גלובל ישראל השיקה מפעל חדש בכרמיאל
אמש הושק המפעל החדש של תאגיד הריהוט המשרדי החמישי בגודלו בעולם - Global בעיר כרמיאל. לאחרונה סגרה את החברה את המפעל שלה בחיפה וכעת חלק ניכר מהעובדים ימשיכו לעבוד במפעל החדש. "לצערנו כמעט ולא נפתחים מפעלים חדשים בישראל", אמר השר להגנת הסביבה, אבי גבאי
גלובל ישראל, חברת בת של Global העולמית, תאגיד הריהוט המשרדי החמישי בגודלו בעולם, השיקה אמש את המפעל החדש של טקניון (Teknion) בעיר כרמיאל.
מפעל טקניון החדש משתרע על 11,000 מ"ר והושקעו בו 20 מיליון שקל. החברה מעסיקה בישראל כ-250 עובדים מהם 150 עובדי ייצור, רובם מכרמיאל והסביבה כאשר חלק מהיצור מיועד לשוק המקומי וכן לייצוא עבור מדינות רבות באפריקה ובאירופה.
מדובר בהליך של איחוד בין מפעלים. עד לאחרונה היו לחברה שלושה מפעלים. האחד באזור התעשייה צרעה בסמוך בבית שמש, מפעל ותיק בכרמיאל ומפעל בחיפה שנסגר לאחרונה וחטיבת המתכת עברה לכרמיאל, שם נבנה מתחם נוסף לכדי השקתו של מתחם מחודש בגודל של 11,000 מ"ר. עם סגירת המפעל בחיפה שליש מעובדיו פוטרו וכ-2/3 מעובדיו עברו לעבוד במפעל בכרמיאל.
לקראת ההשקה הגיע מקנדה לישראל הבעלים של התאגיד העולמי, סול פלדברג. "כשהקמתי את מפעל מפעל הכסאות הקטן והראשון שלי בטורונטו קנדה, חלמתי שיום אחד אוכל להקים מפעל כזה גם בישראל", אמר פלדברג בהשקה. "לפני כ-30 שנה הגשמתי את החלום. אני גאה בגלובל ישראל, על הקמתו של המפעל החדש ועל היותה חברה איתנה פיננסית, שמפרנסת 250 משפחות בישראל ומהווה מקור גאווה לכל התאגיד העולמי".
"זהו יום חשוב ושמח, לצערנו כמעט ולא נפתחים מפעלים חדשים בישראל", אמר אבי גבאי, השר להגנת הסביבה בביקורו במקום. "אין ספק שאנחנו מדינה שהיא הצלחה עצומה, אבל עם השנים גידלנו בירוקרטיה שלפעמים שוכחת שהתפקיד שלה הוא לקדם עסקים. אנחנו צריכים לעשות הרבה כדי לפשט את ההליכים האלה ואני כשר עוסק רבות בפישוט הליכים ובירוקרטיה במשרד להגנת הסביבה. אני מקווה מאוד שתצליחו, המפעל הזה הוא בשורה לישראל, לגליל ולכרמיאל".
לחברת גלובל העולמית, בשנים האחרנות מחזור מכירות שנתי של 1.5 מיליארד דולר. היא נכנסה לפעילות בישראל בשנות ה-80 וקנתה חברת ריהוט עץ שהחזיקה מפעל בחיפה. בהמשך, רכשה את חברת הריהוט המשרדי פיניש, שהחזיקה במפעל הישן בכרמיאל, שכעת הוסיף 4000 מ"ר וציודו הוחלף בעלות של כ-8 מיליון שקל. במקביל רכשה את מפעל הכיסאות המשרדיים של קיבוץ צרעה, ובשנת 2007 מוזגה כל הפעילות תחת חברה אחת, גלובל ישראל, עם מחזור של כ-165 מיליון שקל בניהולו של אלי גרניט.
לדברי גרניט למרות הגידול בעסקי החברה בישראל לא צפוי בקרוב גידול בעובדים. "המפעל תוכנן כך שיעבדו ב-2 משמרות. לצערי אין בנמצא עובדים מקצועיים כפי שאנו דורשים ולכן העניין דורש הכשרה כך שגיוס העובדים הוא בהתאם ליכולות שלנו להכשיר בעלי מקצוע שאינם מיומנים מלכתחילה". יחד עם זאת מוסיף כי המפעל ערוך ומוכן לגייס עובדים נוספים במידה ויידרש.
"בשנים האחרונות מדינת ישראל הפנתה עורף לתעשייה המקומית ואנו רואים האטה בקצב פיתוח התעשייה בישראל", הוסיפה ח״כ איילת נחמיאס-ורבין מהמחנה הציוני. "על הממשלה לפעול ולאלתר על מנת להחזיר את קרנה של התעשייה. על המדינה בראש ובראשונה להיות דוגמא ומודל ולהתחיל לצור מנגנונים שיבטיחו העדפה לתעשייה מקומית במסגרת של פרויקטים לאומיים ומכרזים".
טקניון
צילום: יח"צ
אלי גרניט מנכ"ל גלובל ישראל
צילום: יח"צ
מומלצים