שתף קטע נבחר
 

גאווה ישראלית: מוצרי המזון שכבשו את העולם

המטיילים הישראליים שהפיצו את האהבה לקפה הטורקי בכל העולם, חטיף השוקולד שהצליח להגיע לפסגה בארה"ב רוויית החטיפים והממתיק המלאכותי שנמכר ביציבות ברוסיה עוד מתחילת שנות ה-90 - המוצרים הישראליים מעוררים הרבה עניין בחו"ל. המוצרים הישראליים ביותר - כתבה ראשונה בסדרה

בשיתוף איגוד תעשיות המזון

 

חברת גילרו

חברת גילרו, בבעלותו וניהולו של אבי גלברד, היא יצרנית הדפים האכילים הגדולה ביותר בעולם, ומייצרת לצד זאת גם גביעי גלידה ללא גלוטן וופלים אורגניים. החברה מצליחה מאוד בתחום הייצוא - בימים אלו 50% ממחזור המכירות הכללי של החברה מיועד לכך.

 

"לפני שלוש שנים הצלחנו להלהיב את החברה הגדולה ביותר בארה"ב העוסקת בקישוטי עוגה - WILTON - ומאז אנו עוסקים בייצור מוצרים חדשניים ומהפכניים למותג שלהם", מספר גלברד. "את המוצרים ניתן לראות בכל סניפי וולמארט בארה"ב".

 

החברה מייצאת מיליוני דפים אכילים ל-32 מדינות, כולל סין, הודו, טורקיה, צ'ילה ועוד. במקביל לייצוא הדפים מייצרת החברה גביעי גלידה ללא גלוטן, אשר מהווים הצלחה גדולה בארה"ב. בחמש השנים האחרונות מייצאת החברה עשרות מכולות של גביעים מדי שנה. במקביל פותחו וופל אורגני לשוק הצרפתי, וכן גלילי ופל המיוצרים מקמח אורז ללא גלוטן".

 

שטראוס - קפה טורקי עלית

קפה עלית היא חברת הקפה הישראלית של שטראוס קפה הבינלאומית, חברת הקפה הרביעית בגודלה בעולם במונחי רכש קפה ירוק.

 

בתחילת שנות ה-60 קיבלה החברה החלטה להיכנס לשוק הקפה הקלוי והטחון, ולרכוש מפעל לייצור קפה שחור בלוד. קפה טורקי עלית הראשון פותח לראשונה ב-1963, ובמשך 20 שנה נעשו שינויים בתערובת הקפה בכדי להתאים את המוצר לחיך הישראלי. מאמצע שנות ה-80 נשמר הפרופיל הסנסורי של המוצר - ללא ל שינוי בטעמו. בתחילת שנות ה-90 הוחלט לייצא את הקפה הטורקי לקהילות יהודיות בארה"ב, ובמהלך השנים התרחב הייצוא לשווקים נוספים בעולם. ישראלים בחו"ל צורכים קפה טורקי עלית כחלק מהחיבור לישראל, ואף לוקחים עמם לכל טיול את השקיות האישיות של המארז.

 

סלטי שמיר

סלטי שמיר הוקמה ב-1974 והייתה חלוצת הסלטים המבושלים והמצוננים שנמכרים היום בכל חנות ברחבי הארץ. מלבד סלטי החומוס, החברה מתמחה בסלטי החצילים - אשר נחשבים למובילים בתחומם. תעשיית הסלטים המצוננים בישראל היא מהמובילות בעולם בחדשנות ובצריכה לנפש, ומגיעה בארץ למחזור שנתי של כ-800 מיליון שקל.

 

ב-10 השנים האחרונות הפכה המגמה הקולינרית של "המטבח הים תיכוני" למגמה עולמית. לאחרונה אף החלה התעניינות גם בארצות המזרח הרחוק, ובשנים האחרונות הצטרפה החברה למגמה העולמית של הביקוש הגדול לסוג המטבח הזה. סלטי שמיר מייצאים לאנגליה, צרפת, הולנד, גרמניה, צ'כיה, ליטא, רוסיה, ארה"ב, קנדה, דרום אפריקה וטיוואן.

 

יוניליוור - חטיף השוקולד קליק

בשנת 1992 נולד במפעל השוקולד הוותיק ורד הגליל המותג קליק. בחברה חיפשו רעיונות לחטיפי שוקולד חדשים, ולבסוף הוחלט לשלב בין דגני בוקר ממפעל תלמה בערד ולציפוי שוקולד איכותי. הם ניסו מספר שילובים ויצרו מוצר חדשני שלא היה כמותו בישראל ובחו"ל. מיד עם עלייתו למדפים הפך החטיף ללהיט וזכה להצלחה מסחררת שאיש לא חזה. מאז מוביל קליק את שוק חטיפי השוקולד בישראל, בעיקר בקרב בני נוער.

