שתף קטע נבחר
 

אילו הן המניות הישראליות המצליחות ביותר?

לרגל יום העצמאות, זה הזמן להעלות על נס מניות ישראליות מוצלחות שעשו זאת בגדול, ומניות שטומנות בחובן פוטנציאל רב. מומחים בשוק ההון בחרו את אלה שלטעמם עונות הכי טוב להגדרה של סיפור הצלחה בשוק ההון הישראלי. אז איזו מניה המריאה בכ-300% ואיזו מניה נתפסת כמוצלחת ביותר?

הבורסה הישראלית הקיימת 63 שנים סיפקה לא מעט סיפורי הצלחה ומספר לא מבוטל של מניות ישראליות השביעו את רצונם של המשקיעים והציגו ביצועים נאים שיש רווח יפה בצידן. אילו מניות בחרו מומחים בשוק ההון?

 

נחת למשקיע: מניות שהוציאו מעבדות לחירות

כך אפשר להבטיח הכנסה קבועה בבורסה

 

גלעד אלפר, אנליסט בכיר באקסלנס ברוקראז, בחר לסמן כמניה מוצלחת את אלביט מערכות, המתמחה בטכנולוגיות ביטחוניות ונסחרת בבורסה בשווי שוק של כ-16 מיליארד שקל. מתחילת 2016 עלתה המניה ב-8% ב-12 החודשים האחרונים זינקה ב-25.5% וב-3 השנים האחרונות קפצה המניה בשיעור של 154%.

 

אלפר מסביר את הבולטות של החברה והעניין הגבוה הטמון בה בסיבה אחת מרכזית - השווקים שלה צומחים על רקע עלייה בתקציבי הביטחון בעולם.

 

"אלביט מצטיינת בשווקי מטרה צומחים ובטוחים גם אם יש בעיות כלכליות בעולם. בנוסף אלביט כמעט חסינה לחלוטין בפני רגולציה והיא אינה חשופה לפגיעה בעקבות ירידה בצריכה בשל חולשה כלכלית. גם מדינות הנקלעות למשבר כלכלי אינן מצמצמות בתקציבי הביטחון אלא אולי אף מגדילות את ההוצאה הציבורית, כך שחולשה כלכלית בעולם אינה פוגעת באלביט ואולי רק מסייעת לחברה", מציין אלפר.  

 

 (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)

 

מיכל אלשיך, אנליסטית בכירה באקסלנס ברוקראז מזהה פוטנציאל במניית פורטרום, העוסקת בתחום חומרי הגלם לתעשיית המזון והקוסמטיקה. החברה נסחרת בבורסה בשווי שוק של 11.4 מיליארד שקל וב-12 החודשים האחרונים עלתה המניה בכ-30%.

 

פרוטרום נכנסה למדד ת"א-25 לפני כשנתיים והיא נתפסת ככמניה שעשתה פריצה בשנתיים האחרונות. "החברה הציגה צמיחה אורגנית של כ-5% וביצעה רכישות גדולות שהובילו לצמיחה. ב-2015 העלתה את קצב הרכישות שלה באופן מאוד משמעותי המסתכם ב- 340 מיליון דולר כאשר משנת 2000 רכשה החברה בהיקף כולל של מיליארד דולר. בנוסף, החברה נהנית מהנהלה מוצלחת שמספר פעמים זכתה בתואר כאחת ההנהלות הטובות ביותר. כמו כן החברה מציגה שיפור ברווחיות והתייעלות", מסבירה אלשיך.

 

גיל מוסבי, מנהל יחידת המניות במחלקת המחקר בקבוצת אקסלנס בחר במניית מטריקס כמניה שמייצגת סיפור הצלחה. מטריקס היא חברת ההיי-טק שעיקר עיסוקה בתחום טכנולוגיות המידע ובעלת שווי שוק של 1.5 מיליארד שקל. להערכת מוסבי, איתנותה הפיננסית של החברה הופכים אותה למעניינת ובנוסף היא לא נתונה לאיומי רגולציה. "החברה מוכיחה שגם שמרנות עשויה להציף ערך לבעלי המניות", מציין.

 

 (צילום: יאיר חסון) (צילום: יאיר חסון)
(צילום: יאיר חסון)

 

לא רק היי-טק, גם סקטור התקשורת סיפק מספר מניות ישראליות מצליחות. שחר חן, מאמן מסחר במכללת פסגות, המרכז ללימודי שוק ההון, בחר לשים דגש על שתי מניות בענף התקשורת שלטעמו עשו זאת בענק.

