עוקפים את הצרפתים: כך הפכנו למעצמת יין
הצד החיובי של גל החום: בעוד שתעשיית היין המסורתית בצרפת מתקשה להתאים את עצמה לשינויי האקלים, תעשיית היין הישראלית דווקא פורצת קדימה בזכות יזמות ופתרונות חקלאיים נכונים. כיצד מצליחים לגדל ענבים בנגב, וכיצד הפכה קליפורניה למתחרה העיקרית שלנו? צפו בדיון באולפן ynet
חם לכם? גם לענבים: מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון האקונומיסט הבריטי מגלה ששינויי האקלים מעכבים את תעשיית היין הצרפתית וגורמים לקשיים והפסדים רבים - בעוד שתעשיית היין של ישראל דווקא פורצת קדימה. מסתבר שבעוד שהתעשייה הצרפתית המוקפדת, בה מתעקשים על ייצור מסורתי, מתקשה ליצור פתרונות למזג האוויר המתחמם - הישראלים למדו כיצד לגדל ענבים באזורים יבשים, והספיקו בינתיים להקיף את אזור בה"ד 1 בכרמים. כיצד זה קרה? צפו בדיון שערכנו באולפן ynet עם ד"ר חגי יסעור, ממנהל המחקר החקלאי מכון וולקני:
צלמים: חגי דקל ויוגב אטיאס
צילום: shutterstock
מומלצים