האי התאילנדי שסוגר את שעריו לתיירים
תאילנד מודיעה בתדהמה: קו טאצ'אי, חלק מקבוצת איי סימילאן המדהימים במדינה, ייסגר לתיירים בשל הנזק הרב שגרמו לאי, לים ולבעלי החיים. "אלף תיירים במקום שיכול להכיל 70 בלבד". אבל האם מדובר במגמה ירוקה חדשה במדינה המתויירת? לאו דווקא
ביי ביי קו טאצ'אי: הרשויות בתאילנד הודיעו היום (ג') כי האי קו טאצ'אי, חלק מאיי סימילאן במערב המדינה השייך למחוז פאנג נגה, ייסגר למבקרים. הסיבה להחלטה החריגה בנוף הפסטורלי התאילנדי היא הנזק הסביבתי הרב שנגרם לטבע במקום.
נכון להיום רבים מהאיים באזור סגורים בשל עונת המונסונים, אך השלטונות התאילנדים הבהירו: האי גם לא ייפתח למבקרים לאחר תקופה זו.
קו טאצ'אי אמנם פחות מוכר למטייל הישראלי, אך נחשב לאזור פופולרי ביותר בקרב תיירים ובעיקר צוללנים. האחרונים עדיין יורשו להגיע לאזור, אך יורשו לצלול בשטח תחום מוגבל בלבד.
"אנחנו מוכרחים לסגור את המקום על מנת לאפשר שיקום של הסביבה הן על האי והן בתוך הים, זאת ללא כל הפרעה נוספת מצד התיירים ופעילויותיהם", נכתב בהודעה המיוחדת מטעם טוניה נטית'מקאול, מנהל מחלקת הפארקים הלאומיים של תאילנד. "אנחנו עושים זאת לפני שיהיה מאוחר מדי ולא ניתן יהיה לתקן את הנזק שנוצר במקום". לדבריו, לצד הנזקים לים ולחוף, נזקים מרכזיים נוספים הם לבעלי החיים באזור ולצמחייה.
התקשורת המקומית בתאילנד מדווחת היום בנוסף כי מומחי חופים וטבע אמרו שרצועת החוף בקו טאצ'אי יכולה לאכלס על פי התנאים הקיימים בה כ-70 תיירים בו זמנית. בפועל, ממוצע התיירים על חופי האי עמד חלק מהזמן על יותר מאלף, כאשר לכך יש להוסיף את הנזקים שנגרמים מהעסקים המקומיים - ברים, מסעדות ובעיקר סירות המנוע המשמשות כמוניות בין האיים.
ובאיים האחרים: ממשיכים לבנות
אבל האם מדובר במגמה של ממש בתאילנד, שמטרתה להפוך את המדינה לירוקה יותר גם על חשבון התיירות? אם תשאלו את נדב מהמרכז למטייל בתאילנד, המומחה בתחום, התשובה לא תהיה בדיוק מה שמנסים לצייר במדינה. "התאילנדים לא מפסיקים לבנות מלונות ולא מפסיקים להתפתח, כך שהמגמה למעשה הפוכה. הם מעוניינים בתיירים, בעיקר באלה שמגיעים לבזבז כסף. כלומר היותר איכותיים - אם זה תיירות ירח דבש או משפחות, ופחות תרמילאים".
"בפוקט לא מפסיקים לבנות וגם בפטאיה", מוסיף נדב. "במרכז קו-סמוי בונים בימים אלה ממש שני מלונות ברמה של חמישה כוכבים. המגמה גם באזורים הצפופים היא שאם זה מכניס כסף ואנשים יבואו וייהנו - אז יבנו. מצד שני, חשוב לציין שלא בונים אחד על השני וגורמים לאנשים לא ליהנות".