שתף קטע נבחר

 

המערכת שתצמצם את צריכת החשמל הביתית

חברת שניידר אלקטריק הציגה בתערוכת חדשנות בפריז מספר פיתוחים טכנולוגיים שצפויים לעבור לתעשיית האנרגיה העולמית בעשור הקרוב. אחד מפיתוחים אלו היא מערכת ה-Wizer המנתחת נתוני צריכת החשמל ויודעת לתת תחזית למחיר הכספי שישולם בסוף החודש. המערכת מאפשרת שליטה מרחוק במכשירים חשמליים

יזמים רבים משתמשים במושג בנייה ירוקה ככלי שיווקי וכמשפר תדמית. לעיתים מושג זה באמת טומן בחובו הפחתה ממשית בצריכת האנרגיה בצורה של בידוד טוב יותר בקירות וחלונות מתכהים, אולם לא פעם מדובר בגימיק שמאפשר לדרוש מחיר גבוה יותר על הדירה. אך בעתיד הלא מאוד רחוק אנו צפויים להיות עדים להתייעלות אנרגטית אמיתית שתיושם בהרבה בתים בישראל, ולא רק בבתיהם של בני המעמד העליון.

 

ישנם שני סוגים של התייעלות אנרגטית:

1. התייעלות פאסיבית: החלפת מוצרי צריכת אנרגיה בזבזניים במוצרים חסכוניים - החלפת נורות ליבון או פלורוסנט בנורות לד, שימוש בדוד שמש במקום בדוד חשמלי, שימוש במכונת כביסה הצורכת גז במקום חשמל וכו'.

 

2. התייעלות אקטיבית - שיפור תהליכים באמצעות הטמעת מערכות בקרה ואוטומציה למניעת צריכת אנרגיה מיותרת, ושילוב מערכת ניטור צריכת אנרגיה, אשר מנתחת בזמן אמת את אופי הצריכה.

 

חברת שניידר אלקטריק הציגה בתערוכת חדשנות בפריז מספר פיתוחים טכנולוגיים שצפויים לעבור לתעשיית האנרגיה העולמית בעשור הקרוב.

החברה משווקת זה מספר שנים מערכת בקרה המשפרת משמעותית את השליטה בצריכת האנרגיה, מערכת ה"ווייזר" (Wizer). המערכת מנתחת את נתוני הצריכה ויודעת לתת תחזית למחיר הכספי שישולם בסוף החודש. בתערוכה הציגה החברה את הפיתוחים האחרונים של המערכת.

 

מערכת הווייזר כוללת צג דיגיטלי המאפשר לדעת את רמת צריכת החשמל בכל אחת משעות היום ובתקופות שונות בשנה. המערכת מאפשרת שליטה מרחוק באמצעות הסמארטפון והמחשב.

 

צפו כיצד פועלת מערכת הוויזר:

מערכת ה-Wizer לניטור חשמל (קרדיט: שניידר אלקטריק)

מערכת ה-Wizer לניטור חשמל (קרדיט: שניידר אלקטריק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

מוצרי החשמל מתחברים לרכיב שקע חשמל, ה-"Smart Plug", שמודד את צריכת החשמל הפרטנית. כך ניתן לדעת מהי עלות השימוש של מוצרים בזבזניים כמו מכונת הכביסה או המקרר, ולמעשה לבודד את צריכת החשמל של כל חדר. כמו כן, המערכת מאפשרת שליטה מרחוק במכשירים, כיבוי מחשב שנותר דלוק, כיבוי תאורה.

 

מדובר במערכת מודולרית הניתנת להרחבה. ניתן לתכנת את המערכת להפעלה וכיבוי מכשירים חשמליים, באמצעות שליטה בשקעים, ואף לשלוט בטמפרטורת הבית. יצוין כי במערכות המותאמות למבנים ציבוריים גדולים, מפעלים או מבני משרדים קיימות תוכנות ניהול שלומדות את מזג האוויר בחוץ ושולטות בטמפרטורה בתוך המבנה.

 

עד כה המערכת לא נמכרה בישראל כי אינה מתאימה ללוח חשמל תלת פאזי, אבל בחברה פועלים כעת על פיתוח מערכת שתתאים לארץ.

וכמה עולה המערכת? מכשיר הווייזר עולה 400-480 אירו; רכיב שקע חשמלי, ה- Smart-Plug, עולה 70-80 אירו; מערכת בקרת תאורה עולה 80-95 אירו ומערכת בקרת מיזוג אוויר עולה 130-150 אירו.

 

 

"מדובר בעלות שתחזיר את עצמה"

עזרא כהן, סמנכ"ל תחום מבנים בשניידר אלקטריק ישראל, מעריך שבעתיד המערכת תוטמע בכל מבנה חדש – "החסכון הוא גם ללקוח וגם למדינה. בבניינים ציבוריים כיום יש בקרת מבנה, למרות שאין חובה להכניס מערכת זו מבינים שמדובר בעלות שתחזיר את עצמה, אנו פועלים יחד עם מכון התקנים לאפשר תקינה למערכת שתאפשר את החדרתה לכל בית".

 

מערכת נוספת שהוצגה בתערוכה מיועדת לקשישים ומשפחותיהם: המערכת לומדת את שגרת יומו של הקשיש (שעות שינה, זמן נדרש למקלחת, זמן שהייה מחוץ לבית ועוד) ומטרתה לאתר חריגות קיצוניות בדפוסי ההתנהגות, על מנת להציל קשישים שנקלעים למצבים מסוכנים, דוגמת פריצה ונפילה או אירועים בריאותיים כמו התעלפות ודום לב.

 

מערכת בקרה נוספת שהוצגה בתערוכה היא מערכת בקרה למשרדים, המיועדת לבנייני משרדים המאכלסים מאות ואלפי עובדים, ומטרתה לסייע לחסוך בהוצאות הבניין. המערכת יודעת לזהות אם ישנם חדרים שאינם מאוכלסים בזמן נתון, ולחסוך בהם את האנרגיה המתבזבזת על תאורה, מיזוג אויר, שימוש בציוד ועוד. כלומר, בכל זמן שמשרד מסוים אינו מאויש, המערכת תדע לחסוך את הוצאות האנרגיה שלו באופן עצמאי ואוטומטי.

 

פתרונות אלו אמנם קיימים כבר היום, אך חשוב לציין כי המשתמשים בהם נכון להיום, מוגדרים על ידי החברה כמאמצים ראשוניים- early adopters. בשניידר צופים כי בעשור הקרוב יאמצו עוד ועוד מדינות, חברות, וארגונים גדולים את הטכנולוגיות, ובכך ייעלו את תפוקת הנכסים שברשותם ויחסכו אלפי ומיליוני שקלים בחודש.

 

"המערכות מעבירות מידע ומתקשרות ביניהן ועם המשתמש"

פיליפ ברמי, מנכ"ל שניידר אלקטריק בישראל: " המסר החשוב ביותר שיוצא מהחידושים המוצגים הוא שהחדשנות הטכנולוגית משמשת כיום כמנוע הצמיחה החזק ביותר. המערכות שאנו מציגים לוקחות בחשבון את שלוש השכבות הקריטיות בניהול אנרגיה: תשתית (מערכות חשמל), בקרה- ה"מוח" של התשתית, והתוכנה שמנתחת ומעבדת את המידע, כך שיהיה שימושי ונגיש לכלל המשתמשים, החל מאנשי התחזוקה ועד הדרג הניהולי.

 

במילים אחרות, הדרך של ארגון או מדינה שרוצה לגדול, להרוויח יותר ולפנות משאבים לתחומים חדשים, עוברת דרך החדשנות הטכנולוגית. מערכות החשמל החכמות כיום יודעות להעביר מידע, שלא כמו בעבר, שהעבירו אלקטרונים בלבד. ולא רק שהן מעבירות מידע, הן גם מתקשרות ביניהן ועם המשתמש, בהקשרים של חיסכון בחשמל, תחזוקה מונעת, התראות על צריכת יתר ועוד. תקשורת ייחודית זו, היא הבשורה שיוצאת מהתערוכה, שכן היא מסייעת באופן משמעותי לחסוך בעלויות ומונעת בזבוז אנרגיה, למען הדורות הבאים" .

 

הכתב היה אורח של חברת שניידר אלקטריק בפריז

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים