איך מכינים פיצה מושלמת?
ארז קומרובסקי מבקר במסעדת הפיצה הכי מדוברת בתל אביב - "מגזינו" - ומחלץ מהם את הגירסה שלהם לפיצה מנצחת. צפו
צילום: ירון שרון עריכה: אמיר סולומון
בצק מקדים לפיצה
המצרכים:
150 גר' מים קרים
2 גר' שמרים טריים
300 גר' קמח פיצה
אופן הכנה:
- מכניסים למלוש את המים הקרים, מפוררים מעל את השמרים ומערבבים.
- מוסיפים שליש מכמות הקמח ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים שליש נוסף של הקמח עד שהמים עולים מעל הקמח. בשלב זה מוסיפים את שאר הקמח ולשים לישה איטית בין 15-20 דק' עד לקבלת בצק יפה.
- מכדררים את הבצק, מקמחים מעט את הבצק ואת משטח העבודה, מכניסים לכלי עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך 24 שעות.
המשך הבצק
המצרכים (ל-6 פיצות משפחתיות):
220 מים קרים
1 גר' שמרים טריים
הבצק שהכנו יום קודם
300 גר' קמח פיצה (מוגטו)
20 מלח
15 שמן זית
אופן ההכנה:
- מכניסים למלוש את המים הקרים, מפוררים מעל את השמרים ומערבבים.
- מוסיפים שליש מכמות הקמח ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת לבלילה אחידה.
- מוסיפים את הבצק המקדים חתוך לקוביות קטנות עם מעט מהקמח, ומערבבים במלוש במשך חצי דקה.
- מוסיפים את כל הקמח ומערבבים 10 דקות.
- מוסיפים מלח בהדרגה, עד שכל השמן נבלע בבצד.
- מוציאים את הבצק, מכדררים לכדור, מכניסים לקופסה ועוטפים בניילון נצמד. ממתינים בין שעה לשעה וחצי.
- מחלקים את הבצק ל-200 גרם כל כדור ונותנים להם לנוח למשך 24 שעות.
רוטב עגבניות
המצרכים:
1 פחית עגבניות שלמות במיץ עגבניות
1 בצל קטן, קצוץ דק דק
1 שן שום, כתוש
3-4 עלי בזיליקום
1 כפית אורגנו יבש
מעט מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מרוקנים את תוכן הפחית לקערה ומועכים את העגבניות בעזרת מזלג.
- לסיר עם תחתית עבה מוסיפים את שמן הזית, ומחממים על להבה בינונית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
- מוסיפים את השום, ומטגנים עד שמזהיב.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הבזיליקם הטרי והאורגנו (ניתן להוסיף סוכר במידה והרוטב מעט חמוץ).
- ממשיכים לבשל על להבה נמוכה למשך 15 דק'.
- לאחר מכן טוחנים את הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד ומקררים לטמפרטורת החדר.
פיצה אורוגלה פיקורינו
המצרכים:
6 כדורי מוצרלה
צרור ארוגולה
מעט שמן זית
מלח, פלפל
6 כדורים של בצק לפיצה
12 כפות רוטב לפיצה
6 כפות גבינת פקורינו
אופן ההכנה:
- מחממים תנור למקסימום (לא טורבו). מכניסים אבן שמוט או תבנית לתוך התנור. מרדדים את בצק הפיצה לעיגול, ומעבירים לקרש עץ מקומח בקמח דורום.
- מוזגים מעט מרוטב העגבניות במרכז הבצק ומפזרים את הרוטב לכל קצוות הפיצה. יש להשאיר שוליים של 1-1.5 ס"מ.
- קורעים לחתיכות גסות כדור מוצרלה שלמה לכל פיצה, ומפזרים על הפיצה.
- בעזרת קרש העץ מעבירים את הפיצה לתנור על האבן.
- אופים כ-3-5 דק׳ או עד שהגבינה נמסה ושולי הפיצה השחימו קלות.
- ניתן לבדוק גם על ידי הרמה קלה של הפיצה ובדיקה שהתחתית אפויה.
- בקערה נפרדת מערבבים אורגולה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
- חותכים את הפיצה לכמות החתיכות הרצויה ומניחים במרכז הפיצה את הארוגולה בערימה.
- מורחים על שולי הפיצה בעדינות שמן זית בעזרת מברשת,
- מפזרים פיקורינו מגוררת, ומגישים.
פיצה ארוגולה, "מגזינו"
צילום: יח"צ
מומלצים