שתף קטע נבחר
 

דוריאקי: פנקייק בגרסה היפנית

טעימה מיפן: רותי קינן שבה מארץ השמש העולה עם מתכון לדוריאקי - שני פנקייקים המחוברים זה לזה באנקו, ממרח שעועית אזוקי מתוקה. אם לא תנסו לא תוכלו לדעת כמה זה טעים

צפו - כך תכינו פנקייקים יצירתיים במיוחד:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דוריאקי ממולא באנקו הוא מאכל רחוב מתוק, ומי שראה את הסרט "אן", המוקרן בימים אלה בקולנוע, כבר מכיר את הממתק היפני האולטימטיבי הזה, לפחות למראה עיניים.

 

דוריאקי מיפן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
דוריאקי מיפן(צילום: ירון ברנר)
התמזל מזלי והדוריאקי – ביחד עם הסרט – הצטלב אצלי בדיוק עם מסע מופלא לארץ השמש העולה, כשטעם האן (אנקו, המלית העשויה משעועית) עדיין על שפתיי. צפיתי בסרט, הפותח בתמונות מרהיבות של פריחת הדובדבן שהותרנו מאחורינו רק שבוע קודם לכן, והתרגשתי עד דמעות. גם מגינוני התרבות שנראו לי פתאום קרובים ומוכרים כל כך, וגם מההזדמנות ללמוד בדרך מוחשית כל כך על חלק מזערי מאמנות הקונדיטוריה היפנית.

 

הדוריאקי הוא למעשה צמד פנקייקים המחוברים זה לזה באנקו – מחית שעועית אזוקי מתוקה, שגיבורת הסרט הקשישה מתמחה כל חייה בהכנתו. האמת – בסרט התהליך נראה ממש לא פשוט, אבל זה לא מנע ממני להסתער על ההכנה במטבח הפרטי שלי. האנקו הצליח (לפחות לדעתי) כבר בניסיון ראשון. לחביתיות הדוריאקי נדרשו כמה מחזורי ניסוי וטעייה – אבל היי, גם המומחה שבסרט מציין שהראשונות בדרך כלל לא מצליחות.

 

האנקו שבו ממלאים את הדוריאקי מככב גם בשלל קינוחים ומאפים אחרים שטעמנו לכל אורך הטיול ביפן. הרעיון של שעועית מתוקה נשמע זר ומוזר למערביים, ולא כולם מתחברים אליו. באופן אישי, ואולי גם בשל הכרות קודמת עם אגף המתוקים המרתק של המטבח היפני, אני הוגה לו חיבה עמוקה. הסרט רק העצים אותה.

 

את הסרט כבר ראיתם? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
את הסרט כבר ראיתם?(צילום: ירון ברנר)

הגשתי את הדוריאקי שלי למשפחה, וגם לחברים שהיו אתי ביפן ואף אחד לא התלונן. אם יש לכם זיכרונות מתוקים מיפן או שהסרט אן עשה לכם את זה – אתם מוזמנים לנסות.

 

דוריאקי

את החביתיות שלי הכנתי במחבת שקעים מיוחדת לפנקייקס, אבל גם מחבת רגילה עושה את העבודה (הסכנה היחידה היא שהחביתיות יהיו טיפה פחות אחידות). תוצאה טובה במיוחד מתקבלת במחבת שטוחה לחלוטין (כזו שמשמשת להכנת קרפים). אל תתייאשו אם המחזור הראשון לא יוצא מושלם – ככה זה גם בפנקייקס ובקרפים.

 

המרכיבים:

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 כף דבש או סילאן

3/4 כוס חלב

1/4 1 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

מעט מאוד שמן

כ-1 כוס אנקו (ראו מתכון בהמשך)

 

אופן ההכנה:

הכנת החביתיות: טורפים את הביצים עם הסוכר והדבש לתערובת אחידה. מוסיפים את החלב וטורפים היטב. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה וטורפים לתוך תערובת הביצים. מתקבלת בלילה בסמיכות של שמנת (כמו של פנקייק).

משמנים מחבת שטוחה במעט מאוד שמן ומנגבים אותו במגבת נייר. מחממים היטב ומתחילים לצקת מהבלילה – כמות של כשתי כפות לכל חביתית.

מטגנים עד שמופיעות בועות על פני החביתית והתחתית זהובה (אפשר לבדוק כשמרימים מעט בעזרת מרית). הופכים ומטגנים מעט גם את הצד השני. מעבירים לצלחת עד שמסיימים את הכנת כל הבלילה.

כמעט כמו פנקייק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כמעט כמו פנקייק(צילום: ירון ברנר)

הכנת הדוריאקי: שמים חביתית אחת על יריעת ניילון נצמד. מניחים במרכז כפית גדושה אנקו ומכסים בחביתית נוספת. עוטפים את ה"סנדוויץ'" שנוצר ביריעת הניילון תוך כדי הידוק השוליים של החביתיות סביב סביב. ממשיכים עם כל יתר החביתיות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

להגשה, מסירים את הניילון.

  

אנקו

ממרח שעועית מתוקה - מאושיות הקונדיטוריה היפנית. אם לא תגלו, ספק אם מישהו ינחש שהממרח המתוק מקורו בשעועית

 

המרכיבים:

200 גר' שעועית אזוקי (קצת פחות מ-1 כוס)

1 כוס (200 גר') סוכר

מעט מלח או 1 כף רוטב סויה

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את השעועית בהרבה מים למשך הלילה.
  2. למחרת, מנקזים את המים ומעבירים את השעועית לסיר גדול. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מסננים את השעועית ומחזירים לסיר.
  3. מוסיפים מים שיכסו את השעועית – אבל לא יותר מכך. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים, על סף הרתיחה, כשעה. יש לבדוק מדי פעם אם חסרים מים ולהוסיף מים רותחים במידת הצורך. אין להוסיף יותר מדי נוזלים, כדי שהמחית לא תהיה דלילה מדי. השעועית מוכנה כשהיא נמעכת בקלות בין האצבע לאגודל.
  4. מגבירים שוב את האש, מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. הדרך לקבוע אם האנקו מוכן היא לשרטט קו בעזרת הכף בתחתית הסיר. אם הוא נותר למשך 2 שניות – אפשר להסיר מהאש. מוסיפים את המלח או הסויה ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את האנקו לקערה או למכל אחסון ומצננים. התערובת תסמיך מאוד לאחר הצינון. אפשר לשמור כמה ימים במקרר וכחודש – במקפיא.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
יפני מתוק: דוריאקי
צילום: ירון ברנר
מומלצים