 

המניה הראשונה במדרג היא מניית בי קומיוניקיישנס (לשעבר חברת 012). החברה נשלטת ע"י חברת אינטרנט זהב ומחזיקה בכ-31% מקבוצת בזק. להערכת חן מספר תהליכים בסקטור התקשורת הובילו לעלייה ברווחיות של חברות אלה בשנה האחרונה ובמיוחד תרמו לאמון הגבוה שנותן השוק בחברת בי קומיוניקיישנס שהציגה עליית ערך של כ-100% בשנה החולפת.

 

"בין התהליכים המשמעותיים שהובילו לרווחיות, מיזוג החברות בזק ויס, יישום טכנולוגיית הסיבים האופטיים שהינו איטי וגורם לכך שבחמש השנים הקרובות לא יהיו לבזק מתחרות נוספות בענף, צמצום החוב של בי קומיוניקשנס ובנוסף גם הדיבידנד השמן של בזק שמכניס כסף לקופת החברה בי קומיוניקשיינס", מסביר חן.

 

עוד מניה שמזוהה ע"י חן כסיפור הצלחה בענף התקשורת היא מניית פרטנר שמתחילת 2016 עלתה ב-15.8% ובשנה החולפת זינקה בכ-85%. "פרטנר הביאה בשורה בתחום האינטרנט הביתי ולצד זאת השיקה את  חבילת 4G לקראת סוף 2014 ובכך הביאה החברה כ-150 אלף לקוחות חדשים - דבר אשר תורם רבות לרווחיות בשנת 2015",מתמצת חן את הסיבות שהופכות את המניה למעניינת.

 

המריאה גבוה

מי המניה שכיכבה במיוחד בשנה האחרונה? חן מציין במיוחד את מניית אל על שממריאה בעיקר על רקע הירידה במחיר הנפט, בשנה החולפת (מחודש מאי 2015 ועד מאי 2016) זינקה מניית אל על בכ-300%. "כל סנט אחד שיורד ממחיר גלון דלק סילוני מפחית כ-2.4 מיליון דולר מהוצאות הדלק של החברה וכך החברה מצליחה לחסוך כ-200 מיליון דולר בשנה", מסביר חן.

 

ב"הון מדריכים פיננסים" סימנו המומחים את מניית טבע כמניה הישראלית המצליחה ביותר. טבע היא מובילה עולמית בתחום התרופות הגנריות ופיתחה מספר תרופות עצמאיות וביניהן הקופקסון הנחשב למוצר הדגל של החברה. טבע היא בעלת שווי שוק ענק של 48 מיליארד דולר ומחזיקה בתואר החברה הישראלית בעלת השווי שוק הגבוה ביותר. בחודשים הקרובים טבע צפויה להשלים מיזוג עם חברת אלרגן בהיקף של 40 מיליארד דולר.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

"טבע מובילה מבחינת ביצועים עסקיים עם מחזור הכנסות של מעל 20 מיליארד דולר ורווח מתואם של קרוב ל-5 מיליארד דולר. ההצלחה של טבע הדביקה גם יזמים אחרים שנכנסו לתחום התרופות הגנריות והצליחו. הבעיה שהחברות האלו ברובן נמכרו או מוזגו לתוך תאגידים גדולים יותר ואיבדו את העצמאות שלהן", הסבירו.

 

בין המניות הישראליות המצליחות אפשר למצוא גם את מניית צ'ק פוינט, כך על פי כלכלני הון, מדריכים פיננסים ומציינים כי החברה מייצגת את ההצלחה של תחום הסייבר (אבטחת מידע) הישראלי. "צ'ק פוינט הפכה להיות מובילה בתחום הסייבר והיא עדיין מובילה בתחומה עם מחזור הכנסות צפוי של מעל 1.7 מיליארד דולר ורווח מתואם של מעל 700 מיליון דולר", מסבירים.

 

גם בהון מדריכים פיננסים בוחרים לציין את מניית פרוטרום שעשתה קפיצה משמעותית במעמדה בשנה האחרונה.

 

פרוטרום, המתמחה בייצור ושיווק חומרי גלם לתעשיית הטעם והריח, הצליחה להציג גידול השנה דרך רכישות והפכה לחברה בעלת שווי שוק של 12 מיליארד שקל עם הכנסות בקצב שנתי של 3.5 מיליארד שקל ורווח בקצב של כ-500 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים