בוקר או צהריים? 4 מתכונים לבראנץ'
נדמה שאין קונספט קולינרי אהוב יותר על הישראלים מאשר בראנץ' - קרואסון ממולא בכל טוב, ברוסקטה מפתיעה, שקשוקה עם דגים וסלט ניסואז - כל מה שאתם צריכים בשביל להרים בראנץ' מושלם
קרואסון חמאה עם טונה כבושה וביצה עלומה
המרכיבים (למנה אחת):
1 קרואסון חמאה גדול
150 גר' טונה טרייה
1 כף ממרח בזיליקום חריף
1 ביצה טרייה
1 כף חומץ
1 בצל ירוק פרוס לאלכסון
1 פלפל קלוי, חתוך לרצועות
למרינדת הכבישה:
100 מ"ל רוטב סויה
20 מ"ל שמן סומסום
1 כף סוכר חום
1 כפית גרגירי כוסברה כתושים
אופן ההכנה:
- טונה כבושה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ולאחר מכן מכניסים את הטונה בשלמותה לתערובת. כובשים למשך 10 שעות לפחות.
- ביצה עלומה: לסיר עם מים חמים מוסיפים כף חומץ, ממתינים להיווצרות מערבולת במים ושוברים לתוך המים ביצה אחת. מבשלים על אש נמוכה כדקה וחצי ומוציאים בעדינות.
- מחממים את הקרואסון, פותחים באמצעו ומורחים את ממרח הבזיליקום.
- מוציאים את הטונה מהמרינדה ופורסים אותה לפרוסות דקות. מניחים את הפרוסות בתוך הקרואסון, מעליהם מוסיפים את רצועות הפלפל קלוי ומעל הכל את הביצה העלומה.
- מפזרים על המנה רצועות בצל ירוק טרי.
ברוסקטה סלמון וביצת-עין
המרכיבים (למנה אחת):
1 פרוסת בריוש או חלה מתוקה
1 כף ממרח ארטישוק
1 קובייה חמאה
2 כפות שמנת חמוצה
100 גר' סלמון מעושן פרוס
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
1 ביצה
מעט קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
- מטגנים בחמאה את פרוסת הבריוש/חלה משני צידיה עד להזהבה. מורחים על הבריוש את ממרח הארטישוק ומעליו מניחים את פרוסות הסלמון.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמנת החמוצה, מלח, פלפל ושמן הזית.
- בצלחת ההגשה מורחים את רוטב השמנת החמוצה ומניחים במרכז את הברוסקטה עם הסלמון והארטישוק.
- מטגנים ביצת עין ומניחים מעל הסלמון, מגרדים מעל מעט קליפת לימון ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומגישים חם.
שקשוקה מהים
המרכיבים (למנה אחת):
2 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות
1 פלפל חריף, פרוס
חופן שעועית ירוקה חלוטה במים
2 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן זית
2 ביצים טריות
150 גר' מיקס של קוביות דגים אהובים (סלמון, מוסר, לברק, בס)
200 גר' בצק פוקאצ'ה מוכן או בצק עלים מוכן
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- במחבת אישית (שניתן להכניס לתנור) מקפיצים שעועית, בצל ושום עד לריכוך. מוסיפים את הפלפל החריף והדגים ומבשלים בעדינות שתי דקות נוספות (זהירות לא לפורר את הדגים). מוסיפים את קוביות העגבנייה והתבלינים, מבשלים כ-2 דקות נוספות ומוסיפים את הביצים.
- עוטפים את המחבת בבצק ומורחים מעט שמן זית מעליו. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד להזהבת הבצק, ומגישים מיד.
סלט ניסואז עם טונה צרובה
המרכיבים (למנה אחת):
100 גר' טונה טרייה
חופן שעועית ירוקה חלוטה במים
5 תפוחי אדמה ננסיים מבושלים וחצויים
6 עגבניות שרי צבעוניות חצויות
6 זיתי קלמטה מגולענים
1 ביצה עלומה
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית
לאיולי לימון:1 חלמון ביצה
1 כפית חרדל חלק
50 מ"ל מיץ לימון טרי
מלח ופלפל גרוס
150 מ"ל שמן זית
עלי תימין מענף אחד
אופן ההכנה:
- איולי לימון: מכניסים את כלל מרכיבי האיולי לבלנדר, פרט לשמן הזית. מפעילים את הבלנדר ומזלפים לתוכו לאט את שמן הזית, עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.
- ביצה עלומה: לסיר עם מים חמים מוסיפים כף חומץ, ממתינים להיווצרות מערבולת במים ושוברים לתוך המים ביצה אחת. מבשלים על אש נמוכה כדקה וחצי ומוציאים בעדינות.
- סלט ניסואז: במחבת עם שמן זית צורבים קלות את הטונה עם מעט מלח ופלפל משני הצדדים.
- בקערה נפרדת, מערבבים את השעועית עם תפוחי האדמה, עגבניות שרי וזיתים ומוסיפים כף איולי לימון. מעבירים לצלחת הגשה את הירקות המתובלים.
- פורסים את הטונה לפרוסות של כ-1 ס"מ, מניחים על הירקות ועליהם את הביצה העלומה. מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומגישים.
המתכונים באדיבות שף יניב עדן שף רשת "לחם ארז", המציינת בימים אלה 20 שנה להקמתה