שתף קטע נבחר

 

דאעש טבח וברח: חתונה ראשונה בהר סינג'אר

ההר בצפון עיראק שהיה לסמל האכזריות של ארגון הטרור הסוני הפך לרגע אחד למקום של תקווה, לאחר שזוג יזידי צעיר החליט להתחתן עליו: "רוצים להעביר מסר של שלום". אבל האם אפשר עדיין לחיות במקום?

 

חתונה ראשונה על הר סינג'אר

חתונה ראשונה על הר סינג'אר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בחודש נובמבר 2015 כבשו כוחות הפשמרגה הכורדיים את העיר סינג'אר שבצפון עיראק מידי ארגון הטרור הסוני "המדינה האיסלאמית" (דאעש). סינג'אר הפכה לסמל האכזריות הגדולה של דאעש, שביצע במקום הוצאות להורג, טבח במיעוט היזידי ואנס נשים רבות, אך גם הכוחות הכורדיים שהשתלטו על האזור ביצעו בו זוועות לפי כמה דיווחים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

"מחקו קהילה שלמה". הג'נוסייד של היזידים

 

שישה חודשים לאחר השחרור של סינג'אר וסוף סוף מגיעים מהאזור גם חדשות טובות. אחת מהן היא החתונה של זוג צעיר מבני העדה היזידית. מדובר בחתונה הראשונה באזור מאז שחרורו מידי דאעש. השניים החליטו להתחתן על הר סינג'אר כדי לשדר מסר לארגון הטרור האכזרי שגירש אותם מביתם לפני שנתיים.

 

רצו להיות הראשונים שמתחתנים על ההר. הכלה ויאן ובעלה הטרי נאסר ()
רצו להיות הראשונים שמתחתנים על ההר. הכלה ויאן ובעלה הטרי נאסר



"התעקשנו לקיים את החתונה כאן בסינג'אר. לא נעזוב את העיר שלנו ונישאר שם לעד", אמרה הכלה הטרייה ויאן. "זהו מסר של שלום. זוגות רבים רצו לקיים את החתונה שלהם לפנינו, אבל אנחנו רצינו להיות הראשונים אחרי השחרור של סינג'אר", אמר הבעל הטרי נאסר, שסיפור האהבה שלו עם ויאן נמשך זה שלוש שנים.

 

בכתבה ששודרה ברשת טלוויזיה ערבית נמסר כי תושבי סינג'אר ראו בחתונה הזו מעין סוג של התחלה חדשה עבורם בהר שממנו נמלטו עשרות אלפים מבני הקהילה היזידית ורק אלפים בודדים חזרו אליו.

 

למרות התמונות היפות והאופטימיות שהגיעו מאזור סינג'אר, נראה שלקהילה היזידית יהיה קשה לחזור למצב הקודם שבו חיה, מסביר ל-ynet עידן בריר, חוקר בכיר של הקהילה היזידית מאוניברסיטת תל אביב ומי שמנהל קמפיין סיוע ישראלי למען היזידים. "הבעיה שלי עם העניין הזה היא בעיקר שמתחזקת אשליה של שיבה של היזידים לאותו אזור.

אין שיבה ולא תהיה שיבה. כשמסתכלים על המצב בהר אז חשוב לומר שהעיירות חרבות וממוקשות בחלקן, הכול הרוס. מתנהלת לחימה מעת לעת, פצמ"רים נופלים ואיש לא חושב לשקם את התשתיות. אפילו אין כביש גישה נורמלי לאזור", הוא אומר. לדבריו, "זה הפך מקום ראוי רק ללוחמים ולכל מי שמרוויח ממלחמות ונהנה מהן. לא לבני אדם חפצי חיים".

 

בהתייחסו לדיווח על החתונה הראשונה באזור מאז "שחרורו", העריך בריר שמדובר בקבר שרפדין כדי להראות אחיזה יזידית במקומות הקדושים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים