זה לא חיסול ישראלי
החשבון איתו ארוך - וכולל את הפיגועים בארגנטינה ובבורגס - אבל לבכיר חיזבאללה מוסטפא בדר א-דין רשימת אויבים מרים במיוחד. כנראה שהפעם, לישראל אין יד במעשה משום שבדר א-דין היווה איום גדול יותר עבור מתנגדי חיזבאללה
אף שהיו עניינים רבים שבהם פגע מוסטפא בדר א-דין באינטרסים של מדינת ישראל ובישראלים, נראה שלא ישראל אחראית לחיסול שעליו דווח הלילה.
בדר א-דין אינו יורשו הבלעדי של בן דודו וגיסו עימאד מורנייה, שחוסל גם הוא בדמשק ב-2008, אלא היה אחד משלושה בתוך חיזבאללה שהחליפו את מי שכונה "רמטכ"ל הארגון". הבכיר שבהם הוא מי שהיום מתפקד כמפקד כמפקד הצבאי של חיזבאללה - טלאל חמיה. בדר א-דין פיקד על מנגנון פעילות החוץ של חיזבאללה, כולל פיגועים בחו"ל וכולל אחריות לפעילות בסוריה בהגנה על משטר אסד.
לבדר א-דין היו הרבה אויבים שהיה להם עניין לחסל איתו חשבון. בראשם עומד סעד חרירי, ראש תנועת "אל מוסתקבל" הלבנונית, שבדר א-דין אחראי - כך טוענת ועדת החקירה של האו"ם - לרצח אביו, ראש הממשלה לשעבר רפיק חרירי ב-2005. בעלי חשבון נוספים הם האמיר של כוויית, שבדר א-דין ניסה להתנקש בו והרג כמה מבני משפחתו בשנות ה-80. גם לארה"ב חשבון ארוך איתו, והוא הוגדר לא מכבר כאחד מהטרוריסטים הגלובליים. הייתה לו מעורבות בין היתר בחטיפת מטוס TWA לביירות ב-1985, אז נרצח לוחם אמריקני.
מבחינת ישראל, מיוחסת לבדר א-דין מעורבות בפיגועים בבואנוס איירס בשנות ה-90 ובפיגוע בבורגס בשנת 2012, אז נרצחו חמישה ישראלים בעיר הנופש הבולגרית ונהג מקומי.
ואולם ניתן לומר בוודאות שבצה"ל ישנו בשקט הלילה וגם בלילות קודמים שבהם יוחסו לישראל תקיפות אוויריות נגד שיירות נשק בסוריה. ישראל כמדיניות אינה מחסלת חשבונות, אלא מסכלת איומים עתידיים. מוסטפא בדר א-דין היה יותר איום למורדים בסוריה ולסונים בלבנון, מאשר לישראל. לכן אפשר להניח בוודאות די רבה שהרקע לחיסולו הוא סכסוכים פנים-לבנוניים.
בהקשר זה יוזכר כי בדר א-דין היה הולל לא קטן, שהיו לו נשים רבות בעת ובעונה אחת ועסקים מפוקפקים. ייתכן מאוד שמותו קשור, אולי בעקיפין, בעניינים אלה. בחיזבאללה יודעים כבר כנראה היטב שלא ישראל עשתה זאת - וכעת נראה כיצד תגיב ההנהגה הקולקטיבית הצבאית של הארגון, שהחליפה את עימאד מורנייה, על חיסול אחד מבכיריה.