המקום הכי חם בארץ: "קוטפים וחוזרים למזגן"
בבקעת הירדן נמדדו 47 מעלות - בצל. במושב נעמה נמדדו יותר מ-50 מעלות. חקלאי בבקעה: "הפועלים קטפו עד 12:00 בצהריים ואז עלו לבית האריזה הממוזג, כי אי-אפשר היה להישאר בשטח"
גל החום הכבד היכה בעוצמתו אתמול (יום א') בעיקר בבקעת הירדן, שבה טיפסו הטמפרטורות עד ל-47 מעלות בצל. "לקטוף בחממות זה לא תענוג הכי גדול בימים חמים כמו היום", אמר ינון רוזנבלום ממושב נעמה, "אבל זו העבודה שלנו. מדובר בחום הגבוה ביותר השנה". רוזנבלום הוסיף כי בעקבות גל החום הוא שינה את סדרי העבודה בחממות.
במושב נעמה נמדדו כ-50 מעלות בשמש, ללא ספק אחת מנקודות השיא של גל החום בארץ. "הבאנו במיוחד את הפועלים ב-6:00 בבוקר כדי שיקטפו עד 12:00 בצהריים ואז יעלו לבית האריזה הממוזג, כי אי-אפשר היה להישאר בשטח ולהמשיך לקטוף", אומר רוזנבלום, שמגדל תבלינים, תמרים וירקות אורגניים.
במועצה האזורית בקעת הירדן מספרים כי טמפרטורות גבוהות כפי שנמדדו היום לא זכורות בחודשי מאי משנים קודמות. "הטמפרטורה הכי גבוהה שנמדדה אי פעם בבקעת הירדן הייתה 53 מעלות בצל, ועכשיו אנחנו רק בתחילת הקיץ וכבר הגענו על-פי דיווחים שקיבלתי ל-47 מעלות בצל", אומר ראש המועצה האזורית, דוד אלחיאני. "זה לא משהו שהכרנו בעבר, אבל אחרי כמעט 50 שנה של התיישבות בבקעת הירדן אנחנו כבר רגילים להתמודדות עם טמפרטורות שכאלו".
אלחיאני מוסיף כי ההתמודדות הקשה ביותר היא לא בענף החקלאות אלא במוסדות החינוך. "אנחנו מדברים על ילדים בכיתה א' בגילאים צעירים מאוד שלפעמים לא יודעים להבין את משמעות החום. לכן הוצאנו הנחיות לשתות הרבה, לפקח עליהם בהפסקות, לבלות את רוב שעות היום בתוך חדרים ממוזגים ופחות לשחק בחוץ".
אלחיאני מספר כי אפילו הסופר האמריקני מארק טוויין נאלץ להתמודד עם החום הכבד השורר בבקעת הירדן. "בביקורו של טוויין בארץ ישראל טרם הקמתה, הוא אמר כשהגיע לאזור יריחו וצפונה שהוא לא מבין איך אנשים מסוגלים לחיות במקום כזה, והתכוון לחום הכבד ולתנאים הקשים", כך ראש המועצה.