שתף קטע נבחר
 

ננה שרייר והמנגל הטבעוני

לא מעוניינים להצטרף לחגיגת הבשרים הלאומית של ישראל? יש אלטרנטיבה - ננה שרייר הגיעה לאולפן ynet כדי לספר על המנגל הטבעוני הגדול ויש גם 5 מתכונים צבעוניים - וטבעוניים

 

צילום: אורי דוידוביץ וניצן דרור

צילום: אורי דוידוביץ וניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

קבב עדשים מונבטות, כמון ואורז

המרכיבים (ל-16 קבבים):

300 גר' עדשים ירוקות, מושרות 5 שעות, מסוננות, ומונבטות במסננת 24 שעות

200 גר' עדשים כתומות, מבושלות חצי שעה במים בלי מלח, מצוננות

500 גר' אורז מלא, מבושל 45 דק' במים בלי מלח, מצונן

5 ענפי כוסברה

1 כף כמון

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1 כף בזיליקום יבש

מלח

פלפל שחור גרוס

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהעדשים המונבטות למעבד מזון, טוחנים בפולסים את המסה כך שתהיה חלקה אבל לא עיסתית מדי. 14-16 פולסים מספיקים. מכניסים את העדשים המונבטות, עוד שני פולסים ומספיק.
  2. מעבירים לקערה למקרר לשעתיים. מוציאים את הקערה, מייצרים 16 כדורים שווים ומשטחים לצורת קבב.
  3. מכניסים למקרר לעוד שעה קירור. מוציאים את הקבבים מהמקרר ישר למנגל, חשוב שלא יתחממו בחוץ לפני הצלייה.
  4. משמנים היטב את הקבב ואת המנגל וצולים 2 דקות מכל צד.

 

פרוסות סלק מוחמץ ברגע

המרכיבים (לצלחת הגשה בינונית):

1 סלק גדול וקשה, פרוס לפרוסות דקיקות

1 כף סוכר

1 כפית מלח

2 כפות חומץ לפי הטעם

2 כפות שמן זית

2 ענפי נענע

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
  

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל המרכיבים ובעזרת כפות ידיים פתוחות מכסים את הסלקים עם חומרי הכבישה כדקה. נותנים לסלקים לשבת כ-5 דקות.
  2. מעבירים את הסלקים לצלחת הגשה ומזליפים מהנוזלים. מקשטים בעלי נענע קצוצים.

  

תפוחי אדמה פריכים עם לימון מגורר וחזרת

המרכיבים (ל-5 סועדים):

1 ק"ג תפוחי אדמה, מכמה סוגים שבנמצא

1 שורש חזרת

קליפה מגוררת מ-3 לימונים

5 ענפי תימין

2 ענפי מרווה

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים את הנייר, מפזרים מלח, פלפל ואת העלים מהענפים.
  2. חוצים את התפוחי אדמה, מנגבים איתם שמן ותיבול ומסדרים עם הפנים למטה על גבי התבנית.
  3. מזלפים שמן מעל התפוחי אדמה, מפזרים שוב מלח ופלפל ומכניסים לתנור בקומה הכי תחתונה כך שתחתית התבנית נוגעת בתחתית התנור. חשוב לוודא שהתנור על מצב קו עליון-קו תחתון ולא גריל או טורבו.
  4. אחרי כחצי שעה מנמיכים את התנור ל-180 מעלות ומרימים את התבנית לאמצע גובה התנור. ממשיכים באפיה עוד 20 דק'.
  5. מוציאים מהתנור, נותנים לתפודים כ-5 דק' להצטנן מעט, הופכים לתבנית הגשה, מפזרים קליפת לימון מגוררת, מעט שמן זית ומגררים שורש חזרת לפי הטעם.

  

תבשיל קינואה, שורשים ועשבי תיבול

המרכיבים (ל-4 סועדים):

500 גר' קינואה

300 גר' שורשים, חתוכים לקוביות (בצלים, גזרים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי וכד')

כוס מיקס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, נענע, שמיר וכד')

2 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)

מלח

מיץ מלימון 1

שמן זית

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני מחממים שמן זית, מוסיפים את השורשים ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ופלפל ירוק חריף פרוס ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את הקינואה ומטגנים תוך כדי ערבוב כ2 דקות.
  2. מכסים את הקינואה במים ומכסים את הסיר, מעבירים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה. פותחים את מכסה לראות שאין מים נראים לעין ומכבים את האש. בעזרת מזלג מערבבים בעדינות מלמטה כל 5 דקות כחצי שעה.
  3. מוסיפים את העשבים לסיר, ממליחים, שופכים את מיץ הלימון ומערבבים בעזרת המזלג.
  4. מעבירים לקערת הגשה ומזליפים שמן זית.

 

סלט גזרים צבעוניים עם נענע וקשיו

המרכיבים (ל-4 סועדים):

500 גר' גזרים צבעוניים

5 ענפי נענע

מיץ מתפוז 1

100 גר' קשיו קלוי וגרוס

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מגררים בפומפייה את הגזרים לרצועות ומעבירים לקערה (אם רוצים פרזנטציה מרשימה, כדאי לשמור את הצבעים השונים בנפרד).
  2. חותכים את הנענע לשערות ומוסיפים לקערה, ביחד עם המיץ והקשיו. מערבבים וממליחים מעט.
  3. נותנים לגזרים לשבת בקערה כ-20 דקות. מסננים את הנוזל ומעבירים את הגזר לקערת הגשה.
  4. בצנצנת או סקוויזר מערבבים את הנוזל שסיננו עם כמות שווה של שמן זית עד ליצירת וויניגרט. שופכים על הגזר ומגישים.

 

המתכונים באדיבות השף חנוך שכטר, כלים באדיבות "גולף & קו "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים