ולנו יש בלינצ'ס: 3 מתכונים
לאמריקנים יש פנקייק, לצרפתים יש קרפ, לרוסים יש בליני- ולנו יש בלינצ'ס: כך תכינו ארוחת שבועות מפוארת שכולה חביתיות מתוקות ומלוחות
בלינצ'ס מסקרפונה ותותים
המרכיבים (ל-6 מנות)
לעלי הבלינצ'ס (6-7 עלים):
1 1 כוס (140 גר') קמח מנופה
כוס (240 מ"ל) חלב
2 ביצים
1 כף (15 מ"ל) שמן
לטיגון:
1 כף חמאה
לקרם המסקרפונה והתותים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כוס (50 גר') סוכר
250 גר' גבינת מסקרפונה
קליפה מגוררת מתפוז אחד
15 תותים, חתוכים לקוביות
לקישוט:
מעט אבקת סוכר
לרוטב תותים:
20 תותים פרוסים דק לאורכם
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
- הכנת עלי הבלינצ'ס: מוזגים את החלב לקערה ומוסיפים לתוכה בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
- מוסיפים את הביצים ואת השמן, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- משמנים קלות מחבת טפלון, ומוזגים מהבלילה.
- מטים קלות את המחבת כך שהבלילה תכסה את שטח פניה של המחבת.
- מטגנים קלות שתי דקות עד שקצוות הבלינצ'ס מזהיבות ומתחילות להשתחרר מהמחבת (להתרומם מעט), מוציאים ומניחים על צלחת לצינון.
- הכנת קרם המסקרפונה והתותים: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצף יציב ומניחים בקערה נפרדת
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את גבינת המסקרפונה וגרידת התפוז, למשך 2 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם רך וגמיש.
- מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת והתותים לגבינת המסקרפונה ומערבבים ידנית בתנועות קיפול עד קבלת תערובת חלקה.
- הרכבת המנה: מניחים עלה בלינצ'ס מוכן על משטח עבודה מרופד בנייר אפיה.
- מורחים בעזרת כף את קרם המסקרפונה והתותים (כ-2-3 כפות בהתאם לגודל העלה) ומשאירים 1 ס"מ מכל צד ללא הקרם.
- מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.
- מסדרים בצלחת ומפדרים באבקת סוכר.
טיפים:
- רצוי להשתמש בספריי שמן על מנת לשלוט בקלות בכמות השמן בעת הטיגון.
- על מנת להקל על מזיגת הבלילה למחבת ניתן להשתמש בכד מידה או מצקת.
- ניתן להיעזר בשק זילוף בשלב מריחת קרם המסקרפונה.
בלינצ'ס במילוי קרם גבינה בננה ואגוזים
המרכיבים (ל-6 מנות):
לעלי בלינצ'ס שוקולד (7-8 עלים):
1 כוס (140 גר') קמח מנופה
לגרסת קקאו: 1/2 כוס (70 גר') קקאו
1 כוס (240 מ"ל) חלב- תוספת של 2 כפות חלב (30 מ"ל) לגרסת הקקאו
2 ביצים
15 מ"ל (כף) שמן
1 שקית סוכר וניל
לטיגון:
1 כף חמאה
למלית קרם גבינה:
2 מכלים (500 גר') גבינת ריקוטה
3/4 כוס (150 גר' סוכר
2 בננות פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
1 כוס אגוזי פקאן גרוסים גס
1 חלמון
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
- הכנת עלי הבלינצ'ס: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והווניל. לגרסת הקקאו- מוסיפים גם את הקקאו.
- לקערה נפרדת מוזגים את החלב ומוסיפים לתוכה בהדרגה את תכולת קערת היבשים תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
- מוסיפים את הביצים ואת השמן, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- משמנים קלות מחבת טפלון (אפשר עם ספריי שמן, או נייר סופג טבול בשמן או להמיר בחמאה מומסת)
- יוצקים בעזרת מצקת מבלילת הבלינצ'ס על המחבת החמה, ומטים את המחבת כל צדיה כך שהבלילה תכסה את שטח פניה של המחבת.
- מטגנים קלות שתי דקות עד שקצוות הבלינצ'ס מזהיבות ומתחילות להשתחרר מהמחבת (להתרומם מעט), מוציאים ומניחים על צלחת לצינון.
- הכנת קרם הגבינה: מקציפים את גבינת הריקוטה והסוכר במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים למיקסר את הביצים והחלמון, וממשיכים בהקצפה דקה נוספת.
- מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים במהירות נמוכה דקה נוספת.
- הרכבת המנה: מניחים עלה בלינצ'ס מוכן על משטח עבודה מרופד בנייר אפיה.
