הסיבה נחשפת: למה אוכל שומני טעים לנו יותר
אי אפשר להתכחש שאוכל עתיר שומן ערב לחך יותר ממזון דל שומן. אז מה בשומן טעים לנו כל כך? חוקרים מצאו את התשובה המרתקת
אוכל שמן לא בריא ואפילו גם מסוכן לבריאות, אבל כולם יודעים שהוא טעים הרבה יותר ממזון דל שומן. לאחרונה מצאו מדענים את הסיבה לך. אז מה בשומן טעים לנו כל כך, ולמה זה בעצם די הגיוני? אתם שאלתם ואנחנו כאן עם כל התשובות. צפו:
שומן הוא אחד משלושת אבות המזון העיקריים, ובעל הערך הקלורי הגבוה ביותר - למעלה מפי שניים מפחמימות ומחלבונים. רוב השומנים שבמזון הם טריגליצרידים רוויים ובלתי-רוויים.
לשומנים בגוף שני מקורות: מזון שנאכל ונספג במערכת העיכול בתהליך מורכב של עיכול וספיגה; השומנים שבמזון מתפרקים בחלל המעי לגליצרידים ולחומצות שומניות, ונספגים בתאי הגוף באמצעות מערכת הדם והמערכת הלימפתית. מקור שני הוא סינתזה של חומצות שומניות מפחמימות. שומנים (בעיקר פוספוליפידים) ממלאים תפקיד חשוב בפעולתה של בלוטת המרה, המסייעת לעיכול שומנים (ביניהם אלה שדרושים לה עצמה), להמסת ויטמינים ולפירוק חומרי פסולת שונים.
עודף של שומנים בגוף האדם עלול לגרום למספר בעיות בריאותיות חמורות: השמנת-יתר היא בעיה נפוצה במדינות המפותחות, וקשורה למחלות נוספות כמו יתר לחץ דם, סוכרת ומחלות לב. הצטברות של כולסטרול על דפנות העורקים עלולה לגרום לחסימת עורקים שמובילה למחלות לב שונות ובראשן טרשת העורקים.
הד"ר כבר בדק
למה יש לנו שיער על הגוף ולמה הוא שונה מהשיער על הראש?
למה כשמישהו אוכל בפה פתוח - אנחנו מתעצבנים?
צילום: ניצן דרור | איפור: עדיה שיפמן | עריכת וידאו: אסף אושי, שי שבתאי | גרפיקה: לוטם חצרוני | אפטר: אסף קוזין, בן שפייר | הפקה: אסף זגריזק, הדר ספורמס, פז מור | במאי: ציון חן
ואם גם לכם יש שאלות על תופעות מרתקות בגוף האדם, שלחו אלינו - והתשובה אולי תופיע כאן בפעם הבאה.