שתף קטע נבחר
 

שר האוצר תומך: חופש ביום ראשון פעם בחודש

הפעם זה רציני? "ידיעות אחרונות" מפרסם הבוקר כי הורים וילדים יזכו לסופ"ש ארוך אחת לחודש. המחיר: נעבוד יותר בשאר הימים

בדרך ליום ראשון חופשי: חברי הכנסת אלי כהן ודוד אמסלם יגישו השבוע הצעת חוק שלפיה פעם בחודש ייצאו העובדים במשק לסוף שבוע ארוך מיום שישי עד יום שני. שעות העבודה החסרות ייפרסו על אותו שבוע, או לחלופין על פני כל החודש. ההצעה אמורה להיות מיושמת במשך שלוש שנים, ובמהלכן תיבחן הרחבת סוף השבוע החופשי לכל השנה. כך פורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות".

 

שר האוצר משה כחלון יביא את ההצעה לוועדת השרים בעוד כשבועיים כך שההצעה תקבל את תמיכת הממשלה. כחלון אף הודיע שימנה בכיר באוצר כדי שיגבש את הסעיפים התקציביים בהצעת החוק. ההצעה תידון עם פתיחת מושב הקיץ לקראת סוף החודש. המטרה היא להתחיל ליישם את התוכנית, שתכלול גם את מוסדות החינוך, בחודשים הקרובים.

 

גם התלמידים יזכו ליום חופש נוסף בחודש, כך על-פי ההצעה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
גם התלמידים יזכו ליום חופש נוסף בחודש, כך על-פי ההצעה(צילום: עידו ארז)

 

לדברי ח"כ אלי כהן, "אני משוכנע שיהיה לנו רוב בכנסת ובקרוב פעם אחת בחודש יהיה שבתון בימי ראשון בישראל". כיום ברוב העולם לא עובדים בימי שבת-ראשון. הצעות דומות בישראל לא הצליחו בעבר, מפני שהציעו שכל יום ראשון בשבוע יהיה חופשי (הצעת השר לשעבר סילבן שלום). ההצעה הנוכחית זוכה לתמיכת ההסתדרות והתעשיינים.

 

היתרונות במעבר לסוף שבוע ארוך כוללים שיפור של איכות החיים בישראל, הרחבה משמעותית של תרבות הפנאי, יותר זמן איכות עם הילדים, ביצור מעמדה של המשפחה המהווה ערך מרכזי בחברה הישראלית, הקטנת השחיקה של העובדים, סנכרון טוב יותר עם כלכלה העולמית, חיזוק המסחר, התיירות והשירותים והגדלת מספר המשתתפים באירועי תרבות וספורט באוכלוסייה המסורתית והדתית.

 

ח"כ כהן הוסיף כי "המעבר לסוף שבוע ארוך טומן בחובו תועלות רבות הן בהיבט החברתי, כמו שיפור איכות החיים של הפרט, המשפחה והעובד, והן בהיבט הכלכלי - הגברת התיירות וסנכרון ימי המסחר והפעילות למאפיינים הגלובליים. זאת מאחר ששותפות הסחר של ישראל, רובן ככולן, קבעו את ימי המנוחה בשבת וראשון".

 

שבוע העבודה המקובל כיום בעולם עומד על 40 שעות, בעוד בישראל הוא עומד על 42.5 שעות. ימי המנוחה המקובלים כיום ברוב מדינות העולם הם שבת וראשון. הדבר נכון בכל מדינות העולם הנוצרי, וכן בקרב רוב מדינות אסיה והמזרח הרחוק, ואף בחלק מהמדינות המוסלמיות (דוגמת טורקיה, מרוקו, אינדונזיה, תוניסיה, פקיסטן ומלזיה).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עוד יום ללכת לים? ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים