בתה של דפנה מאיר שנרצחה בפיגוע: "החיבוק מעם ישראל נותן כוח להמשיך"
רננה מאיר נאמה בטקס לנפגעי פעולות האיבה בבריכת הסולטן, ששם במוקד את המשפחות השכולות: "היכולת למצוא נקודות של אור בתוך ים של כאב היא שמחזיקה אותנו כאן היום"
בבריכת הסולטן התקיים אמש (ג') טקס "זוכרים, שרים ומספרים" בסימן "גבורת המשפחות", ובמרכזו סיפוריהן של המשפחות נפגעות פעולת האיבה. רננה, בתה של דפנה מאיר ז"ל שנרצחה בחודש ינואר על-ידי מחבל בן 15 בפתח ביתה בעתניאל, סיפרה: "המחשבה שנלקח ממך אדם, אדם אהוב, בן משפחה, אדם שלא ישוב יותר, משתקת את הנפש ולא נותנת מנוח".
מאיר סיפרה על התחושות הקשות שמלוות את המשפחות. "באתי הערב לדבר בשם המשפחות השכולות. בשם משפחות שאיבדו את יקיריהן, את האור בחייהן. באתי בשם אנשים הנאבקים לקום כל בוקר, הנלחמים למלא את יומם בנקודות של אור ועם זאת של זיכרון", פתחה את נאומה. "אותן משפחות שהחושך פקד את חייהן, עננה שחורה שקמה איתן בבוקר, הולכת איתן לעבודה וחוזרת איתן לישון. אין דרך לתאר את גודל הכאב הממלא כל דקה ביום, חיסרון שקורע את הלב ולא מרפה לרגע. המלחמה היא יום-יומית, מלחמה מול כאב שמאיים להרוס כל שמחת חיים, מלחמה מול צד שרוצה להמשיך וצד שרוצה להיכנע לזיכרון, הקושי לשלב בין שניהם".
מאיר סיפרה גם על רגעי הנחמה. "המאבק הוא קשה, קשה מנשוא, אך המאבק מחזק. היכולת למצוא נקודות של אור בתוך ים של כאב היא שמחזיקה אותנו כאן היום. החיבוק הרחב מכל עם ישראל הוא שנותן כוח להמשיך את הדרך של אהובינו. הידיעה שלא משנה מה, עם החוסר ועם החולשה אנחנו ננצח, היא שמשאירה אותנו ביחד", אמרה. "כולנו כאן שברים, שברים שיוצרים שלם. אסיים במשפט שכתבה אמי לחברה שאיבדה את אמה: 'השם ישלח לך תנחומים, וימלא לך את הלב בגעגוע ושמחה, ושמחה של געגוע. כי גם להתגעגע לאדם אהוב זה משמח. זה אומר שהיה לך אותו'".
הבעל נתן סיפר: "בימים הראשונים חשבתי לעצמי שאני אהיה עכשיו גם האבא וגם האימא, כי צריך למלא מקום. לקח לי יומיים להבין שאני לא יכול למלא את מקומה, ובאמת אין מה שימלא את מקומה. היא הייתה מופלאה וגדולה מהחיים ואימא חסרה. זהו. אני חושב שהנחמה האמיתית היחידה שיש זה לראות כמה היא חיה בתוכנו. אני מסתכל על הילדים ורואה כמה הרבה דפנה יש בהם. יש בהם קילוגרמים של דפנה. ואם אני מרגיש את עצמי חצי מת, אז כנראה שהיא גם חצי חיה".
מעבר לסיפור משפחת מאיר, סופרו גם סיפוריהן של משפחת בקל, קרובי אלון בקל ז"ל שנרצח בפיגוע בפאב "הסימטא" ברחוב דיזנגוף בתל אביב, משפחתה של הדר כהן ז"ל, שוטרת מג"ב שנרצחה חודשיים אחרי גיוסה כלוחמת בפיגוע בשער שכם, ומשפחת בניטה, משפחתו של אהרון בניטה ז"ל, חייל חרדי אב לילדים שנרצח ומשפחתו נפצעה בעיר העתיקה בירושלים.
באירוע השתתף שר החינוך נפתלי בנט, שהעלה על נס את גבורת קורבנות הטרור: "'היינו בסיומה של הסעודה בסוכות, ירדנו הביתה מהסוכה ואז שמענו צעקות נוראיות מהסלון', סיפרה נטע, אלמנתו של לוחם קרבי זיכרונו לברכה. נחמיה לביא ז"ל בן 41, גדלת בבית אל ולימד במכינה הקדם צבאית בית מאיר. הוא התעקש לשרת שירות קרבי מלא אף שהיה זכאי לפטור. נטע סיפרה שהוא מלא אהבה לעם ישראל. כל כך הרבה נחמיה לביא היו לנו השנה, מול אויבים צמאי דם, מול דוקרי נשים וילדים, מול דוקרי אנשים בגבם. השנה הזו הייתה שנת הגבורה של עם ישראל, האנשים הפשוטים. הגבורה של אדם ברחוב שיכול היה לברוח אבל לקח גיטרה והסתער על המחבל החמוש. גבורתו של ינאי ויסמן ז"ל שעזב את השקיות בסופר, גבורתה של דפנה מאיר ז"ל שלא נתנה למחבל להוציא את הסכין מראשה כדי שלא ידקור את ילדיה. עם של גיבורים בכל פינה מול מחבלים מוגי לב. השנה הזאת עם ישראל כולו ראוי לצל"ש".
עוד השתתפו בטקס: ראש העיר ירושלים ניר ברקת, שר הקליטה וירושלים זאב אלקין, שר החקלאות אורי אריאל, הרב ישראל מאיר לאו, חבר הכנסת ניסן סלומינסקי ועוד. בקטע האמנותי הופיעו אליעד נחום, להקת "תשע נשמות" - המורכבת מפצועי צה"ל, הראל סקעת, קרן פלס, עידן עמדי, כנסיית השכל, עדן בן זקן, עמיר בניון ועוד.
האירוע הוא פרי יוזמתו של המשנה לראש העיר ירושלים, דב קלמנוביץ', שנפצע באורח אנוש מפגיעת בקבוק תבערה באינתיפאדה הראשונה ומאז הפך את ההנצחה וזיכרון הנופלים למשימת חייו בדרך ייחודית משלו. קלמנוביץ' הקים את ארגון נפגעי פעולות האיבה ועמד בראשו, והיה זה שפעל למען הכללתם של נפגעי פעולות האיבה ביום הזיכרון הרשמי לנפגעי מערכות ישראל.