שתף קטע נבחר

 

חומר כימי דלף באזור פסגת זאב, התושבים הסתגרו בבתים

חומר חיטוי לענף הלול נשפך ממשאית באזור שדרות משה דיין בירושלים. תושבים באזור דיווחו על הקאות וצריבות בעיניים והונחו להסתגר בבתים למשך יותר משעה, עד שהחומר נשטף ונאסף על ידי צוותי כבאות שמתמחים בטיפול בחומרים מסוכנים

 

זירת האירוע, היום    (צילום: דניאל אליאור)

זירת האירוע, היום    (צילום: דניאל אליאור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

מכבי האש בירושלים פעלו הבוקר (יום ג') לנטרל חומר כימי - המשמש כנראה לחיטוי בענף הלול - שנשפך ממשאית בשדרות משה דיין באזור שכונת פסגת זאב. תושבים דיווחו על הקאות ועל צריבות בעיניים. הרחוב נסגר לתנועה מצומת הרחובות משה דיין ומאיר גרשון ועד לצומת עם רחוב חיים תורן. התושבים הונחו להישאר בבתים למשך יותר משעה, לאחר מכן הודיעו בכיבוי האש על סיום הטיפול באירוע וחזרה לשגרה.

 

החומר נשפך ממשאית שעזבה את המקום. עם קבלת הדיווח יצאה למקום יחידת החומרים המסוכנים והניטור של כבאות והצלה מחוז ירושלים. האזור נסגר לתנועה עד לגמר הטיפול בחומר הכימי. הרכבת הקלה פעלה במתכונת מצומצמת מהר הרצל ועד לגבעת התחמושת.

קטע הרחוב שנסגר (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
קטע הרחוב שנסגר(צילום: דניאל אליאור)

 (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
(צילום: דניאל אליאור)
 

האזור נסגר לתנועה  (צילום: דוברות כיבוי אש והצלה) (צילום: דוברות כיבוי אש והצלה)
האזור נסגר לתנועה (צילום: דוברות כיבוי אש והצלה)

 

לאחר קצת יותר משעה נמסר מהכבאות: "צוותי החומרים המסוכנים והניטור של כבאות והצלה ירושלים בפיקודו של רשף איתן צליח הצליחו לשטוף ולאסוף את החומר הכימי שנשפך. לאחר ביצוע ניטור יסודי של כל האזור באמצעות גלאים ואמצעים נוספים, וכן הערכת סיכונים שבוצעה בשטח, הוחלט על סיום הסתגרות האזרחים באזור וחזרה לשגרה מלאה. נסיבות האירוע נחקרות".

 

גם צוותים של המשטרה הירוקה וצוות חומרים מסוכנים של המשרד להגנת הסביבה נמצאים בשטח ועורכים ניטור לחומר שדלף. המשרד להגנת הסביבה הודיע כי בתיאום עם המשטרה, הוא ינקוט את כל האמצעים וצעדי האכיפה נגד הגורמים לאירוע.

 

החומר שנשפך הוא כנראה פורמאלדיהיד. יוחנן בורנשטיין, ממונה חומרים מסוכנים במחוז ירושלים במשרד להגנת הסביבה, הסביר כי החומר משמש לתעשייה וברפואה. "הוא רעיל בריכוזים מאוד גבוהים. הסיכוי להרעלה בשטח פתוח נמוך אך עדיין מייצר את הגירוי שבגללו אנשים הקיאו. ברגע שהחומר מפסיק להישפך ומורידים את הריכוזים אין סכנה לציבור. איש לא אמור להיות מאושפז בגלל דבר כזה. מעבר להשפעות הנשימתיות, לטווח הרחוק יש לחומר לפעמים השלכות של סרטן, אבל רק בחשיפה ארוכת טווח ובריכוזים בינוניים. ברגע שיש אירוע חומרים מסוכנים מי שמגיב ראשון זה אנשי הכיבוי, כי הכוחות והציוד שלהם טובים משלנו. הם עושים את כל הפעולות הראשוניות".


פורסם לראשונה 17/05/2016 10:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות כיבוי אש והצלה
האזור שנחסם בירושלים
צילום: דוברות כיבוי אש והצלה
מומלצים