- מורחים בעזרת כף את קרם הריקוטה-בננה (כ-2-3 כפות בהתאם לגודל העלה) ומשאירים 1 ס"מ מכל צד ללא הקרם.
- מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.
- מסדרים את הבלינצ'ס המגולגלים, כשהחלק הסגור כלפי מטה, על תבנית משומנת, ומכניסים לאפיה בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות.
- מצננים ומגישים.
בלינצ'ס גבינות ועגבניות מיובשות
המרכיבים (ל-6 מנות):
לעלי בלינצ'ס (6-7 עלים):
1 כוס (140 גר') קמח מנופה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
2 ביצים
1 כף (15 מ"ל) שמן
לטיגון:
1 כף חמאה
למלית הגבינות והעגבניות:
400 גר' גבינת ריקוטה
60 גר' מוצרלה
100 גר' גבינת עזים
250 גר' גבינת מנצ'גו או קשקבל מגוררת
1 ביצה
1 כף (10 גר') קמח
מלח
פלפל
1 שן שום כתושה
1/2 כפית אורגנו קצוץ
50 גרם עגבניות מיובשות קצוצות דק
אופן ההכנה:
- מכינים את עלי הבלינצ'ס (לפי אופן ההכנה המפורט במתכון הקודם).
- מכינים את מלית הגבינות: מחברים בקערה את כל הרכיבים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לשק זילוף.
- מזלפים פס ממלית הגבינות והעגבניות בחלקו התחתון של עלה הבלינצ'ס, ומשאירים 1 ס"מ מצדיו של העלה ללא המלית- לחילופין, באמצעות כף מורחים 2 כפות מהמסה על חלקו התחתון של העלה.
- מגלגלים: מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.
- מסדרים את הבלינצ'ס המגולגלים, כשהחלק הסגור כלפי מטה, על תבנית משומנת, ומכניסים לאפיה בחום של 180 מעלות למשך כ-10 דקות.
- מוציאים לצלחת ומגישים חם.
טיפ: לגרסה קרה ולא אפויה, ניתן להשמיט ממלית הגבינות והעגבניות המיובשות את הביצה והקמח.
בלינצ'ס פטריות ומנגולד
המרכיבים (ל-6 מנות):
לעלי בלינצ'ס (6-7 עלים):
1 כוס (140 גר') קמח מנופה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
2 ביצים
1 כף (15 מ"ל) שמן
לטיגון:
1 כף חמאה
למלית פטריות ומנגולד:
1/2 בצל קצוץ דק
1 קופסת פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק
1 שן שום קצוצה
2 עלי מנגולד קצוצים
קורט מלח
קורט פלפל
למלית הגבינות:
1 כף חמאה
450 גר' גבינת ריקוטה
60 גר' מוצרלה
30 גר' גבינה בולגרית
250 גר' גבינת מנצ'גו או קשקבל מגוררת
1 ביצה
1 כף קמח
מלח
פלפל
אגוז מוסקט טחון
לרוטב רוזה:
1 כף חמאה
1/2 בצל קצוץ
שן שום קצוץ
4 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
קורט מלח
קורט פלפל
1 מכל שמנת מתוקה
4 עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
- מכינים את עלי הבלינצ'ס (לפי אופן ההכנה המפורט במתכון הקודם).
- בסיס הגבינות: מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה לתערובת אחידה.
- מלית פטריות ומנגולד: מחממים במחבת חמאה ומטגנים את הבצל, הפטריות, השום ועלי המנגולד כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. לאחר הטיגון מעבירים לקערת מלית הגבינות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מזלפים פס ממלית הגבינות והעגבניות (או לחילופין, מורחים בכף כ-2 כפות) בחלקו התחתון של עלה הבלינצ'ס, ומשאירים 1 ס"מ מצדיו של העלה ללא המלית.
- מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.
- רוטב הרוזה: מחממים במחבת חמאה ומטגנים את הבצל והשום כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים על אש נמוכה ח-30 דקות. מוסיפים את השמנת ועלי הבזיליקום ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
- מוזגים לתבנית מתאימה לאפייה כמחצית מרוטב הרוזה, מסדרים את הבלינצ'ס המגולגלים כשהחלק הסגור כלפי מטה, מעליהם מוזגים את יתרת הרוטב, ומכניסים לאפיה בחום של 180 מעלות למשך כ-10 דקות.
- מוציאים לצלחת ומגישים חם.
המתכונים באדיבות שף-קונדיטור אמיר פורת ורוסלנה יונה, מקונדיטוריית "ביסקוטי"