יום הנכבה: הפגנות בשטחים ובתל אביב
פלסטינים ליוו את "רכבת השיבה" ממחנה הפליטים דהיישה למעבר קבר רחל, שם נרשמו עימותים. באוניברסיטת תל אביב הפגינו סטודנטים לצד ח"כים: "לא נוותר על אדמותינו ונמשיך להיאבק". מולם הפגינו אנשי "אם תרצו"
פלסטינים בישראל, בתוככי הקו הירוק ומחוצה לו - מציינים היום (א') את יום הנכבה בכמה אירועים במרכזי הערים ובמחנות הפליטים. המיצג המרכזי בשטחים נבנה בדמות רכבת שחורה שזכתה לשם "רכבת השיבה", אשר יצאה ממחנה הפליטים דהיישה בבית לחם למעבר קבר רחל ואותה ליוו הפלסטינים בתהלוכה. בשעה 12:00 נשמעה צפירה בערים ובכפרים הפלסטיניים לציון האסון. בהמשך יצאו פלסטינים להפגין בכמה מוקדים. עימותים נרשמו סמוך למעבר קבר רחל.
סמוך למעבר בית אל נפרסו אנשי מנגנוני הביטחון כדי למנוע מהמפגינים להתעמת עם כוחות הביטחון, גם על רקע ביקורו של שר החוץ הצרפתי במוקטעה ברמאללה.
קבוצות סטודנטים ערבים ערכו בצהריים טקס לציון יום הנכבה באוניברסיטת תל אביב. מנגד הפגינו פעילי "אם תרצו", מצוידים בדגלי ישראל. במשטרה ציינו כי האירוע עבר ללא אירועים חריגים.
הטקס מתקיים זה השנה החמישית ברציפות ביוזמת סטודנטים יהודים וערבים מהקמפוס. הוא כלל קריאת סיפורי נכבה על ידי סטודנטים בני משפחות עקורות בשלוש שפות - עברית, ערבית ואנגלית - במטרה להפיץ את סיפור הנכבה בקרב החברה הישראלית ומעל כל במה. אחמד מחאמיד מאום אל-פחם הגיע להפגין: "יום העצמאות של היהודים הוא יום הנכבה שלנו. באנו לתל אביב כדי להשמיע את זעקתנו, להגיד שלא נוותר על אדמותינו ונמשיך להיאבק. לא נרשה לממשלה הגזענית לגרש אותנו מאיפה שנולדנו". לדבריו, "אנחנו דורשים להחזיר את האדמות שלנו שאותן כבשו בכוח".
מחאמיד יצא נגד "הגזענות שמתפשטת במדינת ישראל, ואין מי שיעצור אותה. שתיקת המשטרה והממשלה מעודדת פגיעה באזרחים הערבים. הממשלה הזו מפקירה אותנו ומנסה להשפיל אותנו בכל מקום".
יוזמי הטקס כתבו: "הנכבה, לפני היותה אסונו של העם הפלסטיני, היא אסון אנושי שבו הובס הצדק ונעשה עוול לעם שלם, ואין אנו מסתפקים בהתייחסות למישור הלאומי של אותו אסון, אלא עלינו להדגיש גם המישור האנושי". חברי כנסת מהרשימה הערבית המשותפת השתתפו אף הם באירוע.
בר שלו (25), סטודנטית לכלכלה, הגיעה לתמוך ב"אם תרצו". לדבריה, "משני הצדדים הגיעו עשרות רבות של אנשים. יש כאן חבורה של אנשים שמנסים לשכתב את ההיסטוריה, להנחיל נרטיב שקרי. הם אלו שתקפו וברחו בשנת 1948. אנחנו לא נבכה על זה שניצחנו במלחמה. יש פה סטודנטים ערביים שלומדים באוניברסיטה ישראלית על חשבון משלם המסים הישראלי - וחותרים תחת קיומה של המדינה ומגדירים את יום קיומה כיום אבל. אלו ימים קצת מתוחים באוניברסיטה ויש מרצים שנותנים לסטודנטים גיבוי לפעילות שלהם".