זעזוע באינטל: סוגרת את המפעל בירושלים
חשיפת כלכליסט: המפעל ייסגר בהדרגה, ולפי ההערכות 170 העובדים יעברו למפעל בקרית גת, ורק בודדים יפוטרו. פעילות המו"פ של החברה בירושלים, הכוללת כ-1,000 עובדים, לא תיפגע מהתהליך. מרבית עובדי מפעל אינטל ירושלים מגיעים מירושלים, בית שמש והאזור, ואחוז נכבד מהם חרדים וערבים
הזעזועים באינטל נמשכים. ל"כלכליסט" נודע כי החברה מתכוונת לסגור את המפעל בירושלים. הסגירה של המפעל תתבצע בהדרגה וכל פעילותו תעבור למפעל החברה בקרית גת.
מפעל אינטל בירושלים, היום:
אינטל לעובדים: ותרו על שימוע וקחו פיצוי מוגדל
לא רק אינטל: "גל הפיטורים הגדול עוד לפנינו"
אינטל: קיצוץ 300 עובדים - חלקם יחזרו כעובדי קבלן
דרמת הפיטורים באינטל: "ענק שנרדם בשמירה"
עוד נודע ל"כלכליסט" כי על פי הערכות כ-170 עובדי החברה יעברו לקרית גת ורק בודדים לא יעברו ויפוטרו. מלבד זאת פעילות המו"פ של החברה בירושלים הכוללת כ-1,230 עובדים נוספים לא נפגעת מהתהליך זה. המפעל הראשון של אינטל בירושלים הוקם בהר חוצבים ב-1984, והיה מפעל ייצור השבבים הראשון של החברה מחוץ לתחומי ארה"ב והראשון לייצר פרוסות סיליקון מחוץ לארה"ב.
ב-2008 נסגר המפעל בשל התיישנותו וב-2009 החליפו מפעל חדש שהוקם בתמיכת מענקים של ממשלת ישראל. המפעל אחראי לפעילות קְדָם-זיווד שבבים וחיתוך פרוסות הסיליקון לשבבים בודדים. במפעל אינטל בירושלים מתבצעים שלבי טרום האריזה של השבבים המיוצרים במפעל שבקריית גת. שלב זה, מכונה "קדם-זיווד שבבים". בשנת 2009 התקיימו שורה של הפגנות המוניות של חרדים נגד פתיחת המפעל בשבתות.
עד היום הודיעה אינטל לכ-300 עובדים על כוונתה לסיים את עבודתם אם בפרישה מרצון ואם בפיטורים. העובדים ממשיכים להיות מועסקים בחברה עד סוף חודש יולי במלוא התנאים ורבים מהם קיבלו פיצויים נדיבים של שמונה משכורות מעבר לפיצויים המגיעים על פי חוק. כלכליסט חשף שאינטל אינה נותנת את הפיצויים העודפים במלואם לעובדים המבקשים להגיע לשימוע ומקטינה אותו במחצית לפחות.
על פי הערכות, סגירת הפעילות בירושלים היא חלק מהשלב השני בצמצומים ומההחלטות שאמורות להתקבל באינטל העולמית על סגירת פרוייקטים ופעילויות שלמות. פעילות אותה מוביל ונקטה רנדושינטלה, המכונה בתעשיית השבבים מורטי.
"מבצעים הערכה מחדש לכלל המוצרים"
ונקטה שגויס לאחרונה מחברת קוואלקום הגה תוכנית שבמסגרתה אמורה אינטל להתמקד במוצרים החשובים לעתיד החברה ומוצרים שאינם קשורים לכך יצומצמו או אף תיסגר פעילותן. בשיחה עם כתבים במהלך הדיווחים על הפיטורים, אמר מנכ"ל אינטל כי "מורטי מבצע כעת הערכה מחדש של כל המוצרים שלנו, והוא צפוי לדווח לי בתקופה הקרובה ולתת לי תמונת מצב. כרגע איננו יודעים אילו מוצרים נוציא החוצה מהחברה אבל בסופו של התהליך יהיו כמה מוצרים שימצאו את עצמם בתהליך הזה".
בחודש אפריל האחרון הפתיעה ענקית השבבים את העולם עם הודעה על פיטורים בהיקף שלא היה כמותו של כ-11 אלף עובדים. כאשר אף מדינה או אף תחום לא יוצא נקי מהפיטורים.
אינטל ישראל נחשבת למעסיק הפרטי הגדול ביותר בארץ, עם חמישה מרכזי פעילות ברחבי הארץ. לחברה 3,400 עובדי ייצור במפעלי החברה בקריית גת וירושלים ועוד כ-6,600 עובדי פיתוח בפתח תקווה, יקום וחיפה. מרבית עובדי מפעל אינטל ירושלים מגיעים מירושלים בית שמש והאזור כאשר אחוז נכבד של עובדים חרדים וערבים מועסקים במפעל.
אינטל ישראל מסרה: ""אינטל ממשיכה להאיץ את האבולוציה שלה מחברת מחשבים לחברה שמניעה את הענן ומיליארדי התקני מחשוב חכמים ומקושרים. לשם כך פועלת אינטל להגדיל את ההשקעות שלה בתחומים בעלי פוטנציאל צמיחה גבוה ולאחד אתרי פעילות כדי להפוך לחברה ליעילה, גמישה ורווחית יותר.
"החברה החליטה לפיכך לרכז את פעילות הקדם-זיווד שלה במספר אתרים מצומצם, וכתוצאה מכך מתכננת לחדול מפעילות זו באתר בירושלים עד סוף השנה הנוכחית. אנו מחויבים לעזור לכל העובדים שיושפעו מהמהלך בתקופת המעבר הזו, ולרובם המוחלט נציע תפקידים אחרים באינטל, בעיקר במפעל בקריית גת. רוב עובדי אינטל ירושלים ימשיכו לעבוד כרגיל במרכז הפיתוח ולא יושפעו מהמעבר הזה".