לובשים לבן: 3 מתכונים עם גבינה
קציצות דגים עם לאבנה, ניוקי ריקוטה עם תרד ולקינוח פנקוטה - כך תרכיבו ארוחת שבועות מוצלחת במיוחד
קציצות דגים עם חציל ולאבנה עזים
המרכיבים (ל-5 מנות):
לחציל:
1 חציל בינוני
100 מ"ל שמן זית
200 מ"ל חומץ יין לבן
10 זרעי כוסברה
2 שיני שום
1 צ׳ילי
מלח לטעם
שמן לטיגון
לטוויל -
60 גר' גבינת פרמזן מגוררת
40 גר' גבינת קשקבל מגוררת
לקציצת דג:
1 ק"ג דג ים לבן
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1 זוקיני חי, מגורר
1 ביצה
20-40 גר' פירורי לחם
מלח ופלפל לטעם
50 גר' גבינת לאבנה
- הכנת החציל: חותכים את החציל לקוביות בינוניות.
- מחצית מהחציל מכניסים למיקרו למשך 30 שניות, מוציאים ומטגנים בשמן בטמפרטורה 170 מעלות עד להזהבה מוציאים לנייר סופג וממליחים.
- את המחצית השנייה מטגנים בסיר בינוני בשמן זית יחד עם התבלינים עד להזהבה קלה, מוסיפים את החומץ, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
- הכנת הטוויל: מפזרים על סיליקון ומכניסים לתנור 180 מעלות עד שהגבינה מבעבעת, מקררים לטמפרטורת החדר.
- הכנת הדג: קוצצים את הדג היטב בעזרת סכין, מוסיפים את עשבי התבלין, זוקיני, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים פירורי לחם לפי הצורך (עיסה לחה) ובודקים תיבול.
- מטגנים במחבת כבדה וחמה עם מעט שמן.
ניוקי ריקוטה עם קרם תרד ובזיליקום
המרכיבים (ל-8 מנות):
לקרם:
300 גר' תרד ניו-זילנדי
100 גר' בזיליקום
6 בצלי שאלוט פרוסים
50 גר' חמאה
3 שיני שום
100 מ"ל ציר ירקות
מלח
לניוקי:
1/2 ק"ג ריקוטה
2 ביצים
60 גר' גבינת פרמזן מגוררת
140-160 גר' קמח 00
מלח ופלפל לטעם (כ-1/4 כפית מכל אחד)
להגשה:
50 גר' חמאה
20 עגבניות שרי
100 גר' ריקוטה פרסקה
בייבי בזיליקום להגשה
2 ענפי תימין
אופן ההכנה:
- הכנת הקרם: חולטים את התרד והבזיליקום למספר שניות. מעבירים למי קרח ומקררים.
- בקסרול קטן מאדים את השאלוט והשום בחמאה ומעט מלח.
- מוסיפים את הציר ומבשלים עד שהירקות רכים לגמרי. מקררים לטמפרטורת החדר.
- סוחטים את העלים ומעבירים לבלנדר יחד עם השאלוט, טוחנים היטב ומסננים בנפה. מתבלים במלח.
- הכנת הניוקי: מערבבים בקערה ריקוטה, ביצים, פרמז׳ן מלח ופלפל, מוסיפים קמח (90%) ולשים לקבלת בצק רך ומעט רטוב.
- על משטח מקומח היטב מעצבים את הבצק לגלילים בעובי של 2-3 סמ ובעזרת סכין חדה חותכים לכריות באורך של 3 סמ ומעבירים למגש מקומח (שכבה אחת בלבד).
- מבשלים את הניוקי בסיר גדול, מלא במים רותחים עם מלח למשך כ3 דקות (לפחות ב 2 נגלות ולערבב בעדינות מידי פעם).
- העבירו למי קרח ומשם למסננת.
- אופן ההגשה: מחממים מחבת כבדה, מוסיפים חמאה וממיסים אותה.
- מטגנים את הניוקי עם 2 ענפי התימין, מניחים על מצע קרם תרד מוסיפים קנלים של ריקוטה ועגבניות שרי חצויות.
צפו בקרין גורן מכינה עוגת גבינה עם פירורי עוגיות:
פנקוטה דובדבנים וליים
המרכיבים (ל-4 מנות):
250 מ"ל שמנת מתוקה 42%
50 גר' סוכר
1 דף ג'לטין
1/4 מקל וניל
20 דובדבנים
20 דובדבני אמרנה
קליפת לימון מגוררת להגשה
אופן ההכנה:
- בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת, הסוכר והווניל.
- במקביל מרככים את הג'לטין במים קרים.
- מוציאים את הג'לטין מהמים, סוחטים ומוסיפים לשמנת החמה מחוץ לאש. מערבבים היטב ומניחים למשך 10 דקות לספיגת טעמים, מסננים במסננת שינואה ומוזגים לתוך צלחות עמוקות.
- מעבירים לקירור למספר שעות, ומגישים.
המתכונים באדיבות שף רן פולק, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"