 

למרות שבחו"ל יש מגוון רחב של מוצרי שוקולד, קליק הינו מהמוצרים המובילים של יוניליוור ביצוא לחו"ל, ובעיקר לארה"ב, אנגליה וצרפת. בכל שנה מייצאת החברה כ-13 מיליון יחידות קליק, ואף מייצרת טעמים מיוחדים עבור לקוחות בחו"ל.

 

מפעל השוקולד של יוניליוור ממוקם בצפת, ומועסקים בו כ-200 עובדים.

 

מעדני מיקי

מעדני מיקי הוא מפעל משפחתי שנוסד בשנת 1939. המפעל, המעסיק היום כ-350 עובדים, נוסד ע"י שני אחים שעלו מאירופה בזמן מלחמת העולם השנייה, ומייצר כיום מגוון רחב של סלטים ומוצרי דגים. מאז שעלו האחים לארץ היה החזון לייצא את התוצרת לחו"ל, והוא התגשם בתחילת שנות ה-90, עם ייצוא לבלגיה וצרפת.

 

תהליך פיתוח המוצרים של החברה נעשה בהתאם לבקשת הלקוחות מחו"ל, ולפי המגוון המתפתח בשוק המקומי. חומוס הינו המוצר המוביל של החברה בעולם, ואחריו מובילים סלטי החצילים. סלטי חציל במיונז, חציל תאילנדי וחציל בטעם כבד הם הנמכרים ביותר בצרפת אנגליה וארצות הברית. המוצרים של מעדני מיקי נמצאים כיום במגוון רשתות שיווק בארצות הברית, קנדה, הונג קונג, צרפת, אנגליה, גרמניה, דנמרק ויעדים נוספים באירופה.

 

אסם - טבעול

טבעול, אשר הוקמה ב-1985 ע"י אנשי קיבוץ לוחמי הגטאות, היא כיום החברה המובילה בעולם בפיתוח, בייצור ובשיווק מוצרי מזון מוכנים מן הצומח. היווסדה של טבעול הביאה איתה בשורה חדשה המהווה פריצת דרך עולמית ביכולת לייצר מוצרים צמחוניים המחקים את חוויית האכילה של בשר, הן בטעם והן במרקם. במהלך שנותיה, פיתחה טבעול מאות מוצרים ורשמה מספר פטנטים עולמיים בתחום המזון.

 

עם התחזקות מגמת הצמחונות וההקפדה על אורח חיים בריא, התרחבה טבעול לפעול גם בשווקי העולם, שם התקבלו מוצריה בהתלהבות, וגם כיום הם נמצאים על מדפי רשתות המזון המובילות באירופה ובארה"ב.

 

מבשלת בירה אלכסנדר

מבשלת בירה אלכסנדר הוקמה לפני כ-7 שנים בעמק חפר, במטרה לייצר בירה ישראלית ברמה של מיטב הבירות בעולם. בתוך תקופה קצרה הצליחה למצב עצמה כמבשלה עצמאית ואיכותית, המייצרת בירה ללא פשרות של טריות, איכות וטעם ברמה של מיטב מבשלות הבירה בעולם.

 

בירה אלכסנדר קוצרת שבחים גם בגרמניה וארה"ב, שם מתקיימות תחרויות הבירה היוקרתיות World Beer Cup ו-European Beer Star, ובשתיהן הגיעה הבירה של אלכסנדר למקום הראשון - מדליית זהב - כבר 4 פעמים. בימים אלה, בהם ישראל חשופה לביקורת בינלאומית לא חיובית במיוחד, הוזמנה מבשלת אלכסנדר ע"י שגרירות ישראל בדנמרק להציג את הבירה בפסטיבל בירות הבוטיק השנתי בקופנהגן ולהציג פנים נוספות של ישראל.

 

סוכרזית

סוכרזית נולדה בסוף שנות ה-30, ועוד טרם קום המדינה, ע"י ד"ר צדוק לוי, כימאי בעל מפעל תרופות שהחליט להוסיף את תחום הממתיקים השולחניים לעיסוקו. הרעיון להשקת המוצר נולד בשנת 1935 - השנה בה הומצאה טבליית הסוכרזית לראשונה. בישראל לא היה אז ייצור מקומי של ממתיקים.

 

הרעיון התבסס על שני מוצרים שהיו קיימים אז בעולם ושימשו לתרופות. אחת מהן היא תרופת האלקה זלצר - טבלייה נגד כאבי בטן, שהיו זורקים אותה לכוס מים והיא תססה. התרופה עזרה להרגעת כאבי בטן. ד"ר צדוק לוי (אביו של קלוד לוי בעלי החברה, וסבו של ליאור לוי, מנכ"ל החברה), השתמש בטכנולוגיית התסיסה של טבלית ה"אלקה זלצר", ויישם אותה על טבלית הסוכרזית, וכך נולד הרעיון של טבלייה שהיא ממתיק תוסס.

 

פעילות היצוא של סוכרזית החלה עוד בשנות ה-80 לדרום אפריקה וארה"ב, ומאז המשיכה והתרחבה. כיום מדובר במותג היחידי שנמכר ברחבי ברית המועצות לשעבר תחת אותו המותג, מאז 1991.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים