קינוח טעים ודל קלוריות: גלידת בננה-שוקולד
אוהבים גלידה אבל חוששים מהקלוריות? אין בעיה. שי-לי ליפא מכינה מתכון סופר-דופר: גם קליל, גם מתוק וגם דל קלוריות
גלידת בננה-שוקולד
המרכיבים (ל-4 מנות):
4 בננות בינוניות בשלות
2 כפות אבקת קקאו
1 כף סירופ מייפל אמיתי או סילאן (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מקלפים בננות וחותכים למקטעים עבים.
- מניחים בקופסה או בשקית עם רוכסן ומעבירים למקפיא ללילה.
- מרסקים במעבד מזון את הבננות הקפואות 3-2 דקות למרקם חלק.
- מוסיפים אבקת קקאו וסירופ מייפל או סילאן ומעבדים עד לקבלת גלידה חלקה. שומרים בכלי אטום במקפיא עד חודש.
- אם הגלידה קפאה ואיבדה את המרקם האוורירי שלה – מוציאים מהמקפיא, ממתינים כ-5 דקות, שוברים לחתיכות גדולות ומרסקים שוב במעבד מזון למרקם חלק.
העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50
גלידת בננה-שוקולד דלת קלוריות
צילום: נועם פריסמן
שי-לי ליפא
צילום: נועם פריסמן
מומלצים