהצילה אותי".אחרי הפיגוע הוא היה מאושפז תקופה ממושכת, ולפני הפסח נעצר המחבל שדקר אותו. "זו תחושה מיוחדת להיות כאן בין אנשים שעברו חוויה דומה. הרגשה טובה להיות מסוגל לדבר עם אנשים, שחלקם חולקים איתך גורל משותף, ולנסות לעזור להם".
נשיא הקרן לידידות, הרב יחיאל אקשטיין, אמר באירוע: "היה לנו חשוב לומר לכם שאתם גיבורים. לפעמים המסר אחרי פיגוע ועוד פיגוע הוא להתייאש. אתם גיבורים בזה שאתם לא מתייאשים וממשיכים להיאחז בחיים. איש לא יכול להרגיש את גודל הכאב שאתם חשים, אבל חשוב שכל אזרח ישראלי יידע את גובה החוב שאנחנו חבים לכם".